Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Şans Oyunlarından Gelen Para ile Motor Almak ?

REKLAM ALANI

Alıntı logan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Islami açıdan soruyorsan bildiğim kadarıyla şöyle: eğer bu dünyada biryerlerinden çıkmazsa diğer tarafta daha fena patlayacaktir. Eğer bu işlerden uzaksan ve şans oyunuyla alınan motor hayretmez açısından bakarsan batıl inanç olarak yorumlarım bu bakış acısını. Ben motorun ustunde yatan kedilere ilismiyorum belki sadakasi vardır da olası kazalardan koruyordur diye
    Zaten en büyük tartışma dini yönde, dini otoriteler(!) Haram para yaramaz şeklinde yaklaştığı için insanın içinde şüphe uyanıyor, sonra durup bir düşünüyorsun adam haram parayla imparatorluk kurmuş , saraylarda yaşıyor. Heralde diğer dünyada çıkacak bir tarafından diye kendimizi kandırıyoruz. ( şahsi fikrimdir , kesinlikle polemik yaratmak amacında değilim )

Tabi şans oyunundan gelen para harammıdır ? konusuda ayrı.. Yukarda bir arkadaşımızın dediği gibi insanlar o parayı riske atıyrlar. Şahsen ben İddia yada piyango oynucaksam bilete yada kupona verdiğim parayı yolda düşürmüş farzediyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    hocam bu şekilde tereddütte olan adam zaten piyango bileti almaz, sayısal loto oynamaz.
    bundan çıkan para haram, motor alır da kazar yaparım kesin diye düşünüyosan, o parayı nerde harcarsan harca hiçbir hayrını göremezsin.
    jagerbull bunu beğendi.

AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS

Bu konuyu Tahtalıköy dinlenme tesislerinde karşılaşırsak bi daha konuşuruz
    jagerbull ve ferhatkars bunu beğendiler.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

Alıntı AttilaXtreme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/ZAO2ag.jpg

Bu konuyu Tahtalıköy dinlenme tesislerinde karşılaşırsak bi daha konuşuruz
    Enine boyuna tartışma şansımız olur abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------

Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam bu şekilde tereddütte olan adam zaten piyango bileti almaz, sayısal loto oynamaz.
    bundan çıkan para haram, motor alır da kazar yaparım kesin diye düşünüyosan, o parayı nerde harcarsan harca hiçbir hayrını göremezsin.
    Kesinlikle.. Hatta o parayla motoru alıp sonra sürerken " Biz bunu aldık ama başımıza birşey gelmese bari" diye tedirgin olursak kaza yapmak ihtimalimiz daha da artıcaktır diye düşünüyorum.
    AttilaXtreme bunu beğendi.

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    alınmaz güzel kardeşim alınmaz çünkü haram kredide haram aldın diyelim illa başına bişey gelmesi gerekmez ama gelebilir bu işin öteki dünyası da var hesapların görüleceği günde gelecek kim zerre kadar iyilik yapmış kim zerre kadar kötülük yapmış karşılığını bulacak illa bu dünyada başınıza birşey gelmesi lazım değil Allah-u Te'ala insana tevbe etmesi için muhlet verir ( Hem kim bir kötülük yapar veya nefsine zulmeder de sonra Allah’dan mağfiret dilerse, Allah’ı Gafûr (çok bağışlayıcı), Rahîm (çok merhamet edici) olarak bulur.) Ama kredi çeken bir çok kişiden evinde bereketin azaldığını duydum . İnsan zifiri karanlıkda başını yastığa koydumu şimdi ölsem bizim hesap nasıl çıkar acaba diye düşünmesi gerekir Allah bizi yoktan var etti ama boşuna var etmedi.sayamıyacağımız nimetler verdi el ayak göz gibi Peygamber gönderdi Kitap gönderdi haramı,helali belirledi insanın tek yapması gereken helale göre yaşaması haramdan uzaklaşması.

logan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Haram olduğuna dair şüphen varsa uzak durulmali. Bu dünyada çıkacak olsa neler var neler hesabından gidersen de doğru bir hesap yapmış olmazsin. "Yanlistan emsal olmaz" diye bir laf var pek severim. Aksarayi Fln bazalma. Yaşam felsefeni ve prensiplerini kendi içinde olustur. Bir yerinden çıkıp çıkmaması da değil mesele. Sen kendi vicdanında sorun gormuyorsan alır biner oynar kazanırsın. Ama vicdanın rahat olsa gelip de buraya zaten başlık acmazdin
    Bugün cuma olunca pek bir vaazkar oldu yorumlar
    jagerbull bunu beğendi.

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Vay be.. Ne hallere düşmüşüz bide şu ülkenin refaha ulaşmasını bekliyoruz.. 3 ay asılı kalıp alınmayan sadakalardan , grenaja dahi minnet eden hırsızlara , haram diye başka bir kadına bakmayan , başkasının hakkına girerim diye sesini yükseltmeyen , nezaketin hayatlarına destur olmuş insanlardan , haram olan bi parayı tartışan bi nesile gelmişiz.. Tabi ki herkesin görüşüne saygı duyarım zira öbür tarafta cezasını ben çekmicem , ancak İslam'ın sınırları bu konuda çok açık ve nettir.. Müslümanım deyipte bunları tartışanlar dönüp bir daha kendilerine bakmalıdır.. Tekeriniz düz bassın her türlü Allah dert bela vermesin dostlar..
    logan07 ve moturmotur bunu beğendiler.
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Çoğu haram olanın azı da haramdır..Arkadaşlar demiş biz ev aldık bişey olmadı..Her yanlışın cezasını allah o an verseydi bu gün 7 milyar insan

olmazdık..Fazla yazmayacam çünkü burda herkes inanmak istediği gibi alıyor..

Milli piyangodan,at yarışından ordan burdan para çıkabilir bunun haram olduğunu bilerek alıp harcarsan sadece büyük günahkar olursun imanına zarar gelmez....

Ama dersenki buda haram mı olurmuş bunu devlet yapıyor hem ben çalmadım etmedim dediğin vakit İMAN gider..Bu kadarını bil yeter..

Peki ben farkında olmadan yaptım söyledim diye düşünürseniz tecdidi iman yapmanız gerekir..Tövbe eder temizlenirsiniz..Tövbe kapısı her zaman açıktır

Motosikleti
    Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay be.. Ne hallere düşmüşüz bide şu ülkenin refaha ulaşmasını bekliyoruz.. 3 ay asılı kalıp alınmayan sadakalardan , grenaja dahi minnet eden hırsızlara , haram diye başka bir kadına bakmayan , başkasının hakkına girerim diye sesini yükseltmeyen , nezaketin hayatlarına destur olmuş insanlardan , haram olan bi parayı tartışan bi nesile gelmişiz.. Tabi ki herkesin görüşüne saygı duyarım zira öbür tarafta cezasını ben çekmicem , ancak İslam'ın sınırları bu konuda çok açık ve nettir.. Müslümanım deyipte bunları tartışanlar dönüp bir daha kendilerine bakmalıdır.. Tekeriniz düz bassın her türlü Allah dert bela vermesin dostlar..
    evet çok doğru tespitler

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    O rakamları bulasıya kadar göbeğim çatladı alnımın teriyle bildim o rakamları haram deyipde o kadar para kendine çıkınca acaba nasıl bir evrim geçirecek o arkadaşlar çok merak ediyorum .
    jagerbull bunu beğendi.

Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alınmaz güzel kardeşim alınmaz çünkü haram kredide haram aldın diyelim illa başına bişey gelmesi gerekmez ama gelebilir bu işin öteki dünyası da var hesapların görüleceği günde gelecek kim zerre kadar iyilik yapmış kim zerre kadar kötülük yapmış karşılığını bulacak illa bu dünyada başınıza birşey gelmesi lazım değil Allah-u Te'ala insana tevbe etmesi için muhlet verir ( Hem kim bir kötülük yapar veya nefsine zulmeder de sonra Allah’dan mağfiret dilerse, Allah’ı Gafûr (çok bağışlayıcı), Rahîm (çok merhamet edici) olarak bulur.) Ama kredi çeken bir çok kişiden evinde bereketin azaldığını duydum . İnsan zifiri karanlıkda başını yastığa koydumu şimdi ölsem bizim hesap nasıl çıkar acaba diye düşünmesi gerekir Allah bizi yoktan var etti ama boşuna var etmedi.sayamıyacağımız nimetler verdi el ayak göz gibi Peygamber gönderdi Kitap gönderdi haramı,helali belirledi insanın tek yapması gereken helale göre yaşaması haramdan uzaklaşması.

İyi hoşta Krediyi geri ödemiyormusun ? bunu haram yapan ne ? Repo haram desen anlarım az çok da ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------

Haram olduğuna dair şüphen varsa uzak durulmali. Bu dünyada çıkacak olsa neler var neler hesabından gidersen de doğru bir hesap yapmış olmazsin. "Yanlistan emsal olmaz" diye bir laf var pek severim. Aksarayi Fln bazalma. Yaşam felsefeni ve prensiplerini kendi içinde olustur. Bir yerinden çıkıp çıkmaması da değil mesele. Sen kendi vicdanında sorun gormuyorsan alır biner oynar kazanırsın. Ama vicdanın rahat olsa gelip de buraya zaten başlık acmazdin
    Bugün cuma olunca pek bir vaazkar oldu yorumlar
    Daha önce belirttiğim gibi Kendime ait bir görüşüm zaten var sadece düşünce konusunda azınlıkta mıyım yoksa benim gibi düşünen insanlar var mı ? bunu öğrenmek adına açtım

Asıl hikaye de bu. Elime o kadar para geçse g.tüm başım oynar mi? G.tumun başımın oynaması itikatimce paranın haram olduğu gerçeğini değiştirir mi ? Burada inançlı insanların sergilediği tavırlar inanışın kurallarını değiştirmeyecektir. O yüzden bir laf daha var "hocanın dediğini tut gittiği yoldan gitme" diye

Motosikleti
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çoğu haram olanın azı da haramdır..Arkadaşlar demiş biz ev aldık bişey olmadı..Her yanlışın cezasını allah o an verseydi bu gün 7 milyar insan

olmazdık..Fazla yazmayacam çünkü burda herkes inanmak istediği gibi alıyor..

Milli piyangodan,at yarışından ordan burdan para çıkabilir bunun haram olduğunu bilerek alıp harcarsan sadece büyük günahkar olursun imanına zarar gelmez....

Ama dersenki buda haram mı olurmuş bunu devlet yapıyor hem ben çalmadım etmedim dediğin vakit İMAN gider..Bu kadarını bil yeter..

Peki ben farkında olmadan yaptım söyledim diye düşünürseniz tecdidi iman yapmanız gerekir..Tövbe eder temizlenirsiniz..Tövbe kapısı her zaman açıktır
    Arkadaş çok önemli bir noktayı vurgulamış müslüman birisiniz Allahın ayetlerinde haram olarak belirlediği ve Resulunun hadislerinde haram olarak belirlenmiş fiilleri ne haram olacak helaldir bu dediği taktirde iman gider nikah gider haccı herşeyi gider yüze sövmek ağza sövmekde el faz-ı küfürdür imandan eder insan dilinede hakim olmalı nasılki bir söz kelime-i tevhid insanı müslüman ediyorsa bir sözde insanı kafir edebilir.
    logan07 bunu beğendi.

Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı jagerbull adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi hoşta Krediyi geri ödemiyormusun ? bunu haram yapan ne ? Repo haram desen anlarım az çok da ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------

Daha önce belirttiğim gibi Kendime ait bir görüşüm zaten var sadece düşünce konusunda azınlıkta mıyım yoksa benim gibi düşünen insanlar var mı ? bunu öğrenmek adına açtım
    Faiz işin içine girerse haramdır dostum açık net zaten.. Sedat ' ın dedıgı gıbı 1 tlside aynı 1 milyon tlside..

Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O rakamları bulasıya kadar göbeğim çatladı alnımın teriyle bildim o rakamları haram deyipde o kadar para kendine çıkınca acaba nasıl bir evrim geçirecek o arkadaşlar çok merak ediyorum .
    Asıl azmaz , Bal kokmaz dostum.. Herkes kötüdür, içinde bi kötü vardır mantığıyla kendimizi kaybettik.. O yapıyor bu ediyor ile yaşar olduk.. Onu bunu boşverelimde , biz nasılız ? gerektiği gibi yaşasa herkes kendini bilse zaten böyle olmaz ortam.. Mayanda varsa zaten al kullan hukuksal olarak bi sakıncası yok..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400

Peki kazanılan haram paralar ile dini vakıflara yapılan yardımların hiç sorgulanmadan kabul edilmesi ? Paranın haram olduğu gerçeğinimi değiştiriyor ? haram paraysa onunla yapılan herşey mi haram ? Yoksa herkes işine geldiği şekilde mi yorumluyor , cami yaptırırsan helal , motor alırsan haram diye. Cevapları okuyunca zihnimde canlandıda..

Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Faiz işin içine girerse haramdır dostum açık net zaten.. Sedat ' ın dedıgı gıbı 1 tlside aynı 1 milyon tlside..

Asıl azmaz , Bal kokmaz dostum.. Herkes kötüdür, içinde bi kötü vardır mantığıyla kendimizi kaybettik.. O yapıyor bu ediyor ile yaşar olduk.. Onu bunu boşverelimde , biz nasılız ? gerektiği gibi yaşasa herkes kendini bilse zaten böyle olmaz ortam.. Mayanda varsa zaten al kullan hukuksal olarak bi sakıncası yok..
    Yörukluk var mi soyda?
    jagerbull bunu beğendi.

Darkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-125 ('14), Yamaha MT-25 ('17)
    Bak dalgana yok böyle şeyler.
    jagerbull bunu beğendi.

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    şans oyunlarından gelen para ananızın ak sütü gibi helaldir arkadaşlar. hurafelere inanmayın.
    jagerbull ve Darkin bunu beğendiler.

Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı jagerbull adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki kazanılan haram paralar ile dini vakıflara yapılan yardımların hiç sorgulanmadan kabul edilmesi ? Paranın haram olduğu gerçeğinimi değiştiriyor ? haram paraysa onunla yapılan herşey mi haram ? Yoksa herkes işine geldiği şekilde mi yorumluyor , cami yaptırırsan helal , motor alırsan haram diye. Cevapları okuyunca zihnimde canlandıda..
    Hangı kurum gerçekten dini vakıf görevini görüyor ki.. sıkıntıda o zaten İslam kisvesi altında yapılan işler.. İslam ı terör gibi göstermekle aynı şey.. şahsen İslama hizmet eden halis niyetli bi kurum olduğunu sanmıyorum yada ben bilmiyorum.. herkes cebini doldurma peşinde.. Zira bunu layığıyla uygulayan bi vakıf zaten dikkat ederdi heralde.. sorunun cevabı çok basit yani..

Yörukluk var mi soyda?
    Yok.. Erzurum asıllıyım..
    jagerbull bunu beğendi.

Motosikleti
    jager bull banka sana 100 lira verdi 2 ay sonra 150 istiyor arada ne ticaret gerçekleşdi ve sen parayı ödemedin borcun 170 oldu ortada bir mal yok bakkaldan kap mantığı bakkal sana ekmek satar ticaret olur banka sana ne satıyor para işde bu olmuyor haksız kazanç.peki banka sana ne sattıda 70 tl attı cebe ortada ürün yok ama bir dükkana gitsen kardeşim bana şurdan bir fırın ver hele nedir fiyatı 100 bana 5 taksit yaparmusın yaparım tamam ozaman 120 ye yaparım anlaştıkmı anlaştık bu olur ama arada banka olmuyacak banka mevzusu ise peşin fiyatına taksit yapanları öneriyorlar.ödediğiniz tutar değişmemeli

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)