Yamaha Ténéré mi Kawasaki KLE 650 Versys mi. Arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin.
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba.
Scooter ile başlayan motor arayışım bir çok farklı tip ve modelden sonra , bu iki model çemberi epey bir daraltmamı sağladı. Boyum uzun olduğu için (198 cm) motor ararken Ténéré ile karşılaştım ve gerçekten işte budur dedim. Daha sonra enduro modeller üzerinden giderken bir çok alternatifin arasından Versys modelinde de beni çeken bir şeyler vardı. Bu iki motoruda gerçekten tip olarak beğeniyorum ama Ténéré biraz daha ağır basıyor. Fakat şöyle de bir durum var , 660 cc olması vergide 300 tl lik bir fark sebebi .
Ben motoru ;
- Şehir içi işe gelip giderken kullanacağım. Bu kullanım amacımın büyük çoğunluğunu oluşturuyor.
- Haftasonları arkadaşlarımla beraber , İzmit , İzmir , Bolu gibi kaçamaklarda yapmayı düşünüyoruz.
- Dağ bayır toprak kullanırım amacı ile almıyorum ama böyle bir durumda da çok sıkıntı yaşamak istemem.
Bu iki model için de alım esnasında şöyle bir seçeneğim var.
- Eğer Kawasaki KLE 650 Versys alacak olur isem kesinlikle ikince el düşünüyorum. 2012-2013 az kilometreli bir motor buldum. (koruma demiri, uzun sperlik, led, sis ,lambası, givi ,çanta demiri ve çanta ) gibi donanımları ile satılan bir model . Sahibinde.com da 20000-23000 skalasında güzel motorlar mevcut.
- Ténéré ise sıfır alma durumum olabilir. ABS siz modeli plaka , vergi gibi işlemlerle beraber 24bin tl gibi yuvarlak bir rakama geliyor.
Bir de aralarındaki sele yüksekliği farkı beni Ténéré ye itiyor . Ténéré de sele yüksekliği 90 cm iken Versys bu durum 84cm.
Fikirlerinize , yönlendirmelerinize ihtiyacım var. İyi kötü yanları , birbirlerine üstün özellikleri nelerdir .
Yardımlarınız için şimdiden herkese teşekkür ederim
Reklamlar
-
Ağırlıklı yok olacak ise Versys kesinlikle.Daha seri, daha güçlü, daha rahat ve daha güvenli.
Her türlü araziye de istedikten sonra girersin.Sonuçta Dakar'a katılmayacaksın.
http://www.youtube.com/watch?v
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
-
caddeden ayrılmam dersen versys
ben yoldan çıkarım dersen tenere...
her iksinide biraz yapsın dersen vstrom ;)
-
boyum uzun demişsin o zaman ben senin yerinde olsam yamaha alırdım hemde sıfır olacağı için rodajıda kendim yaparım kafam rahat olur.
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
Yamaha her işi yapar.
Boyunuz 198 değil 185 olsaydı Tenere şehir içinde zorlayabilirdi. Ama bu halde tam size göre. Ve sınıfının en ucuz motoru aynı zamanda.
-
-
Yani aslında yukarı da belirtmediğim şöyle bir endişem de var. Versys 2015 makyajlandı ve en belirgin özellik olarak fark görünümü değişti. Bunun yanında yapılan değişiklikler ile ilgili bir bilgim yok. Peki bu durum eski kasaların çok değer kaybetmesine sebep olur mu ?
-
versys çok keyifli makinadır dostum sadece bozuk zeminde seni yorar..
ikinci eli düşsün daha iyi ya sen satın alacaksın... caddeden ayrılmassan keyifle binersin..çok seridir çabuk tekere gelir
tenere hızlı otoban sürüşlerinde sana yetmeyebilir biraz da masaj yapar alttan başka bir eksi yönü yoktur ikinci eli güzeldir
-
özür dilerim ama böyle ikilemde kalınmaz sen yol motoru istiyorsun tenerenin tipi mi hoşuna gitti?
tenereyi seçmen için başka bir sebep göremiyorum.
-
Tenerenin tipi çok hoşuma gidiyor. Bir de dediğim gibi yüksek olması benim için daha avantajlı olur diye düşünüyorum.
-
özür dilerim ama böyle ikilemde kalınmaz sen yol motoru istiyorsun.
versys olmadı, v-strom bakmanı tavsiye ederim. çoğunluk otobanda kullanacaksın; bak asfaltta değil otoban.
eksik bir silindirin otobanda yapılan yolculuğa etkisine inanamazsın ;)
böyle yolculuklara çıkacaksanız, otobanda konforlu yolculuk yapılabilen hızlarını karşılaştırın. tenerenin 110'dan fazla olmasına imkan yok. Bolu dağında 120km hız yapan tırların arasında kalmamak için f650m ile kendimi nasıl kastığımı anlatamam
edit: çift mesaj olmuş :( düzenle demiştim oysa ki. kusura bakmayın.
-
Arkadaşlar şu motor için yorumlarınız nedir ?.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1577446/detay/
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:13 ----------
phradrel adlı üyeden alıntı
özür dilerim ama böyle ikilemde kalınmaz
sen yol motoru istiyorsun.
versys olmadı, v-strom bakmanı tavsiye ederim. çoğunluk otobanda kullanacaksın; bak asfaltta değil otoban.
eksik bir silindirin otobanda yapılan yolculuğa etkisine inanamazsın ;)
böyle yolculuklara çıkacaksanız, otobanda konforlu yolculuk yapılabilen hızlarını karşılaştırın. tenerenin 110'dan fazla olmasına imkan yok. Bolu dağında 120km hız yapan tırların arasında kalmamak için f650m ile kendimi nasıl kastığımı anlatamam
edit: çift mesaj olmuş :( düzenle demiştim oysa ki. kusura bakmayın.
Phradel arkadaşım , Tenere nin konforlu seyahat hızının 110 olması doğrumudur ? Eğer böyler ise çok az imiş gerçekten
-
İlandaki gibi bi motor alın işe gidip gelmede sıkıntı yaşamayın
-
Freye adlı üyeden alıntı
boyum uzun demişsin o zaman ben senin yerinde olsam yamaha alırdım hemde sıfır olacağı için rodajıda kendim yaparım kafam rahat olur.
Rodaj süresinin nasıl geçtiğini nasıl yorumlayabilirim. Bunu motoru göstermeye gittiğimde yorumlayabilirler mi ?
-
Yeni kasa 2.el vstrom senin her türlü işini görür,hem şehiriçi hemde şehirdışı hemde hafif arazide çok konforludur seni yormaz,yakıt da oldukça tasarrufludur,boyda kurtarır..
-
İkisi arasında kesinlikle versys torku ve virajı çok iyi.
-
Şöyle bir karşılaştırma var. Birbirlerine yakın olmalarına ragmen Tenere aralarından sıyılıyor.
-
Eski motorum tenere ile ayni bloga sahip olan mt03 idi. Şasi ve lastikleri yola daha uygun olmasına rağmen 120 nin üzerinde titreşim başlıyordu...tenere daha yüksek, lastikeri tam yol lastiği değil dolayısı ile yuksek hızlı otoban seyri vs. Sıkıntılı olur.
-
Peki Tenere asfalt için çok mu uyumsuz bir araç ?
-
Kesinlikle versys. Tenere çok güzel görünüyor fakat hem tek silindirin zaafı hemde vergi dezavantaj i var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------
Tek silindir yüksek cc için asvalt sürüşü 110km hızda sonra tat vermez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)