Kusura bakmayin gencler, bunu destekleyenler olarak biraz cahil oldugunuzu varsayiyorum. Show TVdeki habere istinaden karsi yaklasim olarak roportaj, kamuoyu bilgilendirme spotu cekmeye calismak hem zircahilce, hem de aciziyet belirtisidir. Konuyu acanin caresizce bayan roportajci kameraman ve kamera aramaya calismasi da ekstradan kabare.
Ulkemizin gunumuz konjonkturu itibariyle (Ilber Ortayli amca kafasiyla anlatayim, aramizda konjonktur kelimesinin anlamini dahi bilmeyen yuzlere kisi icin; ulkesel sartlar, politik ve kulturel egilimler, egitim, ekonomik durum vs) bu tarz dikey yani sadece belli bir kesmin dahil oldugu kitlesel hareketi gormezden gelir.
Konunun aslini okuyanlar bilir, ben sahsen plakayi depo ustunde tasiyip hgs odememekten yana olmakla beraber toplumun ve bir kisim medyanin yakistirmalarina karsi yapilacak hic bir sey olmadigi kanaatindeyim. Bunu 11 senelik motosiklet gecmisime dayanarak soyluyorum.
Sebebi de; bugun hukumet neden basimizdaysa sebebi odur.
Guzel kafanizi kirmayin bos yere, olur mu canlar?
Siz turkler, ya da biz turkler oyle topluluk olup tek ses olup bir seyler gerceklestirme kapasitesine sahip bir toplum degiliz artik. O gunler 1920lerde kaldi. Sebebi, gene ayni, yukariyi okuyun.
Bunun gunumuz sartlarindaki yolu nedir? Basit ornek veriyorum, bedelli askerlik icin 5 senedir grup olarak 2 kez 850 bin kisi halinde dilekceler ve baskilar yoluyla bedelli askerlik elde edildi, 3 senede 2 kez! Nasil oldu bu? Hukumet kanadindaki baglantilara sahip bedelli askerlik bekleyen kitle + serefsiz hukumetin gelire ihtiyaci oldugu icin bu kaynagi saglayacak sartlardan biri olarak sunuldu, degerlendirildi ve kabul gordu.
Simdi siz Turkiye'de 5 milyar dolarlik otomobil sektoru karsisinda 15 milyon dolarlik motosiklet kullanicisi olarak bir takim seyler dileye getirmeye calisiyorsunuz. Sadece siz degil, buna distributorler bile dahil. OTV kalkti mi motosikletlerden? HAYIR. Eee, napiyosunuz abi, kafanizi kullanin basimiza motosiklet kullanicisi olarak ne geliyorsa bu gelmeye cooooook uzun bir sure devam edecek. Birakin bu isleri.
Motosikletin saticilar tarafindan bile mecburiyetten sunuldugu bir sektorde kullanicilarinin talep ve fikirlerinin s.klenmemesi kadar dogal bir sey yok ulkemizde. Burada da bir adam gelmis kankalar bi kari bulun bi kamera bi de cekicek eleman cok acayip seyler yapicaz demesi liseli heyecanidir. Hadi abi, hadi
1950den bu yana motor diyince "seytan icadi" kavramindan kurtulamayan toplumda bir kanal plakasiz gecen motorlara yetim hakki yiyor diyince mi alevlendiniz a-me-ka?
Operim.