İstanbul için konuşuyorum o zaman, öyle not düşeyim. Konuyu açan arkadaş İstanbul'da sonuçta.
İstanbul için konuşuyorum o zaman, öyle not düşeyim. Konuyu açan arkadaş İstanbul'da sonuçta.
adamina gore muamele
zamana gore muamele
iste sirf bunun icindir ki;
memlekette devlet kuruluslari ile mumkun oldugunca az muhatap olucan.
su PTT'yi ve sonrasinda da devlet bankalarini satsinlar artik!!!
biz de vergilerimizle bu sacma uygulamalari finanse etmekten kurtulalim...
Diğer özel posta, kargo şirketlerine işiniz düşmemiş belli ki. Özel kargo şirketiyle gelen paketi almak için harcadığınız zaman ve parayı bir defa tecrübe edince, insan PTT iyi ki varmış diyor.
Şaşırdım gerçekten dostum. Ancak dediğim gibi işte her kafadan farklı ses çıkartıyor bu gümrük problemi. Henüz sistem tam olarak yerine oturmuş değil veya vatandaşa hangi sınıfların geçip kaldığını net bir liste ile açıklamış değiller. Bu sebeplerden dolayı alışveriş yapmak isteyen ancak tereddütlerinden ötürü yapamayan arkadaşlarımızı doğuru şekilde bilgilendiremiyoruz.
Bende bu sene birçok yabancı web sitesinden, farklı kargo firmalarıyla, bir çok motosiklet ürünü satın aldım. ( Kask, Egzoz, kilit, tekstil v.s) Hepsi sorunsuz elime ulaştı gümrük vergisini kapıma gelen ptt görevlisine ödedim bu kadar kolay oldu. Hatta egzoz için normalden daha az vergi ödedim fatura koymadıkları için Kısaca bu kadar endişe edilecek bir durum yok sistem eskisinden daha akıcı olarak çalışıyor. ( tüm mesele kargonun uluslararası takip numarası olmalı. satıcıdan takipli kargo olmasını talep edin.)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)