Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motoru yıkasam ne olur?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı neykıt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne alaka kardeşim. Arabamızın boyasını çıkardı o benzinlikteki köpükler. Orada 2 3 dakika içinde milletin gözleri üzerimde iken motorumu yıkayacağıma. Bahçemde grenajı her şeyi söküp temizlemek istiyorum. Konuyu nereye getiriyorsun !
    Verilen linkleri inceleyin
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verilen linkleri inceleyin
    Hocam hepsini inceledim soruma cevap alamadım. O videoların tamamını izledim. Ama hep özel spreyler falan filan...

Benim sorularım

Saç şampuanı ile yıkasam ne olur?
    Mazot ile motorun silindirlerini falan silsem olur mu o borularını falan?

40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    şampuan olur, hiçbir sakıncası yok. ama üç defa ön tekere üç defa da arka tekere su vermen ve sonrasında da motorun her tarafını iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde durulaman lazım. esas o zaman temiz olur
    TimFx bunu beğendi.

fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Alıntı 40yapar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şampuan olur, hiçbir sakıncası yok. ama üç defa ön tekere üç defa da arka tekere su vermen ve sonrasında da motorun her tarafını iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde durulaman lazım. esas o zaman temiz olur
    Peki hocam, niyet de edilecek mi

logan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Saç şampuanınının ph değeri motosikletin ph değerinden yüksek değilse sıkıntı olmayacaktır. İki ay önce gazla motosikleti ve özellikle motor kısmını yıkatmıştm. simsiyah yağ aktı. gazladıktan sonra güzelce yağlayabilirsin

40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Alıntı fthaltan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki hocam, niyet de edilecek mi
    250 cc altına niyet gerekmiyor muhterem

Arab değil arap hocam düzeltelim. benim arkadaşlarım ıslak bez ile siliyor, sonrasında kuru bez ile kurulayıp tamamlıyordu. Tavsiye ederim.

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    R6 motorun varsa 5 liraya benzincilerde satılan oto şampuanlarından alabilirsin sorun saçma o yuzden..

vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı neykıt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yarın motorumu yıkamak istiyorum. Saç şampuanı ile yıkasam bir zararı olur mu? ve zinciri yağlama zamanım geldi ne ile temizlemeliyim ilk olarak?

teşekkürler
    Kendi adıma, motosikletimi yıkamıyor, onun yerine güzelce siliyorum.

1 kova ılık su ve 4 adet (Silme ve durulama için) fiber optik bez bu işlem için yeterli.

Suyun içine el yıkamada kullanılan sıvı sabunlardan 1 kapak kadar koyabilirsiniz.

Bu şekilde yapılan temizliğin motosiklete herhangi bir zarar verdiğini de gözlemlemedim.

Saygılarımla.
    Tecrübe, limitlerini bilmektir.

muzoooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Spacy Alpha
    Garajda yatan motoru hiç yıkamayın.
    Kıyıda köşede ıslak yerler kalır paslanma artar.
    Gerenk yok.....
    xismailaydin bunu beğendi.

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Arkadaşlar, şu "motosikleti yıkamıyorum, önce nemli sonra kuru bezle yıkıyorum" mantığı özellikle karenajlı motosikletlerde kılcal çiziklere neden oluyor.

Bu nedenle motosikletin üzerindeki tozlardan arınması için önce süngerle bol köpüklü su geçirilmesi lazım. Sonra aynı yöntemle durulandıktan sonra kuru bez ile kurulanabilir.

Ben motosikleti bulaşık deterjanı ile yazın musluk suyuyla, diğer mevsimlerde kendi konforuma göre uygun gördüğüm sıcaklıktaki suyla yıkarım. Kaynar su deri kısımlara sıkıntı yapabilir, ona dikkat etmek lazım.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Saç şampuanı bir canlı varlık olarak bize zarar vermediği gibi motora da bir zarar vermez. Ama durulamayı çok çok iyi yapman lazım, yoksa köpük izi kalır. Ben neden köpürtme ihtiyacı duyulduğunu gerçekten anlayamıyorum, yani motorun her tarafı yağa mı batık, çok mu pis? Eğer öyle değilse, en güzeli sadece su ile yıkamaktır. Önce üzerindeki bütün toz zerrelerini atacak şekilde su dökmelisin. Ardından yumuşak bir süngeri kovadaki suya batıra batıra yavaş yavaş her tarafını süngerle çok bastırmadan, üzerinde yapışık çamur vs yi daha çok suyun etkisiyle atarak silmelisin. Sonra kuru bezlerle (kuru bezin en güzeli eski penye atlettir, eski atletini ikiye kes onu kullan, daha güzel bir bez bulamazsın) iyice silip kurulaman lazım. En son oynak parçalara wd40 sıkıp işi bitiriyorsun. (öyle kendin motor bloğuna mazot süreyim falan işlerine bence girme)

Zincire gelince, zinciri her yağlama vakti geldiğinde önce temizlemen zarar verir (zincirin oringlerine zarar verir). 2 ya da 3 yağlamada 1 defa önce temizlik yapmalısın. Temizlik için özel spreyler de var ama en güzeli gaz yağı diye biliyorum.

Motosikleti
    Kawasaki ER-5, Bajaj Discover 125 st
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saç şampuanı bir canlı varlık olarak bize zarar vermediği gibi motora da bir zarar vermez. Ama durulamayı çok çok iyi yapman lazım, yoksa köpük izi kalır. Ben neden köpürtme ihtiyacı duyulduğunu gerçekten anlayamıyorum, yani motorun her tarafı yağa mı batık, çok mu pis? Eğer öyle değilse, en güzeli sadece su ile yıkamaktır. Önce üzerindeki bütün toz zerrelerini atacak şekilde su dökmelisin. Ardından yumuşak bir süngeri kovadaki suya batıra batıra yavaş yavaş her tarafını süngerle çok bastırmadan, üzerinde yapışık çamur vs yi daha çok suyun etkisiyle atarak silmelisin. Sonra kuru bezlerle (kuru bezin en güzeli eski penye atlettir, eski atletini ikiye kes onu kullan, daha güzel bir bez bulamazsın) iyice silip kurulaman lazım. En son oynak parçalara wd40 sıkıp işi bitiriyorsun. (öyle kendin motor bloğuna mazot süreyim falan işlerine bence girme)

Zincire gelince, zinciri her yağlama vakti geldiğinde önce temizlemen zarar verir (zincirin oringlerine zarar verir). 2 ya da 3 yağlamada 1 defa önce temizlik yapmalısın. Temizlik için özel spreyler de var ama en güzeli gaz yağı diye biliyorum.
    Adam doğru söylüyor. Özellikle zincire tayzikli suyla yıkamamak gerek.

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Alıntı logan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzıncıye gıdıyorsun 1 tl atıyorsun mis gibi köpük. boca ediyorsun. azcık bekleyıp ustune yallah tazyik. ardından guzelce bezle kurulamaca ve 10-15 dk seyrusefer. en son on camın ortasına bır opucuk kondurup garaja cekıyorsun. zincirsel süreçler hakında fıkrım yok. senın tertemız yaptıgın motora aynı gece kedı gelıp yatıyor. ustune bır de cısını yapıyor. anlıyorsun kı bosa kasmıssın
    O köpüklerin zararlarını araştırdıktan sonra yanından geçeceğinizi sanmıyorum.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Bu soğukta motor yıkanması tehlikeli zatürre olur illa yikayacam diyorsan dalin kullan gözleri yakmasın

pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX S1000 GX
    2'si 1 arada ürünlerden (Şampuan + krem) kullanmanızda yarar var..

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    lastıklerede parlatıcı sür tam olsun :D D: hani bu oto yıkamalar en son araç lastigine sürüyorlar ya ondan işte şaka yapma sakın öle hişi :D :D :D :D ben 5 ayda bır yıkatıyorum bu arada bence takılma böle seylere gerek yok ama zincir bakımı için en başta bir video var o çok önemli işte...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)