Motosikletin kargo ücreti, neredeyse motosiklet fiyatına !...
Reklamlar
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------
[/COLOR]
oluroyle adlı üyeden alıntı
Merhaba ,
Ilçelerden,şehire ptt ile tasima yapılabilir mi acaba motorlar ?
Otobüs ile zor çünkü büyük otobüs yok..
Taşınır ancak, motorunuz benimki gibi 500 TL civarında bir şey ise, endişelenmeye gerek yok, ama pahalı bir şey ise muhakkak ahşap veya uygun malzemeden bir kutunun içine yerleştirmelisiniz.
Ben motorun aynalarını çıkardım, benzinini boşalttım. 5 tane büyük koli kutusunu açtım, dördünü etrafına sardım, birini üstüne örttüm. Koli bandı ile güzelce sardım. Ancak Tekerlerin alt kısmı ile gidonun tutacak yerlerini açıkta bıraktım. Anahtarı ikaz lambaları yanmayacak şekilde 1. kademe konuma getirdim ve direksiyonun kilitlenmesini önledim. Anahtarı da üstünde bıraktım. Vitesi boşa aldım. Böylece koli kutuları ile sarılı Mondial sürülüp, hafifçe de direksiyon ile manevra yapılıp, yüklenecek duruma geldi. Kargo görevlisi ile birlikte motoru yükledik, gitti.
Pahalı motorunuzu PTT kargo ile ilçeden şehire yollayacaksanız, şunun için sağlam bir kutunun içine koymalısınız. Kargocular motoru kargo kamyonuna koyunca, ister istemez üstüne bazı malzemeler de konabiliyor veya yolculuk sırasında üstüne bir şey düşebiliyor. Bu nedenle sağlam bir ambalaj gerekli. Benim motoru zaten satsan 500 TL etmeyeceği için, Ardahan'a ne kadar sağlam gelirse, ona razıyım. Ama sıfır bir YBR yollayacak olsaydım, kesinlikle her tarafını örtecek şekilde ahşap bir ambalaj yapar, onun içine koyardım.
Bugün gelen kargo görevlisi söyledi, birinin pahalı motoru taşıma sırasında zarar görmüş, motorun sahibi de PTT'nin kargo elemanlarına dava açmış ve 800 TL gibi bir zararı bizzat kargo görevlisi ödemiş.
Önemli bir not daha, kargo görevlisi söyledi, motoru ben 105 kg beyan ettim. Kargo görevlisi bir de koli kutuları ile sarılmış motorumu 3 boyutlu ölçtü. Boyu 185 cm, Eni 70 cm, yüksekliği 130 cm gibi. Aslında burada fiyatın 130 TL gibi yüksek çıkmasında ağırlığın fazla öneminin olmadığını, desimetre olarak hacim fazla çıktığı için 130 TL tuttuğunu söyledi. Biliyorsunuz kutu şeklindeki kargo ücretleri hesaplanırken hem ağırlık hem de desimetre olarak hacim dikkate alınarak fiyat belirleniyor.
Reklamlar
-
Cevabiniz için tesekkür ederim.. Motorumun bedeli yüksek, ptt ile gonderemem o vakit.. Ya da çok iyice sarıp sarmalamam lazim çok zor..
-
Oha. Saygılar hocam
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------
Ben de mail atsam bana da yollar mısınız?
-
Moderatörler yasaklıycak bizi, "Motosiklet forumu mu, köpek forumu mu?" diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------
6PaTLaR adlı üyeden alıntı
Elbette, ne demek? Ne demişler, "Bilgi, paylaşıldıkça artan tek şeydir"
-
O kadar baskıcı bir forum değil burası (dedi ve banlandı)
-
orhan abi hatırlarsın sanırım.beyaz ve haydut u getirmiştin bize.... altunizade ye
-
Nasıl hatırlamam? Beyaz ve Haydut'u Altunizade'deki o yerden kendi çiftliğine götüren kişi misin? Benim mailden görüşelim, profilde var mail.
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
-
yok hocam güvenlik görevlisi coşkun ben.beyaz ile haydutu götürdüklerinde ben yıllık izindeydim.bildiğim kadarıyla götürdükleri çiftliğin sahibide vefat etti.
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
Merhaba Coşkun, zileliorhan@gmail.com adresine mail at, cebini yolla. Arayacağım.
-
şu sitede kabaca bi hesap yaptım kendi cbr205r ım için, izmir den kars iline diye seçtim ve honda sitesinden boyutları alıp yazdım, kilo olarak 200 kg girdim, sonuçta fiyat olarak 84,83 TL dedi.
http://www.globalkargo.com/fiyatlar.aspx
tavsiye olunur
-
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
şu sitede kabaca bi hesap yaptım kendi cbr205r ım için, izmir den kars iline diye seçtim ve honda sitesinden boyutları alıp yazdım, kilo olarak 200 kg girdim, sonuçta fiyat olarak 84,83 TL dedi.
tavsiye olunur
Valla tebrikler. Ben de benim motora göre hesapladım, yine 84,83 çıktı. Hem de Çanakkale'den Ardahan'a. Bir daha global kargo !...
-
otobüs bileti bulamayız o fiyata
ek olarak mail attım, motosiklet taşıması yapılıyor mu diye, honda cbr250r motorumun boyutlarını, ağırlığını felan da yazdım bakalım nasıl bir cevap verecekler.
balıkesir den yalovaya sorgulama yaptığımda 70 tl gibi bi fiyat verdi, eğer öyle olursa hiç kendimi yormaya değmez motoru 2 gün önceden gönderirim, yine kendim teslim alırım orada
-
tavsiye olunur
Çok iyiymiş, peki global kargo ile taşıma motor için güvenli olur mu ? İlçelere de yok sanırım,benim motorum ilçeden , ile gelecek ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
U,G,Y değerleri mi alınacak , uzunluk ,genişlik, yükseklik .Peki Derinlikten kasıt nedir?
-
tavsiye olunur
hocam öylesine cbf150 boyutları yazdım o da tam olarak 84.83 çıktı. site hesaplayıcıda hata olabilir.
bilgi olarak ekleyeyim, kütahyadan kayseri'ye cub motoru 35 liraya götürdüm otobüs firmasıyla. önceden şoförün numarasını bulup konuşmuştum ama. muavinlerle hallettiğimde aynı yolda 1 tek anahtara 15 lira istemişti muavin
-
hocam bir çomülü olarak sizi tanımadığıma pişman oldum şuan..hayırlı yolculuklar dilerim
-
oluroyle adlı üyeden alıntı
Çok iyiymiş, peki global kargo ile taşıma motor için güvenli olur mu ? İlçelere de yok sanırım,benim motorum ilçeden , ile gelecek ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
U,G,Y değerleri mi alınacak , uzunluk ,genişlik, yükseklik .Peki Derinlikten kasıt nedir?
derinlik dediği uzunluk.
sayın hocam bu arada forumda da konuşmuştuk tekrar denk geldik farklı platformda
-
white_king adlı üyeden alıntı
hocam bir çomülü olarak sizi tanımadığıma pişman oldum şuan..hayırlı yolculuklar dilerim
Nasip değilmiş, yarın (Çarşamba) sabahı 06.30 uçağı ile gidiyorum.
Beni tanımadığın için üzülme, zaten fazla bir şey kaybetmiş sayılmazsın, çünkü motosiklet konusunda daha acemiyim ben. Hala cub kullanıyorum, debriyajlı motora bile geçmedim.
Ama nasipse 27 Şubat Cuma günü İstanbul CNR Eurasia Motosiklet Fuarında olacağım. Orada görüşebiliriz.
-
Bence PTT'den şaşmamak lazım.Global kargo kimdir nedir bir şey olursa nasıl hesap soracağız? PTT güvenilir sonuçta
-
kordinaryus adlı üyeden alıntı
derinlik dediği uzunluk.
sayın hocam bu arada forumda da konuşmuştuk tekrar denk geldik farklı platformda
"Hacı hacıyı bulur Mekke'de, derviş dervişi bulur tekkede" demiş atalarımız. Eeee, motosiklet dünyasına girince, böyle sık sık karşılaşmalar normaldir. Herkese söylediğim gibi, 27 Şubat Cuma günü fuarda olacağım, nasipse yüz yüze de tanışırız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
Green Arrow adlı üyeden alıntı
Bence PTT'den şaşmamak lazım.Global kargo kimdir nedir bir şey olursa nasıl hesap soracağız? PTT güvenilir sonuçta
Global Kargo'nun adını ben de ilk defa burada duydum. Sitesine girdim ve "Hakkımızda" kısmında şöyle yazıyor:
"Hakkımızda
1995 yılında temelleri atılan İNTER GLOBAL KARGO 18 acente ile başlayan ticari yolculuğunu bugün sadece kurumsal kargo hizmeti üreten tek kargo şirketi vizyonuyla günümüze gelmiştir.
INTER GLOBAL KARGO 2009 yılı itibariyle kurumsal müşterilerinden teslim aldığı gönderilerin %97 ‘sini kendi acente ağını kullanarak alıcılarına ulaştırmaktadır. Halihazırda her ay 350.000 adrese ulaşmaktayız."
Yani bu kargo şirketi senin benim gibi şahısların ürününü taşımıyor. Kurumsal müşterilerin kargolarını topluca ucuza taşıyıp, sürümden kazanıyor demkeki.
-
Tesekkür ederim, bende hesapladım herkese aynı fiyat mı çıkıyor şaşırdım..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)