Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Şans Oyunlarından Gelen Para ile Motor Almak ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    xvs 250 dragstar-ps150i-inazuma
    abi iki yıldır oynuyorum totalde 90 tl kazandım 600 gitmiştir sana çıksın sen bana al,çıkınca bunun konusu yapılır.o kadar zor ki
    jagerbull bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    logan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Azcik kurcala olabilir. Tokatlı değilsin o belli
    jagerbull bunu beğendi.

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı jagerbull adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki kazanılan haram paralar ile dini vakıflara yapılan yardımların hiç sorgulanmadan kabul edilmesi ? Paranın haram olduğu gerçeğinimi değiştiriyor ? haram paraysa onunla yapılan herşey mi haram ? Yoksa herkes işine geldiği şekilde mi yorumluyor , cami yaptırırsan helal , motor alırsan haram diye. Cevapları okuyunca zihnimde canlandıda..
    kazanılan paradan hayır yapılmaz sidikten abdest alınmayacağı gibi

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı logan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Azcik kurcala olabilir. Tokatlı değilsin o belli
    yoo doğma büyüme Tokatlıym.. son 5 yıldır 2si konya son 3 yılda istanbuldayım işte..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    konu başka yönlere gidiyor
    tanertc ve jagerbull bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çoğu haram olanın azı da haramdır..Arkadaşlar demiş biz ev aldık bişey olmadı..Her yanlışın cezasını allah o an verseydi bu gün 7 milyar insan

olmazdık..Fazla yazmayacam çünkü burda herkes inanmak istediği gibi alıyor..

Milli piyangodan,at yarışından ordan burdan para çıkabilir bunun haram olduğunu bilerek alıp harcarsan sadece büyük günahkar olursun imanına zarar gelmez....

Ama dersenki buda haram mı olurmuş bunu devlet yapıyor hem ben çalmadım etmedim dediğin vakit İMAN gider..Bu kadarını bil yeter..

Peki ben farkında olmadan yaptım söyledim diye düşünürseniz tecdidi iman yapmanız gerekir..Tövbe eder temizlenirsiniz..Tövbe kapısı her zaman açıktır
    Dediklerinin çoğuna katılıyorum.
    Büyük günahkar lafı saçma olmuş. Ayrıca dediklerinin çoğuna katılmakla beraber samimiyetine inanmıyorum. O kadar hırsızlık ahlaksızlık tartışmasının görüntülerinin tartışıldığı bir konuda, şarlatan, İslamı kendi çıkarları uğruna yerin dibine sokan, cahil bir canlı olan Kadir Mısıroğlu'nun videosunu araya sıkıştırıp o hırsız ahlaksızlara tek kelime etmeden sıvışan sen, burada bülbül gibi şakımışsın. Eğer orada evet arkadaşlar hırsızlık ahlaksızlık bu inanca göre şudur budur veya benzer bir kaç cümle kursaydın evet burada seni samimi bulabilirdim ki samimi değilsin. İslamı kendinden gördüklerine karşı sessiz, seninle alakası olmayana konuşacak şekilde kullanan birisin.
    jagerbull ve draggy bunu beğendiler.

Leon10Rhyme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 200
    Kredi harammış ahahahah :D

jagerbull bunu beğendi.

logan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eveeet bir konu daha çığrından çıkmak üzere bir ara tartışılıyordu bu gibi konular forumun başka bölümlerine taşınsın diye. O noktaya doğru ilerliyor bir konu daha
    jagerbull bunu beğendi.

alını rniye alınmasın kardeşim, alan keriz mi?

şu dünyada "haram para yedi de başına bir şeyler geldi" iddaasının ispatı yoktur. hem haram yiyip hem başına iş gelmiş insanlar olduğu gibi hayatı boyunca bir kuruş haram yememiş ama başına gelmemiş iş kalmamış insanlar da var.

dikkatli sürersen, aşırıya kaçmazsan, şansın da yaver gider ölümcül bir arıza yahut katil bir sürücüye denk gelmezsen başına hiç bir şeycikler gelmez arkadaşım. dünya haram ile saltanat sürmüş siyasetçilerle dolu, bak hiç birine bir şey olmuyor, sefa içinde yaşıyor, sefa içinde ölüyorlar...

ha öteki dünyada bir cezası var mıdır dersen o başka. o sorduğun inanç sistemine, o sistemin kollarından hangisine göre sorduğuna, sorduğun alimn yorumuna göre değişir.

biri çıkıp "şans oyunlarını yaradan çilesini bitirip bazı insanları zordan kurtarmak için yaratmıştır" da diyebilir.
    jagerbull bunu beğendi.

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Herneyse bol sohbetler arkadaşlar herkes istediğini yaşar ister bu dünyada yanar ister öbüründe.. nolcak sanki max 100 yıl yaşıcaz.. şu imtihan dünyası kimseye kalmaz .. Tekeriniz düz bassın..
    jagerbull ve sedat_57 bunu beğendiler.
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

yavuz benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Mesele o parayla motor almak yada almamak değil ki düşüp kalkmakla alakasi yok Allahın emri açık ve net piyangodan gelen para haramdır ve bu parayla hayır bile yapamiyoruz bırakın motor almayı. Bazı arkadaşlar helal parayla da düşüyoruz demiş kimisi iş akılda bitiyor demiş. İş Allahın emrinde bitiyor ya uyarsin ya uymazsin he bide uymak işine gelmeyenler var ki onlarda çeşitli mazeretlerle kılıf uydurmaya çalışıyorlar sakin ola böyle düşüncelere dalmayin acaba mi deyip aklınızı bulandirmayin. Allah hayırlısıyla kazanıp hayırlısıyla harcamamizi nasip etsin hepimize inşallah

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı tanertc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dediklerinin çoğuna katılıyorum.
    Büyük günahkar lafı saçma olmuş. Ayrıca dediklerinin çoğuna katılmakla beraber samimiyetine inanmıyorum. O kadar hırsızlık ahlaksızlık tartışmasının görüntülerinin tartışıldığı bir konuda, şarlatan, İslamı kendi çıkarları uğruna yerin dibine sokan, cahil bir canlı olan Kadir Mısıroğlu'nun videosunu araya sıkıştırıp o hırsız ahlaksızlara tek kelime etmeden sıvışan sen, burada bülbül gibi şakımışsın. Eğer orada evet arkadaşlar hırsızlık ahlaksızlık bu inanca göre şudur budur veya benzer bir kaç cümle kursaydın evet burada seni samimi bulabilirdim ki samimi değilsin. İslamı kendinden gördüklerine karşı sessiz, seninle alakası olmayana konuşacak şekilde kullanan birisin.
    arkadaş yardımcı olmaya çalışmış tepkini anlamadım ve faiz büyük günahlardandır Allaha şirk koşmak en büyüğüdür zina etmekde büyük günahlardandır günahın büyüğü küçüğü vardır

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
    Sebep:  Forum Kuralı 1.2.18.ihlali
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)