Merhaba arkadaşlar.
Deri montlarınızın bakımında hangi ürünleri kullaniyorsunuz?
Uygulaması kolay olan, tavsiye edebileceğiniz bi deri temizleme losyonu varmıdır?
Merhaba arkadaşlar.
Deri montlarınızın bakımında hangi ürünleri kullaniyorsunuz?
Uygulaması kolay olan, tavsiye edebileceğiniz bi deri temizleme losyonu varmıdır?
en iyisi (bence) bağdem yağı, pamuğa döküp deriye sürüyorsun.
badem yağı vardır deriyi yumuşatır ama aynı zamanda parlak bir görünüm kazandırır
hint yağı vardır derinin çatlamasını önler deri mobilyalarda kullanılır ama piyasada kolay bulamazsınız genelde deri işi yapan atölyecilerin bulunduğu malzemeci denen nalburvari dükkanlarda bulabilirsiniz.
Cevaplar için teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz badem yağının, deriyi korumak ve güçlendirmek dışında aynı zamanda temizleme özelliği varmıdır?
Yaz ayları dışında sürekli olarak deri mont kullanıyorum, dolayısıyla birazda kirlilik söz konusu.
Daha çok marka patenti olan, kullanıp tecrübe edindiğiniz güvenilir, kaliteli ve garantili deri temizleme ürünlerini tavsiye ederseniz çok memnun olurum.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
saç kurutma makinesiyle hafifçe erittiğim vazelini yumuşak bir pamuklu bez marifetiyle deriye yedire yedire uyguluyorum.
vazelinin parfümsüz, aromasız, organik olması tercih sebebidir.
bu yöntemi sadece deri montlarda değil bütün deri ürünlerinizde çanta, ayakkabı vs gibi kullanabilir derinin ömrünü uzatabilirsiniz. ancak aklınızda bulunsun bu uygulamayı mümkünse akşam yapın ve ertesi sabaha kadar deri ürünü dinlenmeye bırakın.
deri, yağı kendi kendine çeksin. minimum 12 saat dinlenen deri ürün parlamaya ve canlı bir görünüme kavuşacaktır. bu uygulamayı kullanım sıklığınıza göre 1-2-3 ayda bir yapabilir böylece derinin ömrünü uzatabilirsiniz.
arkadaş temizlikten bahsetmiş siz deri koruma yöntemlerinden.. adam diyor ki mont kirlendi sürekli üzerimde makineye de altılmaz. nasıl temizleyeceğim ben bunu
Arkadaşlar bu bahsettiğiniz yöntem yüzeysel parlaklık ve derinin ömrüyle alakalı sanırım? bu yöntemin temizleme özelliği varmı?
Bir çok üründe yüzeysel canlılıkla derinlemesine temizlik eş değer tutulabilir,
Lakin deri öyle bir madde ki, canlı ve parlak olması temiz oldugu anlamına gelmez diye biliyorum.
Dip not ;
Soğuktan arabasının motoru donan ve buna çözüm olarak lpg li aracın motoruna ateş tutan mesai arkadaşım Cüneyt'e kocaman bi alkış rica ediyorum!
bu vazelinli olan rutin deri bakım işi.
temizlikten ziyade derinin görüntüsü, kuruluğu, deformasyonu ve ömrüyle ilgilidir.
temizlik için ve bu vazelin işlemi öncesinde de sabunlu suyla nemlendirilmiş bir bezle deriyi silip kuru bir bezlede kurulamak münasiptir.
bu işlem vazelinden önce yapılırsa öncelikle derinin iyice kuruması beklenmelidir.
arkadaş kirini en fazla sabunlu bez ile (el sabunu) yaparsın kimyasal boyasını kaldırabilir tek sorunun temizlik ise
bakım için gerekli bilgiler verilmiş. fakat temizlik için gerekli bilgiler yetersiz gibi.
hortlartma gibi olmasn yeni konu açmak istemedim.
montum aşırı kirlendi, el ve ev imkanlarında temizliği nasıl yapmalıyım? nemli bez ile iz kalıyor.
ben domestosla sildim montu sonra vazelinle iyice ovdum. bi sorun yok.
Üstad kendi aldığım ürünlerin videosunu çekmiştim. Hem temizliyor hem deriyi besliyor. Tavsiye ederim.
Linki koyuyorum izlemek istersen;
http://www.youtube.com/watch?v=jKCQlWFVchk
mondial 150 mr vulture / 2014
Buradaki ürünler çok iyi duruyor, TR distribütöründe var galiba. Bir ara alıp denemek istiyorum.
Dainese mağazalarında, Dainese deri mont temizleme ve bakım kiti var. İki tüp den oluşuyor yanında bir de bez ve sünger geliyor. Bez ile temizleme spreyini kullanarak temizliyorsun, bakım sütünü de son aşamada kullanıyorsun.
Konuyu hortlatıyorum. Bakım için bilgiler yeterli ama temizlik için değil.
Acaba kendi imkanlarımızla evde mont temizliği nasıl yapılacak bunun hakkında fikirleri olan varmıdır.
ASETONSUZ oje temizleyici deriyi yıpratmadan çok iyi temizliyor, sonrasında vazelin ya da deri besleyici bir malzeme ile silerseniz mükemmel olur, ben evde bu şekilde hallediyorum.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)