hiç etik değil ama caps müthiş :D:D
hiç etik değil ama caps müthiş :D:D
Trafik polisleri ''şans eseri'' olarak plakayı kapatan zincir için tantana yapmaz.
Çünkü o zincirin plakayı kapatmak için kasıtlı olarak yapıldıgını bilir
Zaten plakanın üzerine şans eseri zincir düşmez,
Sadece Köprü ve otoban girişlerinde trafik memuruna ''şans eseri'' olarak dillendirilir
Bu işin raconu budur
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Burda plakalığı kapatmaktaki amaç köprüden bedava geçmek mi?Plakalığı neden kapatmak istiyorsunuz?
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Farklı bir konuda buna benzer bi hadise tekrar tartışılmıştı,
Bazı arkadaşlar görselliği bozdugunu iddia ederek bu yönteme başvursa bile, asıl amaç köprü ve otoyollardan ücretsiz olarak faydalanmak.
Birde emniyet şeridi ihlallerinde arkanızdan ceza gelmesini engellemek.
En iyi ihtimalle düşünerek yorum yapıyorum ki, %80-90 civarında amaç bu yönde.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Anladım sinan bey çok teşekkür ederim.
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Köprüyü kullanmayı pek düşünmüyorum nadiren kullanırım 1 sene içerisinde ondada veririm parasını geçerim, emniyet şeridi ihlali gibi bir olay aklımdan bile geçmedi, daha motoru sürmedim bile. Sadece arkadaki plakalık motoru commuter gibi gösteriyor ben o plakalığı kesip plakayı başka bir yere koymak derdindeyim. Sadece görünüş için yani, zaten amortisöre parça ekletip kuyruğuda dikeceğim biraz. yine de böyle bir imaj bırakmış olduğumu görmek üzücü.
The PAIN you feel today will be the STRENGTH you feel tomorrow...
Ben sizin böyle bir imaj bıraktıgınızı söylemedim.
Farklı konularda benzer olayları tartışırken ortaya çıkan izlenimden bahsettim
Yani İnsanın aklına ister istemez bu geliyor
Zaten farkındaysanız, ben sizi hiç bir şekilde eleştirmedim bile..
Hatta köprü geçişlerinde plakasını kapatan arkadaşlara hak vermiyor da değilim.
5 kişi taşıyan bir otomobille, en fazla iki kişinin seyahat edebildiği bi motosikletin aynı ücretten tarifelendirilmesini bende doğru bulmuyorum açıkçası.
Lakin şehir içinde plaka kapatılmasına, veya MOBESE nin okuyamayacagi biçimde konumlandırılmasına şahsım adına kesinlikle karşıyım.
Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama,
Bir kazaya sebebiyet verip, birinin canına kast edip kaçıp gitme ihtimali olan bir çok insan var trafikte.
Bu yüzden şehir içinde şahsi görüşüm plaka muhakkak açık olmalı.
Hukuki olarak cezai bi işlem söz konusu olurmu bilmiyorum, lakin fikrinize de saygı duyarim.
sonuçta arazi amaçlı bir motor olduğu için çamurluk kırıldı, bu modeller böyle vs gibi bir cevapla sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
ayrıca şu istanbulda en acıdığım para köprüye verdiğim paradır.kaçak geçenlere helal olsun. imkanım oldu mu feribotla geçiyorum.
Motor her ne kadar arazi amaçlı olsa da polisler bu açıklamayı geçerli bulmuyorlar. Tabi ki denk geldiğiniz kişilerin anlayışı da önemli fakat geçtiğimiz yaz eski motorumda plakayı bu şekilde kullandığım için ceza yedim. Öncesinde defalarca çevirmeye takıldım ve hiç bir sorun yaşamamıştım. Ceza yememenin garantisi yok.
...........
İşin estetik kısmına gelirsek universal diye adlandırılan, bir çok modele uyan, led stop lambalı arka kuyruklar var. Bir tane alıp monte etmeyi düşüne bilirsin. Bu şekilde orjinali kadar çirkin durmuyor. Şahsen sadece araziye çıkıyorum ama senin için durum böyle değil gibi duruyor. Dolayısıyla aklıma gelen öneri budur. bahsettiğim şekilde kullanıldığında motorun o agresif görüntüsü çok fazla değişmiyor, plaka biraz tepeye bakıyor ama onunla ilgili sıkıntı olacağını sanmıyorum hala rahatça okunabiliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)