Peki kalkarken boştan 1'e aldın debreyajla kalktın 2,3,4 diye devri geldiğinde debreyaja dokunmadan vitesi çat çat attırdın. Bu olay şanzıman dişlisini yemiyormu. Mantıklı düşünüldüğü zaman büyük derecede zarar verdiği görüşündeyim. Barkın bayoğlu vites attırırken debreyajın önemine oldukça değinmişti temel eğitim videolarında.
inan bana hiçbir zarar gelmez dostum ...debriyaj motorun kontrolü için önemlidir evet ama debriyajsızda vites değiştirilir..
diyeceksinki bu debriyajı neden koymuşlar...debriyajsız vites değiştirmenin çeşitli faydaları ve zaruret hali vardır...
aynı şekilde arabalarda veya kamyonlarda da vites değişir tecrübe yaparsan,bu motosiklete özel bir şey değil..
başlığı açan arkadaş debriyajsız vites değiştiriyorum sorun olurmu yazmıştı,bende evet değişir becerebiliyorsan sorun olmaz dedim..
ama beceremiyorsanız zorlamanın da manası yok..
Ahah uzadı konu :D Yahu 1 kere yükselttim, 1 kere düşürdüm. Bu kadardan bir şey olmaz herhalde. İlginç geldi paylaştım, herkesin bir anısı-tecrübesi varmış
2 aylık motosiklet kullanıcısı olduğum halde Çok zor değil gazi ver motor vites isterken gazı az kes vites değiştir bu kadar basit yağ gibi geçiyor bende alışkanlık oldu zararı varmıdır bilmiyorum
Kardeş bak senin motor cub olmasın? :D
Debriyajsız vites düşürdüyseniz tesadüfen olmuştur.
Fakat debriyajsız vites yükseltme işlemi tüm motosikletlerde gayet kolaylıkla uygulanabilir.
Aynı debriyaj kullanacakmış gibi gazı kapat, vitesi ittir gazı aç.
Motosiklet vites dişlileri otomobil gibi değildir.
Bu nedenle kolaylıkla geçer.
Fakat vites düşürürken uygun devir ister bu nedenle yapmayın.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
dediğim gibi gazı vites değiştirecek seviyeye kadar veriyorum sonra çok az kırıp vitesi yükseltiyorum yağ gibi hiç sorunsuz sessiz yerine oturuyor düşürürken birkaç sefer denedim yükseltirken yakaladığım yumuşaklığı yakalayamadığım için mutlaka debriyajı kullanıyorum bu doğru yapıldığına işarettir doğru mu zarar veriyorsa bu alışkanlığı unutmam lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:31 ----------
aynen dediğin gibi ustadim düşürürken mutlaka debriyajin kullanılması gerekir
Yarış yaparken arkadaşımı böyle gerçiyorum gazı kökle devir gelsin gazı kes hemen vites at tekrar gaz ver bu hiç bi zarar vermez motora fakat vites düşürmen zarar verir eski kamyoncular bu olayı iyi bilir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)