Cbr 250r rolantide tıkırtı sesi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Eveeet saygıdeğer mt ailesi iyi akşamlar.. Maalesef yaptığım işten dolayı kısıtlı vaktim olmasına rağmen havalar düzelince 1 günümü ayırdım.. Önce pazarbaşına gittim motoru soğuttum sesi dinlettim normal dediler.. Eyvallah deyip hemen kendi servisim olan esengüle gittim 12 bin bakıma gittiğimde ses geldiği için eksantirik gergi yayını sıkıştırıp yerine takmışlardı az çok durumdan haberdarlar yani.. Motor yine soğudu çalıştırdım dinlettim.. Gayet normal canavar gibi motorun var dediler eyvallah teşekkür deyip.. honda artı gaziosmanpaşa ya gittim recep usta idi sanırım durumu anlattım gergi yayının sıkıldığını sadece soğuk iken ses geldiğini söyledim..birde o dinledi hafif bi ses olduğunu fakat bu km de bi motoru açtığım zaman bakınca sorun düzelmeyebilir hatta diğer cbr lere göre senin motor gayet sessiz ve düzgün çalışıyor için rahat etmiyorsa şunları çalıştıralım teslime hazır motorlar var onları dinle dedi çalıştırdı cidden dediği gibi idi.. Onlar daha sesli idi..5500 devirde bozuk para gibi ses yapıyo bu cbr 250 lerde kronik genelde sen bakımlarını ihmal etme km geciktirme ilk çalıştırmada 4-5 dk rolantide ısıt devam et.. Motorun gidişinde bi Problem yoksa çok takma bişi olursa da elimden geleni yaparım yine de için rahat etmiyorsa istersen bırak motoru açalım bakalım dedi..Bende gerek yok usta dedim.. Nedense bilmiyorum o an mantıklı gelmedi motoru açtırmak.Diğer servis ve ustalardan daha samimi ve içten geldi yada bana öyle geldi bilmiyorum..en azından açıklama yaptı..
Balatalar 2000 km daha giderdi ama vakit sıkıntım olduğu için ön arka balata değiştim 1000 km önce yağ ve filtre değişimi yapılmıştı fakat geçtiğimiz haftalarda havalar baya soğuktu ve motoru yatırmıştım (kış uykusu) soğuk havalar bitti sayılır onun için onlarıda değiştirdim.. Motoru güzelce yıkayıp yağladılar ve memnun kaldım.. Fiyatlar ise şöyle
Arka fren balatası 69.61 tl
Ön Fren balatası 70.75 tl
1030 honda motor yağı 2lt 60 tl (kalan yarım litreyi aldım)
Yağ filtresi 15.20 tl
İşçilik 1 saat 40tl
Parça toplamı 215.57
İşçilik toplam 40
İskonto 12.77
Ara toplam 242.80
%18kdv 43.70
"Genel tutar 286.50"
Biraz uzun oldu vakit ayırdığınız için teşekkürler..
-
12 Haziran 2018, 23:20
Devriyajı Sıktığında ses kesiliyormu? Eğer kesiliyorsa Debriyajdan,( Muhtemelen debriyaj tasından) Debriyaj telinin gerginliğini kontrol et.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)