Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

ayni egzoz ebayda 300 dolar turkiyede 1600 tl .bana m4 egzoz aliminda yardim ediniz.

REKLAM ALANI

İstanbul için konuşuyorum o zaman, öyle not düşeyim. Konuyu açan arkadaş İstanbul'da sonuçta.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    adamina gore muamele
    zamana gore muamele

iste sirf bunun icindir ki;
    memlekette devlet kuruluslari ile mumkun oldugunca az muhatap olucan.

su PTT'yi ve sonrasinda da devlet bankalarini satsinlar artik!!!

biz de vergilerimizle bu sacma uygulamalari finanse etmekten kurtulalim...

Diğer özel posta, kargo şirketlerine işiniz düşmemiş belli ki. Özel kargo şirketiyle gelen paketi almak için harcadığınız zaman ve parayı bir defa tecrübe edince, insan PTT iyi ki varmış diyor.

Leon10Rhyme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS 200
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O eskidendi, gümrük merkezine gidip 5 farklı gişeyi sırayla dolaşıp paketi aldığımız zamanlar. Şu an paket üzerinde veya içinde faturası varsa, gümrük vergisi belirlenip eve kadar geliyor.

Hatta PTT o kadar kendini geliştirdi ki, geçen ingiltere'den abus disk kilidi aldım, 104 sterlin. Tahmini 15 gün içinde gelmesini beklediğim paket 2 günde geldi. Sınırın üstünde olmasına rağmen gümrük vergisi çıkmadı ve kargoda paket hasar gördüğü için PTT üzerinde özür yazısı bulunan bir poşedin içine koyup getirmiş. Sadece kutu ezilmiş biraz. Arada böyle sürprizler de yapıyorlar .

Ayrıca 100'e yakın yurtdışı siparişim olmuştur şu zamana kadar, kıllık olarak çağırdıkları hiç olmadı. Bir defa kargoyu da katıp sınırın üstünde saydıkları için gitmiştim. Fatura çıkmadığı için çağırdıkları 1 durum arkadaşın başına geldi. Yeni sisteme geçtiklerinden beri, adamlar da gelen giden olmasın diye uğraşıyor açıkçası.
    Şaşırdım gerçekten dostum. Ancak dediğim gibi işte her kafadan farklı ses çıkartıyor bu gümrük problemi. Henüz sistem tam olarak yerine oturmuş değil veya vatandaşa hangi sınıfların geçip kaldığını net bir liste ile açıklamış değiller. Bu sebeplerden dolayı alışveriş yapmak isteyen ancak tereddütlerinden ötürü yapamayan arkadaşlarımızı doğuru şekilde bilgilendiremiyoruz.

TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Bende bu sene birçok yabancı web sitesinden, farklı kargo firmalarıyla, bir çok motosiklet ürünü satın aldım. ( Kask, Egzoz, kilit, tekstil v.s) Hepsi sorunsuz elime ulaştı gümrük vergisini kapıma gelen ptt görevlisine ödedim bu kadar kolay oldu. Hatta egzoz için normalden daha az vergi ödedim fatura koymadıkları için Kısaca bu kadar endişe edilecek bir durum yok sistem eskisinden daha akıcı olarak çalışıyor. ( tüm mesele kargonun uluslararası takip numarası olmalı. satıcıdan takipli kargo olmasını talep edin.)

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)