Mondialin Getirilmesi Beklenen Mondial RX3 Enduro
Reklamlar
-
Arkadaşlar Motorun Normal Üreticisi Minsk Adlı Bir Firmadır. Türkiye'de İse Satışını Gercekleştirecek Olan Firma Mondial
Minsk 1951 yılında kurulan ve 6,5 milyon araç üreten fabrika 2007 yılında özelleşen fabrika; 250cc hacimli, enjektörlü, 4 zamanlı, su soğutmalı, 8000 rpm'de 26 beygir güç teslim eden tek silindirli bir motora sahip altı vitesli şanzımana sahip TRX 300i modelini duyurdu.
Sizce Getirilmeden Önce Motorda Oynama Yapılır Mı ?
150cc Üzeri Motorlarda Güvenlik Riski Olacağı İçin Ben Gövdeyle Falan Oynacaklarını Sanmıyorum Ama Motor Ne Olur Bilemem.
Reklamlar
-
Motorun üreticisi Çin firması olan Zongshen. Minsk de onlardan alıp kendi markası ile satıyor. Linki aşağıda :
http://en.zongshenmotor.com/?q=node/892
-
Motorla oynayacak çap yok mondialde. Bir mondial kullanıcısı olarak, gider incelerim, beğenirsem alırım. Mondialin 5 para etmez servislerine gitmem, kendi ustama yaptırırım. Yemişim garantiyi...
-
-
-
sıkıştırma oranı 5 gözüküyor doğru mu acaba _?
-
En son ben gidip getireceğim bu motoru. Yeter da
Ön fren diski küçük geldi gözüme
Dikkatli bakıyor musunuz?
-
mahyo adlı üyeden alıntı
En son ben gidip getireceğim bu motoru. Yeter da
Ön fren diski küçük geldi gözüme
Çok Merak Edilen Motorlardan Biri Acaba Nasıl Bişey Çıkacak
-
MR 150 Vulture aldığımda motor işinden biraz anlayan herkes "manyakmısın" demişti. Yok tekeri çıkar yok şasi kırılır, vidaları yoldan toplarsın vb. smylemler o kadar çok oldu ki kararımı bikaç gün ciddi ciddi hatalı buldum. Sonra motora bindikçe ve gaz kolunu açtıkça 15-16 hp civarındaki motorun ivmelenmesini falan görünce beğendim. Titreşim sorunu yaşamadım. Tabiki hiç titremiyor diyemem ama honda titanlarda bu kadar titriyor ybrler de. 2 kez yatırdım motoru, şasisi falan kırılmadı. 1000 km de bir yağ değişimi yapıyorum. Son 2000 kmdir hiçbir vidası sıkılmadı ama hiç eksik vidası yok. En son 500 kmyi hep gaz kolu tam açık yaptım. Yani motorun çıktığı en üst devirlerde. Tek marşla geçen gün geze dolaşa 120 km yol yaptım köy yolları falan (malum ankaranın son müsade ettiği güzel havaydı) hep üst limitlerine kadar zorladım motoru, şişme felan yapmadı. Geçen tamircimle konuştuk, bağla artık motoru eve, binme şuna soğukta dedi. İlk baharın başında akü değiştircez, lastik değiştircez, gaz ve debriyaj teli birde balatalarla bujiyi değiştircez. Sağını solunu sıkarız, yağ değiştiririz gezersin işte dedi. 3 bin kmde aldım, 6800 km oldu, sibop ayarı haricinde motor masrafı açmadı ki ben hiç motor sürmemiştim bundan önce. bunun üzerinde öğrendim motor sürmeyi. Birazdan basacaklar başlığı, çin mlı dökülür yolda kalır bozulur kırılır falan diyecekler. Ben mondialimden memnunum. Parasına göre motor. 15 bin tl verip almadım sonuçta. Bu rx3 de selefleri gibi 14bin üzeri fiyatla satılmayacak sonuçta. Makul (8-9 bin tl civarı) bir fiyatla satılırsa ben gider alırım.
-
Bütün renkleri de güzelmiş :D
-
tinerci adlı üyeden alıntı
Bütün renkleri de güzelmiş :D
Ben en çok yeşili beğendim. Hepsi hoş duruyor dediğin gibi ama yeşili daha güzel göründü bana.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Görüntü olarak harika bir motor , fakat sağlamlığı nasıl olur zaman içerisinde göreceğiz .
-
8binliralık fiyat hayelden öte bişey değil hiç heveslenmeyin. Destro denen modeli bile nerdeyse 6000 civarıydı rüzgara kapllmayın arkadaslar..
-
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Görüntü olarak harika bir motor , fakat sağlamlığı nasıl olur zaman içerisinde göreceğiz .
hele bir gelsinde görülecek birsey var mı yok mu anlayalım
kabul etmeliyim ki kagıt ustunde güzel
tabı fiyat da cok önemli
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
efendy06 adlı üyeden alıntı
Ben en çok yeşili beğendim. Hepsi hoş duruyor dediğin gibi ama yeşili daha güzel göründü bana.
Evet yeşil tam bu işin ruhuna uygun
-
İlk etapta sadece beyaz renk getirecekler.
-
cenkito adlı üyeden alıntı
tabı fiyat da cok önemli
Fiyat olarak 10.000 TL altında olacağını düşünmüyorum, üzülerek.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
cenkito adlı üyeden alıntı
tabı fiyat da cok önemli
Valla dış görünüş olarak gerçekten güzel Cenk abi , fakat neden bu tarz modelleri hep çinliler yaparda , japonlar yapmaz anlamış değilim açıkcası . Şu tarz modeli honda , yamaha falan yapsa fiyatıda şimdi ki 250'lik olan ortalama fiyatlarda getirseler , peynir ekmek gibi satar . Ama çinli olunca insan düşünüyor işte acaba diyor . Videolarına falan baktım youtube'dan , kabaca gördüğüm kadarı ile çantaları baya ince ve kötü plastikten yapılmışa benziyor . Hele o göstergesi yokmu , tam bir facia bence . Resmen dökülüyor kalitesizlikten .
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
asagı olsa TR için iyi olur.kendisi içinde
acıkcası benim model yenileme olanagım yok yakın zamanda
ama 10.000 cıvarı olursa crf nın gerisinde kalacaga benziyor, en azından benim gözümde
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Valla dış görünüş olarak gerçekten güzel Cenk abi
gel sunu CEM yapalım
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
Bu konu daha önce açılmış sayfalarca gelmemiş motorun sağlamlığı tartışılmış hiç bir sonuca varılamamıştı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)