Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Depo paslanması nasıl giderilir acill yardım... ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    125 kt
    depom delindi ve sarı kaynak için sirke koydum ve sonucunda depo komple pas oldu bunu evdeki yöntemlerle çıkarmanın yolu nedir . acill yardım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    içi pas olduysa artık çıkmaz zımpara olmayacağı için sarı kaynak ne birde sirkeyi neden koydunuz bildiğimiz kaynak işlemiyse onun için sirke gerekmez ki

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    125 kt
    Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    içi pas olduysa artık çıkmaz zımpara olmayacağı için sarı kaynak ne birde sirkeyi neden koydunuz bildiğimiz kaynak işlemiyse onun için sirke gerekmez ki
    benzin patlayıcı olduğundan sirke koydum ve benzinin özelliğini bozuyo ve öyle kaynak yaprtım ama pas oldu tabi .

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı MAVROCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzin patlayıcı olduğundan sirke koydum ve benzinin özelliğini bozuyo ve öyle kaynak yaprtım ama pas oldu tabi .
    yanlış yapmışsınız keşke için boşaltıp yarım saat bekleyip suyla yıkayıp kaynak yapsaydınız pas yüzeyseldir yeni olduysa maddi imkan el veriyorsa biraz tam depo gezince paslar çözünür ama kapalama bozulduğundan zamanla tekrar olur

asit işi riskli her deponun saç kalınlığı aynı değil tamamen açılma ihtimalide var

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Paslanma sebebi sirke değil KAYNAK yapılırken uygulanan SICAKLIK olmasın?
    Kaba kumlama ile pası giderirsiniz fakat yeniden paslanmaması için benzin'in çözemeyeceği bir plastik ile kaplamanız gerekir.
    Plastik 24 diye bir spray var ama benzin-tiner gibi solvente dayanır mı bilmiyorum.
    Ya da POLYESTER kaplama olabilir, bu mavi ve şeffaf renkli iki macunun karışımı ile olur, epey inceltmek gerekebilir.
    Sanayiden sorun, benzine dayanıklı metal kaplama için malzeme çeşitleri vardır.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)