Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motosikletin aküsü kendi kendine boşalıyor

REKLAM ALANI

öncelikle merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumu takip ediyorum ve faydalı bilgiler bulduğumdan bende üye oldum şimdi sorunumu açıklıyım size bundan iki hafta önce sıfır akü aldım motoruma aküyü bir hafta boyunca kullandım motoru akşam bırakıyordum garaja akü ful iken sabah geldiğimde akü boşalıyordu korna bile çalamaz halde sonra 1-2 motorcuya götürdüm motora baktılar konjektörü ölçtüler fln konjektör sağlam ikiside dediki bu akü bozuk dedimki nasıl bozuk olabilir ben daha 1 hafta önce aldım oda bana bazen böyle fabrikasyon hataları olabilir dediler gittim aldığım yerden değiştirdim yine aynı şey değişen bişey yok akşam bırakıyorum garaja akü ful iken sabah geldiğimde akü boşalıyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    bi kısa devre falan var bi yerde aynısı başıma geldi...kısa devreyi düzeltince bi sorun kalmadı.

motorcuya sordum bana kısa devre olsa ışıklar yanmazdı dedi

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    motoru akşam park ettiğinde kutup başlarını çıkart... ertesi sabah kutup başlarını takıp bak bakalım... akü boş mu dolu mu...

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Motorunda problem olup olmadığını anlamak çok kolay.Akünün bir ucunu söküp kontak kapalı iken araya bir ampermetre bağlayıp bakarsın.Eğer ampermetrede bir akımı çekimi görülüyorsa bir yerlerde sıkıntı vardır.Yok herhangi bir değer ölçmüyorsan aküdür.
    halopo21 ve sahin08 bunu beğendiler.

denedim akü dolu

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    o zaman tek sorun kısa devre...başka bir motorcuya göster...
    bu arada motorunun marka model nedir...
    ergün1968 bunu beğendi.

bu linkteki ampermetreden bendede var ergün yanlız nasıl kullanacağımı bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------

https://www.google.com.tr/search?q=a....0%3B400%3B533

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

kısa devre olsaydı ışıklar falan yanmazdı bence

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    neden kısa devreyle ışığın alakası olsunki benim motorda kısa devre vardı devir saati sapıtıyordu ordan anladım buldum

devir saati sapıtıyordu derken

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    benim devir saati elektronik gidonun orada bir kablo soyulmuş gidonu sağa yada sola çevirdiğimde devir saatinde düşme kalkmalar oluyordu bazen giderken yapıyordu far karenajınnı söktüm depoyu söktüm kablolara bakarken farkettim

cagdas08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    enduro peşinde.
    kısa devre yoksa konjektör arızalıdır ölçme ile olmaz sağlam konjektör ile denemen lazım...Aynısı başıma gelmişti konjektör değiştikten sonra normale döndü...

nasılyani sorun konjektörde olursa konjektör motorun kontağı kapalıyken şarj çekermi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:39 ----------

benim bildiğim kısa devre olursa motosikletin bütün tesisatını yakar en azından sigortayı attırır

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    kısa devrenin olduğu yere bağlı... benim arka parklara giden kabloda kısadevre vardı hiç bi sigortayı attırmadı devir saati sapıttı.akü boşaldı.sorunu buldum düzeldi herşey...
    sen ampermetrelerde bi özellik var 2 ucu birbirine değdirince dit diye ötüyor.aküyü sök + ve - uca değdir.eğer öterse biyerde kısa devre vardır.
    ferhatkars bunu beğendi.

onu yaptım kontak kapalıyken ötmüyor açıkken ötüyor motor stop halindeyken

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    10 A kademesine al ölçü aletini.Syah prop yerinde kalsın,kırmızıyı 10 A yazan yere sok.Ayarıda 10 A yazan yere getir.Akünün bir ucunu ayır araya aletin uçlarını bağla.Muhtemelen kontak kapalı iken bir değer gösterecek.Sonra konjektör uçlarını ayır bir daha bak.Yalnız dikkat et ölçü aletini bu konumda iken akünün iki başına değdirir yada kaçak ölçümü yaparken kontak açıp marşa basarsan ölçü aletini bozarsın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------

Motosikletin ne bu arada ?
    sahin08 bunu beğendi.

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    akünün artı kutbunu sök ve söktüğün kablo ile akünün artı sının araya bi ampül falan koy ama çok küçük gülçü olsun yada ölçü aletini artısı aküde eksi si söktüğün kabloda olsun
    kontak kapalı iken bir değer okursan yada ampul hafif kızarırsa
    kaçak kısa devre denen durum olmuştur 2 kablo sıyrılıp su ile iletebilir konjektör de ki diyot iletiyordur
    eğer kaçak tesbit edersen (özellikle ölçü aletinde kaçağı görürsen ) bulması da çok kolay
    yanlız bu arada kış ayında aküler biraz daha nazlı olur soğuktan çabuk ta boşalabilir
    ergün1968 bunu beğendi.

şimdi arkadaşlar ben dün gece motoru bıraktıktan sonra konjektör kablosunu söktüm sabah geldim yine boşalmış şimdi bu kısa devre olsaydı kontak kapalıykende aküyü boşaltırmı?? bide sigortalar neden atmıyor ki o zaman?

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı Mertcan39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim devir saati elektronik gidonun orada bir kablo soyulmuş gidonu sağa yada sola çevirdiğimde devir saatinde düşme kalkmalar oluyordu bazen giderken yapıyordu far karenajınnı söktüm depoyu söktüm kablolara bakarken farkettim

Abicim mesaj atmışsın ama konuyu bulamadım

Şahin08 yazacağımı yazmıs

akünün artı kutbunu sök ve söktüğün kablo ile akünün artı sının araya bi ampül falan koy ama çok küçük gülçü olsun yada ölçü aletini artısı aküde eksi si söktüğün kabloda olsun
    kontak kapalı iken bir değer okursan yada ampul hafif kızarırsa
    kaçak kısa devre denen durum olmuştur 2 kablo sıyrılıp su ile iletebilir konjektör de ki diyot iletiyordur
    eğer kaçak tesbit edersen (özellikle ölçü aletinde kaçağı görürsen ) bulması da çok kolay
    yanlız bu arada kış ayında aküler biraz daha nazlı olur soğuktan çabuk ta boşalabilir

sıcak bir yerde boşalırsa o zaman sıkıntı , akü yeniyse soğukta da boşalmz
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    akü conjoktörden boşalmıyorsa tesisatta kontak tan başka aküye direk baglı bir şey varki akım çekiyor sonradan ne taktırdın motora onu yanlış takmışlar tesisatı gözden geçir bütün sistemi kontaktan sonraya baglat alarm veya jikle bunlar harcAYABİLİR ONLARI KONTROL ETTİR

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)