Arkadaşlar yarın motorumu yıkamak istiyorum. Saç şampuanı ile yıkasam bir zararı olur mu? ve zinciri yağlama zamanım geldi ne ile temizlemeliyim ilk olarak?
teşekkürler
Arkadaşlar yarın motorumu yıkamak istiyorum. Saç şampuanı ile yıkasam bir zararı olur mu? ve zinciri yağlama zamanım geldi ne ile temizlemeliyim ilk olarak?
teşekkürler
Yıkarsan ne mi olur ; temiz olur.. Şaka bi yana zincir temizleme için alttaki videoyu bi izle..
Motoru yıkarsan temiz olur . Saç şampuanını ilk defa sizden duydum , birde duş jeli ile temizleyeyin motorun bloğu rahatlasın . Şaka bir yana , normal motor için şampuanlar var onlardan alıp temizleyebilirsiniz . Zincir içinde mazot kullanabilirsiniz fırça ile .
Biz hacişakir sampuanla yikiyoruz ama arap sabunu aldik bide onunla yikiycaz daha denemedik zinciride mazot ve gaz yagiyla siliyoruz dis fircasida kullaniyoruz
Saç şampuanıyla yıkarsan ne olur bilmem ama kurulamassan motorun buz tutabilir.
Çitilemedikten sonra problem yok.
Hocam kepek yapmayanlardan alırsanız muntazam olur
Saç kremide kullan yanlardan kabarmasın, sonrada fön çek Şaka bi yana, ben motorumu hiç yıkamam, hep ıslak bez ile silip sonra kuru bez ile nemini alırım. tavsiyemdir %100 çalışıyor.
Bu soğuk havada hasta olur yavrucak yahu.
Benden de öneri, tazyikli suyu pek tutmamanızdır. Özellkle elektronik aksama ve ön tekerleğe.
Km sayacı bağlı olduğu için.
Sizin espri yine iyiymiş, yıkarsan temiz olur. Benim aklıma ise, "yıkamış olursun" geldi.
Merhaba ,
Forumda arama yapmış olsan aslında yeterli açıklama,bilgi,video herneyse bulabilecek düzeyde bir site burası.. Bulurdunuz.
Size siteden linkler atacağım .
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/136974-motosikleti-yikamak.html
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/60877-motosiklet-temizligi.html
Eh konuya bi bayan eli lazımdı oluroyle ablamız imdadına yetişti :D
Şu aralar motor için özel temizleyiciler alamam. Şampuan olmazsa ne ile yıkayabilirim? Bahçede çeşme ile yıkayacağım tanzikli değil...
Jant ve zinciri mazot ile sileceğim o zaman ...
Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya
benzıncıye gıdıyorsun 1 tl atıyorsun mis gibi köpük. boca ediyorsun. azcık bekleyıp ustune yallah tazyik. ardından guzelce bezle kurulamaca ve 10-15 dk seyrusefer. en son on camın ortasına bır opucuk kondurup garaja cekıyorsun. zincirsel süreçler hakında fıkrım yok. senın tertemız yaptıgın motora aynı gece kedı gelıp yatıyor. ustune bır de cısını yapıyor. anlıyorsun kı bosa kasmıssın
Tepkiler gelebilir ama Yamaha R6 motorum var. Yani benzinlikte gidip yıkamak hiç istemiyorum. Oranın köpüklerine hiç güvenmiyorum. Şu aralar çok sıkışığım motor yatıyor zaten. Ama uğraşıp temizlemek istiyorum. Kapalı garajda kalıyor motor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)