3 Bin Liraya Alınabilecek En İyi 0 Motor Sizce Hangisi?
Reklamlar
-
Ensar.. adlı üyeden alıntı
Tamam güzel tavsiyeler veriyosunuz ama, benim oturduğum ilçede herkes salcano wolf kullanıyor. Neredeyse başka motor bulamazsınız. Bi abiyle konuşma fırsatı buldum. Servisinden memnunmusun diye sordum. Oğlum 1 senedir kullanıyorum, 10 defa arızalandı. 10'unda da bisiklet tamircisi baktı. hondaya benzemiyo bu servis denen bişey yok dedi.
Bunu söylemek istedim sadece..
Benim tamircim iyi, motosiklet tamircisi.. Hemde salcano yetkili servisi ama hiç ihtiyacım olmadı.. Sadece 2 defa yağ değiştirttim..
Alacağın motosikletin ne olursa olsun.. limitlerini bilip, bakımını ihmal etmez isen fazla problem çıkarmaz.. Artı, Motosiklet kullanıyorsan herşeyi servisten beklemiyceksin. elin azıcık anahtar tutacak..azıcık yağlanacak.. Motosiklet sürmeye yeni başladığım için bu yaz 4.200 km yaptım.. sadece ön far lambası değişti.. Ankara'da dikkat et, en çok kullanılan..özellikler kuryeler tarafından.. cbf, ybr, wolf tür.. Bende bir iki kuryeye sormuştum onlar bana al demişti..Aldım bence güzel motosiklet.. Boy kilo kaç bilmiyorum ama.. Benim baktığım RKS titanik 150 de vardı tipi çok güzel ama bana küçük gelmişti..(boy 1.82 kilo 87) bacaklarım depo boşluğuna sığmıyordu.. Tipi çok güzel bir motosiklettir. Onuda değerlendirebilirsin..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Reklamlar
-
-
alper_becker adlı üyeden alıntı
Mont yazacaktın galiba, motor olmuş duzeltmis tabletin
Espri mi ?
-
Salih_T adlı üyeden alıntı
Benim tamircim iyi, motosiklet tamircisi.. Hemde salcano yetkili servisi ama hiç ihtiyacım olmadı..
Sadece 2 defa yağ değiştirttim..
Alacağın motosikletin ne olursa olsun.. limitlerini bilip, bakımını ihmal etmez isen fazla problem çıkarmaz.. Artı, Motosiklet kullanıyorsan herşeyi servisten beklemiyceksin. elin azıcık anahtar tutacak..azıcık yağlanacak.. Motosiklet sürmeye yeni başladığım için bu yaz 4.200 km yaptım.. sadece ön far lambası değişti.. Ankara'da dikkat et, en çok kullanılan..özellikler kuryeler tarafından.. cbf, ybr, wolf tür.. Bende bir iki kuryeye sormuştum onlar bana al demişti..Aldım bence güzel motosiklet.. Boy kilo kaç bilmiyorum ama.. Benim baktığım RKS titanik 150 de vardı tipi çok güzel ama bana küçük gelmişti..(boy 1.82 kilo 87) bacaklarım depo boşluğuna sığmıyordu.. Tipi çok güzel bir motosiklettir. Onuda değerlendirebilirsin..
Doğru söylüyosunuz, aman şu vida paslandı tamirciye, yok lastik patladı tamirciye kafasıyla da gitmemek gerek. Dediğiniz gibi elin anahtar tutacak birazda ama o abinin bana öyle diyişinden vazgeçtim salcanodan. Daha motor arayışındayım kafamda bajaj boxer almak var. Ankara da 2. el salcano buldum 1.900 tl ye ama vazgeçmiştim.. :/
-
sakın bajaj gıbı saçma motorları alma ..yok yukı felan çin bulaşma
YBR ALABILIRISN
-
Bajaj çin malı değil ki, ayrıca saçma da değil. Neresinin saçma olduğunu açıklasanız daha bilgili olur. Sonuçta ilgi görmüş bi motor..
-
Adam bajaja saçma dedi. kop :D
-
bajaj da çinde aynı kalıtede ortalı çöplüğe cevıren motordur..
YAKINDA hidistana dönceksınız .. az kaldı
BANA KYMCO İLE HUYSOMG ILE KTM İLE GEL.......
simdi dersını e bajaj ktm de motor yapıyo....o ktm fabrıkası bajajı oyle denetlıyorkı ...aklınız UÇAR
-
kendi ağzınla söylüyorsun zaten bajaj ktm'ye motor yapıyor. o zaman ktm ye motor yapan bajaj saçmamı oluyor. kusura bakma ama çok tutarsızsın
-
HELLAS adlı üyeden alıntı
Kymco'yu Mondial bayileri satıp Mondial servisleri bakımlarını yapacak artık.
Parası olan Vstrom'a binen konuşur onu alma bunu al şunu yapma bunu yap diye.
3 liraya anası ağlamış 100 binden düşürülmüş YBR alacağına git sıfır boxer - drift al kardeşim adam akıllı biner bakımını yaparsan ikiside YBR nereye gidiyorsa oraya götürür seni, sallama boş boğaz insanları.
Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin
-
Adamların suzuki'ye,kymco'ya, ktm'ye verecek paraları yoksa ne yapsın.? Çin malı ile hint malı kıyaslanamaz. Siz suzuki kullanarak japona dönmediğiniz gibi hint malı kullananlarda hindistana dönmez merak etmeyin..
-
Ensar.. adlı üyeden alıntı
Adamların suzuki'ye,kymco'ya, ktm'ye verecek paraları yoksa ne yapsın.? Çin malı ile hint malı kıyaslanamaz. Siz suzuki kullanarak japona dönmediğiniz gibi hint malı kullananlarda hindistana dönmez merak etmeyin..
keşke japon a dösenız SAYGINIZ olur... bu dünyada ...
senın alman gereken ortalığı çöp yığına döndürmeyin kirletmemek doğayı çin yada hint beş para etmez ....
TRANSALP.GR.COM
-
Bunu birde hint'e binip 10 bin km gittikten sonra diyin. Bilip bilmeden konuşmayın diye diyorum yani. Çinliyi bilmem de hintli bençe çöp yığını değil, tabi japonla bir tutulmaz belki ama o da kendi çapında kendini kanıtlamış, tavsiye edilen motorlar. Neden kötüleme ihtiyacı duyuyosunuz. Kimse büyük konuşmasın, Japona biniyorum diye çinliyi kötülemesin. Kimsenin sizin kadar parası yok maalesef 650 cc motora binsin..
-
justlook78 adlı üyeden alıntı
Buraya sıkça yeni başlayacağım motor tavsiye edin diye başlık açılıyor ve açılacaktır biliyorum ancak. Sizce başlangıç motoru olarak 3 bin lira civarına ne alınabilir gerek satış gerek yedek parça servis vs. anlamında kolaylık sağlanılabilecek marka ve modeller nelerdir sizce? Açıkçası ben Nisan ayına kadar Bajaj Boxer almayı düşünüyorum sebebi ise Çinden uzak durun denmesiyle Hinte yönelmem ve internet sitelerini ve motorlarının arkasında durmalarını beğenmem. Güzel tanıtım videoları ve etkinlikleri yapmışlar bence.
Ben her zaman söylediğim gibi, bu motor dünyasında yeniyim. Ancak iyi araştırmaya gayret ediyorum. 3.000 TL'ye motosiklet alacaksan;
1. A2 ehliyetin olduğunu varsayıyorum. Yoksa, kesinlikle önce onu almalısın, en az 500 TL.
2. Mont, Kask vs. gibi ekipmanın olduğun varsayıyorum. Eğer yoksa motosikletten önce en az orta kalite ekipman almalısın. Bu da 1.000-1.500 TL civarında olduğunu, bu konuda tecrübeli kardeşlerimiz söylüyor.
3. Sonuç olarak, ehliyet ve ekipman yoksa geriye 1.000-1.5000 TL, sadece ehliyet varsa 1.500-2.000 TL bir para kalıyor. Bence motosiklet bakacaksan, bu paralara bir motosiklete bakman gerekir.
Belki moralini biraz bozdum ancak gerçek bu.
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
-
şimdi milliyetçilik yapmamak lazım denildiği gibi üretilen malın kalitesine bakmak lazım, malın geçmişine bakmak lazım,
genel olarak çinli koreli hintli felan kötüdür diye bir genelleme yapıyorlar, ve bu genellemeye herkezi katıyorlar, oysaki
marka model belirtmek gerekir, şimdi büyük cc de ön amortüser berbat diye neden japon malı ya işte ne beklionki diyip karalamıyorlar,
yada markayı? esas burada yapılmak istenen ince ayrıntıyı iyi algılayın, insanları büyük motora özendirip büyük motor aldırtmak bunu yaparkende
ölmemelerini sağlamak küçük motorla başlamak, neden büyük motorlara özendiriliyor? çünkü tr de büyük motor talebi az, bu nedenle
fiyatlar parçalar herşey pahalı. daha çok büyük motor sahibi demek markanın dikkatini çekmek demek. tabi bu birazda halkın mali durumu ile ilgili,
burada esas konu alınacak motor değil, sizin o motorlarla ne kadar uzun süre sağ salim zaman geçirebileceğiniz, çinli 100kg modialin ön tekeri çıkmış fırlamış, büyük cc de öntekerin fırlayıp gitme olasılığı yokmu? kim garanti verebilir, burada 2 tekere biniyorsak her zaman aldığımız riskler var.
eğer bu süre içinde sağ salim atlattı isek zaten bir süre sonra pisikolojik olarakde ufak cc yi red ediyor, canının büyütmek istiyor.
büyütmek demek bir anda giderlerin artması demek, baya bir uçurum var arada. aynı şekilde daha çok büyük cc daha az çalınan büyük cc motor da demek olur. mal ne kadar fazla ise ona olan itibar okadar az olur.. bir diğer konu hani geçmişde olsak bir çinli ile motor teknolojisinden dolayı 70 80 90 felan yapardın, daha rahat kullanmak istiyorsan büyük cc al
denilirdi, şimdi motor teknolojileride değişti 250cc ile pekala 120 130 140 yapılabiliyor, gerçekden ihtiyaç varmı 600cc lere felan bilemiyorum biraz apaçilik gibi..
-
Şuan cbr 250 kullanan arkadaşım daha önce http://www.mondialmotor.com.tr/model/touring/150-mr-vulture-500 bunu kullanıyordu. Memnundu bu modelden. Drift yada vulture alabilirsin o paraya
-
3000 tl varsa bunun üzerine sigorta parası ekledinmi ilk motorda sigorta pahalı oluyormuş 450 500 civarı sigorta yaptırmadan ruhsatı vermiyor emniyet yaşa görede deişiyor benim sana tavsiyem tvs apache 150rtr(2012) model bende yeni alıcam enduro sevdiğimdem mondial x-treme max alıcam
(istanbul dan bahsediyorum şehre görede deişiyor)
tvs türkiyede altyapısı iyi ucuz ve sağlam hint motoru çok iyidir bilgine
-
HELLAS adlı üyeden alıntı
bajaj da çinde aynı kalıtede ortalı çöplüğe cevıren motordur..
Az zeka, az kültür.
Kymco yani "Kwang Yang Motor Co, Ltd " yüzde yüz çinli bir motordur.
-
Yavrumcugum ..
honda = yarisi cinde
yamaha = yarisi çinde ve fabrikalarida var ona barkarsan
kymco asil koredir cinde de fabrika var
ama kalite üretim kapiş anladinmi
bilmiyorsan yazma s..........k
-
zileliorhan adlı üyeden alıntı
Ben her zaman söylediğim gibi, bu motor dünyasında yeniyim. Ancak iyi araştırmaya gayret ediyorum. 3.000 TL'ye motosiklet alacaksan;
1. A2 ehliyetin olduğunu varsayıyorum. Yoksa, kesinlikle önce onu almalısın, en az 500 TL.
2. Mont, Kask vs. gibi ekipmanın olduğun varsayıyorum. Eğer yoksa motosikletten önce en az orta kalite ekipman almalısın. Bu da 1.000-1.500 TL civarında olduğunu, bu konuda tecrübeli kardeşlerimiz söylüyor.
3. Sonuç olarak, ehliyet ve ekipman yoksa geriye 1.000-1.5000 TL, sadece ehliyet varsa 1.500-2.000 TL bir para kalıyor. Bence motosiklet bakacaksan, bu paralara bir motosiklete bakman gerekir.
Belki moralini biraz bozdum ancak gerçek bu.
Hocam ehliyet var motor için 3000 lira ayırdım ekipmanlar için ayrı bütçe ayırıyorum karttan alacağım ekipmanları :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)