Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Geçiş için Doğru Zaman mı?

Motovento
    REKLAM ALANI
    berkekolik1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley
    Merhabalar,

Aranızda bilinçli motosiklet kullanıcısı olma yolunca ilerliyorum, fakat deneyim sahibi tecrübeli kişilerden de görüş almak istiyorum.

Öncelikle kendimi tanıtayım.

Boy: 174
    Ehliyet: Var

Tecrübe: Yaklaşık 3-4 bin km

Kullandığım motorlar:

Xmax 250
    Cbf 150
    Mondial 125 (1 gün kullandım)

Ehliyetimi de aldım, haziran ayı gibi Honda Güvenli Sürüş veya Gis Akademi İleri sürüş teknikleri 1 ve 2 ye gitmeyi düşünüyorum.

Sizce Cbr 600rr alma zamanı gelmiş mi? Motorumu alıp eğitime öyle katılmayı düşünüyorum.

Birde 2. el mi önerirsiniz yoksa 0 mı? İkisi içinde durumum müsait.

Teşekkür ederim herkese.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Zamanı gelmemiş . Cbf 150'yi bi 10-15.000 bin km kadar daha sür . Sonra 250-500 cc arası birşeyler al en fazla 2 silindirli olsun . Onunlada bi 20.000 kadar yap , sonra yaşın 24-25 civarına geldiğinde 600rr alabilirsin . Tabi iyi bir eğitim almak şartıyla .
    berkekolik1 ve UNdocab bunu beğendiler.

Kaç defa yere düştüğüne, hiç suratına/burnuna yumruk yiyip yemediğine, kemik kırlması yaşayıp yaşamadığına , hemen yanı başında birisinin acı çektiğini görüp görmediğine, gib sorulara vereceğin cevapların , soruna yanıtlara etkili lacağını garanti ederim.

Kısadan hisse , bro olgunlaşmanı/pişmeni bekle derim.
    berkekolik1 ve ergün1968 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Harley
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaç defa yere düştüğüne, hiç suratına/burnuna yumruk yiyip yemediğine, kemik kırlması yaşayıp yaşamadığına , hemen yanı başında birisinin acı çektiğini görüp görmediğine, gib sorulara vereceğin cevapların , soruna yanıtlara etkili lacağını garanti ederim.

Kısadan hisse , bro olgunlaşmanı/pişmeni bekle derim.
    1 ay önce yedim burnuma yumruk sayılır mı Kawa 300'ü aşma diyorsunuz ozaman?

mahyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GT 250
    Heh işte ne zamandır beklenen konu geldi.
    600 lük iyidir iyi.Binlik fazla gelir zaten. Gerçi 4 bin km tecrübe ve gis 1-2 ile 1000'liği bile oynatırsınız.

Şaka bir yana da hocam yapmayın lütfen. 600 rr için daha çok var. Yaş olarak ta yol olarak ta
    berkekolik1 ve manofsteel bunu beğendiler.

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    600 cc için daha erken, 250-300 cc bir şeyler bakın derim. Madem durumun müsait ninja 300 hayatını riske atmadan gazını biraz almana yardımcı olur
    berkekolik1 bunu beğendi.

Motosikleti
    Harley
    Alıntı mahyo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Heh işte ne zamandır beklenen konu geldi.
    600 lük iyidir iyi.Binlik fazla gelir zaten. Gerçi 4 bin km tecrübe ve gis 1-2 ile 1000'liği bile oynatırsınız.

Şaka bir yana da hocam yapmayın lütfen. 600 rr için daha çok var. Yaş olarak ta yol olarak ta
    Bir akrabamız var ben ninja 300 düşünüyordum dedi zaten tecrüben var vs. ne yapıcaksın ona o kadar para verip biraz daha verip 600 alırsın diye..

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Heyecanla bir an önce binilmek istenilen cc motor,model için acaba zamanı geldi mi gibi bir düşünce varsa hele de forumdan verdiğiniz bilgilerle , dogru zaman mı tespiti istiyorsanız, doğru zaman gelmemiştir.

Acaba varsa,tekrar düşünmek gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

Alıntı berkekolik1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir akrabamız var ben ninja 300 düşünüyordum dedi zaten tecrüben var vs. ne yapıcaksın ona o kadar para verip biraz daha verip 600 alırsın diye..
    Nice insanlar var 10.000lerce km motor sürmüşlükleri varken,eğitim alıp ben yaptığım 10.000 kmyi siliyorum diyen.. Tecrübe ise motor ile katedilen km ile ilgili değildir sadece..

1 ay önce yedim burnuma yumruk sayılır mı Kawa 300'ü aşma diyorsunuz ozaman?
    Bişey demek istemiyorum, belirtiğim haller, can yanması, yere yapışma kazaya sebebiyet , jöleli saçlı, jön arkadaşının yerde revan içinde gluk blukk diye sesler çıkartması, yahut artçı güzel kızın o halde olması ve senin bu ana şahid olman, yahut kazaya sebebiyet verip karşı tarafın dramına şahit olman gibi durumlara kısadan hisse , göz önünde tutmaktı amacım.

Evet bendenizde, heves baltalayan tiplerdenim, buna sebeb bazı yerlerdeki ağarmış kıllar, benlik/senlik değil inanki.

İlla bir tevcih edilme istersen, 250cc tek ikende artçı ilede yeter diye düşünüyorum.

Motosikleti
    Harley
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Heyecanla bir an önce binilmek istenilen cc motor,model için acaba zamanı geldi mi gibi bir düşünce varsa hele de forumdan verdiğiniz bilgilerle , dogru zaman mı tespiti istiyorsanız, doğru zaman gelmemiştir.

Acaba varsa,tekrar düşünmek gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

Nice insanlar var 10.000lerce km motor sürmüşlükleri varken,eğitim alıp ben yaptığım 10.000 kmyi siliyorum diyen.. Tecrübe ise motor ile katedilen km ile ilgili değildir sadece..
    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam, benimde şüphelerim vardı çekiniyordum işin doğrusu emin değildim tam kendimden ama bazı bilinçsiz kişiler öyle söyleyince yanıldım..
    Carbondioxid bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    600cc demek olmaz beygire bakmak lazım R6 ile f650 mesela bir değil...yüksek cc ye gececeksen enduroların tadına bakarak devam edebilirsin.

Motosikleti
    Harley
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600cc demek olmaz beygire bakmak lazım R6 ile f650 mesela bir değil...yüksek cc ye gececeksen enduroların tadına bakarak devam edebilirsin.
    Boy çok uzun olmadığı için enduro düşünmüyorum hocam ama naked olabilir.

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Evet önden yerimi ayırtıyım buralar değerlenir :D

Motosikleti
    F850 Gs
    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam, benimde şüphelerim vardı çekiniyordum işin doğrusu emin değildim tam kendimden ama bazı bilinçsiz kişiler öyle söyleyince yanıldım..
    Bilinçli davranışınızdan ötürü memnun oldum.. Motosiklet sürücüsü dediğin farkındalığı yüksek,bilinçli olmalı ki çevresine de bu kültürü iyi aksattirip yayabilmeli.Motor sürücüleri serseridir izlenimi ancak bu yolla ülkemiz insanlarınca silinir.
    berkekolik1 ve hakikiteker bunu beğendiler.
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    sizin burda sorduğunuz soruyu avrupa da kimse sormuyor, çünkü zaten yasalar kullanmasına izin vermiyor..

1000-1200 bir enduro makine alin fakat 600rr hicbir zaman almayin.

Motosikleti
    Harley
    Bilinçli davranışınızdan ötürü memnun oldum.. Motosiklet sürücüsü dediğin farkındalığı yüksek,bilinçli olmalı ki çevresine de bu kültürü iyi aksattirip yayabilmeli.Motor sürücüleri serseridir izlenimi ancak bu yolla ülkemiz insanlarınca silinir.
    Bende bunun için bir şeyler yapmak istiyorum. Kolumda s1000rr dövmesi var, görüyolar soruyolar bildiğim kadar anlatıyorum. Ama şu zamana kadar öğrendiğim ve eleştirdiğim konu bana bir şey olmaz mantığı ile kask takmamaları, birde kaskları olup koluna takıp gidenler var. Emin olun havalı olmuyorsunuz bilinçli kişiler sizlere üzülüyor..

Motosikleti
    F850 Gs
    Bende bunun için bir şeyler yapmak istiyorum. Kolumda s1000rr dövmesi var, görüyolar soruyolar bildiğim kadar anlatıyorum. Ama şu zamana kadar öğrendiğim ve eleştirdiğim konu bana bir şey olmaz mantığı ile kask takmamaları, birde kaskları olup koluna takıp gidenler var. Emin olun havalı olmuyorsunuz bilinçli kişiler sizlere üzülüyor..
    Açıkcası ben koluna kaskı takmış, süren motorcuya üzülmüyorum..Motor sürücüsünün insanlara verdiği bilinçsizliğe,kötü algıya,kötü izlenime üzülüyorum..
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Motosikleti
    Harley
    Açıkcası ben koluna kaskı takmış, süren motorcuya üzülmüyorum..Motor sürücüsünün insanlara verdiği bilinçsizliğe,kötü algıya,kötü izlenime üzülüyorum..
    Aynen oyle hocam, kaski sadece ustten kafasina oturtan , surati filan acik sadece kafasinda kask oturuyor o vaziyette motor kullanirken sigara iciyor..

KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    &00rr oldukça yakışıklı bir o kadar güçlü çoğu arkadaşımızın rüyalarını süsleyen bir motordur.
    Kendi motorumu almadan 10dk 600rr a artçı oldum. Her saniyesi benim için inan ki korkutucuydu. İnanılmaz bir güç ve gazı açtıkça daha da isteyen bir motor.

Ehliyet alınmış. Dediğin gibi eğitimlerini ekipmanlarını tamamla daha sonra bütçen neye el verirse 250 - 300 cc bir motor hem senin işini görür, isteklerine cevap verir.
    600rr içinde ilk adımı atmış olursun. Bu ilk adımı asla zaman ve para kaybı olarak nitelendirme. Bu durumu bu şekilde tanımlayan kişilere de kulak asma dostum.

İyi forumlar dilerim.

REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)