Merhaba arkadaşlar, Size 3 soru sorcam.
1-)Acaba dyno test nerde yaptırabiliriz?
2-)Birde bu sonuçlar sizce doğru çıkıyor mu?
3-)Son olarakda fiyat ne kadardır?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar, Size 3 soru sorcam.
1-)Acaba dyno test nerde yaptırabiliriz?
2-)Birde bu sonuçlar sizce doğru çıkıyor mu?
3-)Son olarakda fiyat ne kadardır?
Şimdiden teşekkür ederim.
merhaba. şuan öğrencisi olduğum gazi otomotiv mühendisliğinde gerekli ödemeleri ve başvuruyu yaptıktan sonra yaptırabilirsiniz. bölümde istediğiniz test cihazlarından var hatta biz taşıt performans dersi altında elektrikli ve sulu dinamometre ile güç ölçümleri , motor performans testleri yapıyoruz fakat bir farkla bizdeki sistemler otomobiller için geçerli fakat motosiklet için gerekli önlemler alındıktan sonra yapılmaması için bir neden yok. gerekli bilgiyi bölümün web sitesinden telefon aracılığı ile yada bizzat bölüme gelerek gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. bugün iletişime geçerim.
Otomobil için dyno platformu olan her yerde motosikletinizi dyno'ya sokabilirsiniz.
Sonuçlarda sapma yok diye biliriz tam net sonuçları verir.
Fiyat olarak 50 - 100 TL arası.
otomobil için dyno olan her yerde olur dediniz ama bildiğim kadarıyla, motosikleti sabitlemek için ön tekerlek sıkıştırma aparatı yok. Bu olmadandan da motosikleti dyno da tutmak imkansız gibi bir şey olsa gerek.
Ayrıca motosikletler 18000 hatta 20000 devir/dk çevrim yapabilir. Otomobillerde ise bu devir/dakikalar yok diye biliyorum. Bundan dolayı da üzerindeki program motosikletlere uyum sağlamıyor diye düşünüyorum. Hatalı sonuç vermez mi sizce?
Ankara'da motosiklet güç ölçümü yapan bir yer duymadım hiç. Belki de talep olmadığındandır. Ölçüm yapsalar kaç kişi götürür ki motorunu? Arabalar ile motorların durumu biraz farklı dediğiniz gibi. Ayrı yazılım şart.
Çok yüksek beygirlere sahip olmayan otomobillerde'de ön tekerleri kilitlemezler ( +500 hp üzeri araç halatlar ile bağlanır ) zaten içerisinde oturan kişi bütün pedallara hakim şekilde oturur ve her hangi bir aksilikte gerekli müdehaleyi yapar.
Aynı şey motosikletler içinde geçerlidir üzerinde oturan kişi genelde ayakta durur ve ön fren manetine basılı şekilde dyno işlemini gerçekleştirir.
Tabi'ki gelişmiş ülkelerde motosikletler için tek tamburlu dyno cihazları mevcut ancak ben ülkemizde böyle bir şey ne duydum, nede gördüm. Açıkçası bence gerekte yok.
Dyno için geliştirilen program ucu açık bir programdır değil 20k 30k çeviren bir cihaz koysanız üzerine yinede bir şey değişmez, net sonucu verir
Ben hiç motosiklet ölçümüne şahit olmadım fakat otomibillerde aracın önünü çeki demirinden bağlarlar. Motosiklette tekerin sıkıştırılmasının sebebi de çizgiden çıkarsa diye. Ufak bir sağa sola kayma ile sizi üzeinden atabilir, ön fren falan dinlemez. Sonuçta 2 teker makinanın üstündesiniz arka tekeriniz de 250km/sa ile döneecek. Programa gelince; her aracın şanzuman oranlarına vs. göre ayrı programlar vardır ve teste başlamadan önce doğru aracın seçilmesi önemlidir. elimde 1.4 140bg orjinal astranın ölçümlerde 1075 Nm 1368dk/devir de verdiği gibi abuk değerler olan ölçüm sonucu var. Hem de bosch servisinde yapılmış. Arkadaş tır tanımlamış galiba Ölçümlerde yanlış sonuç alınmasının asıl nedeni de yazılımsal sıkıntılar. yoksa sistem basit. Makanik olarak hata gelmiyor
Endomotor yapıyor, zamanında 100$ istemişlerdi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)