Motorcunun motorcuyu silkelemesi
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba,
Forumdaki, hatta motor üstündeki geçmişim çok eskiye dayanmıyor. Acemi diyebileceğiniz bir arkadaşınızım. Geride kalan zaman zarfında bir şeyi fark ettim. Evet, motosiklet çok keyifli bir şey. Evet, motosikletçiler görece daha dayanışmacı bir kitle. Ama ne zaman motosiklet mağazasına girsem, ya da ucu motosiklete dokunan ama "akçeli" bir iş olsa (eğitim, ekipman, servis ya da para ödeyeceğiniz herhangi birşey) o dayanışmacı ruh kayboluyor. Motor da motorcu da yolunacak kaz gibi görülüyor. Vergisine, köprü ücretine, ruhsat masrafına vs bakan Devletin bunu yapmasını anlarım mesela. Ama motorcunun motorcuyu yolmasını pek hazmedemiyorum. Özellikle de konu, en zayıf noktamız olan "güvenlik" olunca, bunun bir sömürü aracı haline getirilmesine fazlasıyla sinir oluyorum.
Peki tam olarak nerede sabrım taştı, onu da söyleyeyim. İnternet sitesi veya yayıncı adı vermek istemiyorum. Ama dar ve özellikli bir camia olduğumuzdan dolayı birçoğunuz kimleri kastettiğimi anlayacaktır. Kendi adıma güvenliğe ve eğitime önem veren biriyim. Henüz zamanını denk getiremediğim için eğitime gidemedim ama iyi bir eğitim alana ve bu açığımı da kapatana kadar konuyla ilgili ne kadar kitap varsa temin ediyorum, okuyorum. En son geçen gün Keith Code'un Bileği Bükmek 2 adlı kitabını aldım. Kitap Türkçeye çevrilmiş, kolayca temin edebiliyorsunuz.
Kitabı aldığımda fark ettiğim şeyler ne oldu biliyor musunuz, sayayım: Renkli bir kapak, önlü arkalı 120 sayfadan (60 yaprak) oluşan bir kitap, kapak hariç tamamen siyah beyaz, içeride renkli bir şey yok, bir de kitabın sonunda malum derginin renkli kağıda basılmış reklamları. Kitabın belli bir kısmını okudum, kendi adıma çok faydalı bulduğumu belirtmeliyim.
Akşam tanıdık bir ozalitciye gösterdim. "Bundan 50 tane çoğaltsan kaça olur" dedim, baktı, inceledi. Tanesi "4,60'a olur hocam" dedi. Düşünebiliyor musunuz, 50 TL'ye satın aldığım kitaba adam karını da katarak 4,60 TL diyor. Çoğaltmadım tabi, teşekkür edip çıktım. Bunu niye mi yaptım, şunun için: Bana gönderilen kitapta bandrolü yok. Yani kitap bandrolsüz olarak satılıyor, ve bunun da 2 yıla kadar hapis, 5 bin TL'den 50 bin TL'ye kadar para cezası var.
1000 adet bandrol fiyatı ne kadar biliyor musunuz, 24 TL. Yani bu kişilerin bandrol almayarak tasarruf ettiği miktar bu. Haa, bir de bandrol başvurusunda o yabancı kitabın Türkiye'deki yayın haklarının sizde olduğunu ispatlamanız gerekir, yani Keith Code'dan (ya da ölmüşse mirasçılarından) telif haklarını almanız lazım ki bandrol için başvurabilesiniz. Kitabın iç kapağında "telif hakları saklıdır" diyor sadece, TR'deki hak sahibi belirtilmiyor ;)
Yani, bu şartlar altında 4,60 TL'ye mal olan o kitabı sırf motorcular nasıl olsa bunu alacak diye 50 TL'ye satarsan bunu adı sömürü olur. Ama, telif haklarını alıp almadığın dahi belirsizken ve alsan bile bandrolsüz olarak bu kitabı satıyor, yani 1000 kitapta 24 TL tasarruf etmenin peşinde koşuyorsan, bunun hazmı o kadar kolay olmuyor. Benzinci silkeliyor, maliye silkeliyor, HGS silkeliyor eyvallah da, motorcu motorcuyu güvenliği bahane ederek sikleliyorsa o olmaz işte...
Online sözleşmem de var, dekontum da, kitabım da, faturam da... önümüzdeki hafta olsun da, bakalım kim kimi nasıl silkeliyor
Reklamlar
-
bende pdf si var, internette de var, yazık olmuş. 14 gün dolmadıysa iade et.
-
Katılıyorum ve herhangi bir eylemde bulunacaksanız şimdiden destekliyorum.
Kitabın yazarı ve ilk yayımcısı bir nebze. Ama bu kitabı burada 50 tlye satmak(bu örnek üzerinden gidiyorum sadece, bir çok kalem var böyle) söğüşlemekten başka bir şey değil.
-
Görüşlerinizin hepsine katılıyorum. İş motora veya motorcuya geldi mi KEYİF İŞİ denilip her fiyatın üzerine mutlaka koyuyorlar. Artık yolunacak tüyümüz kalmadı. Derimizi soymaya başladılar. Ekipman, yedek parça, lastik, filtre vb. hepsinin fiyatı abartılı. Sanki ferrari ye biniyoruz.
-
Hocam PDF halini paylaşma şansınız var mıdır?
ride saferide responsiblyride smart
-
Arkadaşlar neyi tartışıyoruz ya lütfen ...
Bu ülkede insanlar paraya ve paralıya saygı duyuyor , 200 bini olan milyoner olmak ister , milyoner olan 10 milyoner ... Bizde etik , ahlaki değerler malesef yeşiller karşısında yenik düşüyor , bu yaşa kadar bu gerçekleri kabullenemediyseniz üzgünüm
-
-
Sonuna kadar hak veriyorum.dîkkat edîn çevrenizde hiç kapatan motosiklet bayisi varmı.Tamam işini iyi yapan ve yardımcı olan(indirim) bayiler var ama şuda bir gerçek bu işte kâr yüksek.avrupada bu tarz ürünler uygun vatandaş en iyisini alsın diye mesela schuberth kask 300euro. Almanyada.garsonluk yapan birisi 1000-1500euro alıyor.maaşının çeyreğiyle yüksek kalitede kask alabiliyor.ben kaskıma 1 maaşımı verdim nerdeyse.bu ülke avrupa birliğine asla giremeyeceğini sonunda anladı ayak yapıyo yönetciler biz girmeyecez diyo.tiyatro oynuyolar..
-
bileği bükmek kitabını ben de aldım gayet başarılı tamamını okuyunca bi fikrim var forumda başlık açalım herkez elindeki kitabı takas etsin
mesela omm nin motosiklet yol sanatı kitabını okumak istiyorum bu kitaptan sonra
yolma olayına tamamen katılıyorum herşey faiş fiyat hele tamirciler kaza yapıp bi tamirciye gittim 2 çamurluk 2 ayna ve sis farına 1200 tl aldı (sigortaya 1650 mal etti tüm masrafları sigorta da bana 1200 odeyince motorun yarısını yapmadan sadece saydıklarımı 1200 tlye yaptı............ )
devletin aldıkları cabası yurt dışından gelen herşey : vergi ,gümrük ,özel tüketim bide toptancı satıcı derken en az 2 ye katlanıyor sonra neymiş türkiye zenginleşiyor .....
-
30 Aralık 2014, 20:50
-
30 Aralık 2014, 20:56
evilded adlı üyeden alıntı
1. kitap da var mı?
-
30 Aralık 2014, 20:57
haklı mücadelenizde sizinle birlikteyim. bu arkadaş diye bahsettiğiniz her kimse bilmememe rağmen. sahi, bu arkadaş kim?
-
30 Aralık 2014, 20:59
sozlesme ornegi,
elinizdeki kitabin kendisi veya ilk+son kapak sayfasi ve icerden ilk 4-5, son 4-5 sayfasinin kopyasi,
fatura ornegi,
odeme dekontu,
tum bunlari ekleyip
savciliga suc duyurusu....
-
30 Aralık 2014, 20:59
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
1. kitap da var mı?
beleş linki buldu 1.sini soruyo kankam
-
30 Aralık 2014, 21:17
telike adlı üyeden alıntı
haklı mücadelenizde sizinle birlikteyim. bu arkadaş diye bahsettiğiniz her kimse bilmememe rağmen. sahi, bu arkadaş kim?
kitabın ismiyle aratınca çıkıyor, isim vermeyeyim şimdi ;)
-
30 Aralık 2014, 21:34
http://www.motosikletim.com.tr/bileg...k-2-keith-code bu mu?
http://www.dmyayincilik.com/BILEGI-BUKMEK-2-KEITH-CODE,PR-20.html bir de bu var. ikisinde de 50 tl.
-
30 Aralık 2014, 21:35
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
1. kitap da var mı?
Bu kitabın adının 2 olmasına bakmayın, birinci kitabın genişletilmiş hali sadece
-
30 Aralık 2014, 23:00
öncelikle arkadaşlar hatırlatmak gereken bir kaç durum var;
- ülkede fiyatlar pahalı değil aslında fazlasıyla vergi veriyoruz, üstelik teoride vergi dilimlerimiz değişse de pratikte az kazanan daha çok ödüyor vergiyi.
- kaba bir hesapla, kazandığımız paranın üçte birini vergiye veriyoruz.
- sık sık duyarsınız "büyük şehirde paranın bereketi yok" diye, yok değil var, sadece çoğumuz fakirlik sınırının altında kazanıyoruz.
- asgari ücretin yerlerde olduğunu söylememe gerek bile yok sanırım.
kötü ekonomi etikten habersiz insanlarla birleşince gaskallanmak kaçınılmaz oluyor maalesef.
-
31 Aralık 2014, 01:12
logan07 adlı üyeden alıntı
Ben ilk linktekini almistim
-
31 Aralık 2014, 15:45
Dodin adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar neyi tartışıyoruz ya lütfen ...
Bu ülkede insanlar paraya ve paralıya saygı duyuyor , 200 bini olan milyoner olmak ister , milyoner olan 10 milyoner ... Bizde etik , ahlaki değerler malesef yeşiller karşısında yenik düşüyor , bu yaşa kadar bu gerçekleri kabullenemediyseniz üzgünüm
Dediğinize bir yere kadar katılıyorum ama bunları kabullenmek demek kafayı toprağa gömmek, görmezden gelmek demektir. Biliyorsunuz ki hiçbir sorun görmezden gelinerek çözülemez...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)