40yapar adlı üyeden alıntı
Ortalama bir insan zekasının biraz altında olanların bile kolayca anlayacağı bir konuyu yeniden, kör göze parmak sokarcasına yeniden dile getirmek insana zul gelse de başka çaresi kalmıyor insanın bazen. 21 yaşındaki bir kadının anne baba eş dost baskısına rağmen motoruna atlayıp da birçok kimsenin tereddüt edeceği bir işe kalkışmasını bir özgüven tezahürü olarak gördüm ve takdir ettim. Ve özgüvensizliğinden utanan kaç tatlı su motorcusuyuz diye sordum. Kimisi bunun cahil cesareti olduğunu, özgüven olayını abartmamak gerektiğini belirtmiş ki kendince haklı. Başkası kendine bir sınır çizmiş ötesine geçmeyi riskli görmüş ki o da kendince haklı. Bir başkası da bunun özgüvenle alakası olmadığını, para, zaman ve imkan dahilinde yapılabilecek birşey olduğunu söylemiş ki o da haklı. Ha bir de homo erectus'lar çıkmış, kadının başına ne işi var diyenler, onları zaten konu dışı bırakıyorum. Yani birkaç kişi dışında çoğunluk, bazen taban tabana zıt gerekçelerle de olsa, bunun özgüven meselesi olmadığını (ya cahil cesareti ya da para ve zamana dayalı bir etkinlik olduğunu) belirtmiş. Medeni bir üslup çerçevesinde görüş beyan eden herkese teşekkür ediyorum. Ama şu beğenmediği her fikre saldıran, kendi güzel dünyası dahilinde karşı fikri çürütmek için özel çaba sarf eden, orta okul münazarası heyecanını yitirmemiş arkadaşları hakkaten anlamıyorum. Ya iyi de güzel arkadaşlar, ben gayet açık ve anlaşılır cümlelerle, buna cesaret edemeyen tatlı su motorcusu kaç kişiyiz diye soruyorum. Eğer sen o kişilerden biri değilsen, kendini o kategoride görmüyorsan ya da sadece konu hakkında görüş belirtme erdemini sergilemekten uzaksan, ne diye üste çıkma, laf yetiştirme gereği hissedersin ki. Bak alt tarafta versys mi vsstrom mu sorusu var, o sana daha uygun, senin fikrini soruyor o soru! Ben kadının yaptığı özgüven midir cehalet midir yoksa bohem hayatı mıdır diye sormuyorum ki, kendi dünyamda onu bir yere konumlandırmışım, böyle düşünen kaç kişiyiz diye soruyorum. "Yalnızsın, öyle kimse yok" diyebilirsin, "senle beraber üç-beş kişiyiz" diyebilirsin, "hacı ben öyle düşünmüyorum, parası ve zamanı olan herkes yapar" da diyebilirsin, başımın üstünde yeri var. Ama kadın başına ne işi var demek, kadına yönelik şiddeti kedi köpekle açıklamaya çalışmak, kaba et muhabbetine girmek... bunlar bu forumun seviyesi olmamalı sanki. Ya da bu forumun seviyesi bu olacaksa eğer ben buradaki varlığımı sorgulamalıyım galiba.