Bunları izle izle ondan sonra "başlangıç için 250lik uygun mu" he uygun ...
Reklamlar
-
29 Aralık 2014, 01:34
Referans olarak verilen videonun yarısı scooter kazası. Burada konuyu açan vatandaş ne anlatmaya çalışmış anlamadım. Her gün trafikteyim araba ile ve her gün yola çıkarken kendime aynı şeyi hatırlatırım: Jetta fluence Doblo transporter gibi araçlardan uzak dur çünkü Alayı trafik mangadası, Audi ve Jeep Tarzı Araçlara dikkat et çünkü lüks araba sahipleri asla sinyal kullanmaz.
250sl ninja aldım gene aynı şeyi hatırlatıyorum kendime o arabalara dikkat et çünkü ayna kullanmazlar. Trafikte ister motor kullanın ister araba her gün onlarca it kopuk ile uğraşacaksınız, direksiyon başında mesaj atan, okuyan veya yanındaki ile sohbet ederken kafasını çevirip yol yerine yanındakine bakan hıyarlar ile karşılaşacaksınız. Kısacası ne kullanırsanız kullanın önce kendi güvenliğinizi garanti altına almaya bakın. Gereksiz risk almayın, gaza gelip gaz açmayın.
Daha bu hafta sonu birden fazla maganda ile uğraştım
Boş yolda Yanındaki hatun ile sohbet etmeye çalışırken frene basıp milleti zora düşüren biri vardı. Bir kaç kez beni zora sokunca önüne geçtim kazıklama fren Yaptım. Öyle değil böyle olur diye.
İstanbul Kadıköy/sahrayıcedid tarafında bir motorcu kardeşimizi sıkıştıran bir Jeep gördüm. Kasıtlı olarak bir kaç kez bu Vatandaşı zora soktu. Işıklarda bir şekilde önüne geçip yolunu kestim ve yol vermedim sırf o motorcu arkadaşın yerinde bende olabilirdim diye sinir Olduğum için. Inip saldıracaktım adama eşim mani oldu.
Yukarıdaki iki Örneği motor üstünde olsa idim yapamazdım ve yaptığımda aslında hoş bir şey değil biliyorum ama bazen insanlara kendi ilaçlarında yutturmak gerekiyor....
Motor üstünde iken ne mi yapıyorum? Çelik jopum var, sallayınca 3 misli uzuyor. Onu taşıyorum, Allah kullanmak zorunda bırakmasın....
Reklamlar
-
29 Aralık 2014, 09:30
Murat.K. adlı üyeden alıntı
Boş yolda Yanındaki hatun ile sohbet etmeye çalışırken frene basıp milleti zora düşüren biri vardı. Bir kaç kez beni zora sokunca önüne geçtim kazıklama fren Yaptım. Öyle değil böyle olur diye.
Dostum baya sakat is o. Kesinlikle bunu yapmani tavsiye etmem cunku bir gun bir manyak gelir senin frenini sallamaz dalar arkandan olan sana olur. Ben de uzayabilen lokma demiri tasiyorum cantada. Guzel guzel in motorundan kullan onu ama dallamalarin onunde ani fren yapma kimin ne yapacagi belli olmaz.
-
29 Aralık 2014, 09:32
Murat.K. adlı üyeden alıntı
Jetta fluence Doblo transporter gibi araçlardan uzak dur çünkü Alayı trafik mangadası, Audi ve Jeep Tarzı Araçlara dikkat et çünkü lüks araba sahipleri asla sinyal kullanmaz.
bu zamana kadar gördüğüm en doğru tespit
ya bi de şu çelik jop u nerden temin edebiliriz bazen hakkaten savunma yapmak gerekebiliyor
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
29 Aralık 2014, 09:57
telike adlı üyeden alıntı
ya bi de şu çelik jop u nerden temin edebiliriz bazen hakkaten savunma yapmak gerekebiliyor
Ben bunu tasiyorum(en ustteki) kisayip uzalabiliyor dolayisiyla her yere giriyor. Okuz darbeli. Ayrica yaninda tasiyabilecegin bir teknik ekipman
-
29 Aralık 2014, 10:00
to1ga adlı üyeden alıntı
http://www.youtube.com/watch?v=y7AgD3q5ljk
birşey sormak istiyorum; henüz motosiklete binmeden neden bu videoları izliyorsunuz?
genelde insanlar kendini motive etmek için video izler, fotoğraflara bakar, hikayeler dinler.
kendinizi kazayla motive etmeyin bence. ister istemez aklınızın bir kenarına yerleşen buradaki sahneler, gerçek hayatta karşılaştığınızda -burası önemli: iyi eğitim aldıysanız- atlatacağınız durumlarda "şimdi düştüm, kaza olacak" gibi olumsuz motivasyona sebep olacaktır.
bir kısım arkadaşlarımız bu tarz videoları izlemenin yapılacak hataları önceden önleme açısından faydalı olduğunu düşünüyor, oysa bence bu çok da doğru değil. birincisi çok bariz hatalar dışında sürücünün neden kaza yaptığını anlamak mümkün değil.
çoğu video üçüncü bir araçtan çekilmiş dolayısıyla film izler gibi izliyorsunuz. bence izlemeyin. alın motorunuzu, gidin eğitime, güvenli bir şekilde keyfini çıkarın.
-
29 Aralık 2014, 10:08
onu bunu bilmeme de arabaların arasından roket gibi giden deli fena çarptı.hakkı rahmetine kavuşmuş ihtimali yüksek
-
29 Aralık 2014, 10:31
Motosikleti almadan önce bu videoları ezberlemiştim her akşam açıp saatlerce izliyordum hele hele kamyon altında kalıp ikiye ayrılan bi adam vardı onu görünce resmen rüyadan uyanmıştım şimdi ne zaman kamyon görsem aklıma o video geliyor yine uyanıyorum kendine gel olm videodaki motorcuyu unutma diyorum bence çok ama çok faydalı bu tür videolar izlemek, eğitim videosu da izleyin tamamdır ama bir musibet bin nasihatten iyidir diyerek bunları izlemekte çok faydalı bence.
-
29 Aralık 2014, 10:44
Sj's adlı üyeden alıntı
lokma takımı alcaktım zaten :D iyi bari cırlı lokma anahtarı yahu :D
Yiğit Can
-
29 Aralık 2014, 12:34
Sj's adlı üyeden alıntı
Dostum baya sakat is o. Kesinlikle bunu yapmani tavsiye etmem cunku bir gun bir manyak gelir senin frenini sallamaz dalar arkandan olan sana olur. Ben de uzayabilen lokma demiri tasiyorum cantada. Guzel guzel in motorundan kullan onu ama dallamalarin onunde ani fren yapma kimin ne yapacagi belli olmaz.
kazıklama fren veya yol kesme hareketini sadece araba ile yapıyorum. motorum ile daha trafiğe çıkmadım çünkü ehliyetimi almadım... araba ile giderkende geniş geniş yapıyorum vallahi. istiyorsa gelsin arkadan vursun. paşa paşa öder...
http://www.sanalpazar.com/Celik-Jop-Teleskopik-Joplar__isp34086172
eminönü`nden 25 liraya almıştım...
-
29 Aralık 2014, 14:47
EldekiDebryj adlı üyeden alıntı
motorla kaza yapanların kafası calışmiyor calistiramiyorsa oluyor oyle mi cunku araba suruculeri cok calistiriyor bizim kafa calistirmamizdan kaza oluyor o dediklerini bilmiyor oluyor ? bazen yola pür dikkatte olsan kaza yaparsin adi ustunde kaza akil yetmezliginden degil bazisida hakikaten bile bile lades der o ayri ama adamin kafasi calismiyor oyuzden her motorla kaza yapar gibi genelleme yanliş bu kadar ukala konusmayın bigun kaza yaparsan kafam basmiyor deyip cık işin icinden madem kac tane motorcunun sifir kazasi vardir ki burada yeni baslarken veya iyi surerken bunca insanin kafasi basmiyor ozaman o dediklerinide bilmiyorlar bi senin basiyor tebrikler
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------
niye artniyetle yaklaştığınızı anlamadım açıkçası. ben video üzerinden konuştum ve sizin videoyu izlemediğiniz aşikar. eğer izlerseniz göreceksiniz ki hataların çoğu(bakın çoğu diyorum hepsi değil) motosiklet sürücülerinden kaynaklanıyor. burada bir genelleme yapmış isem - ki bu video üzerinden yola çıkıp bütün motosiklet sürücülerini genellemedim, genellemem de- o da yineliyorum videonun içeriğine yöneliktir. nitekim 3.42deki aralardan geçen sürücünün 80km/s üzeri hızla gitmesi akıl işi değil. ilk önce videoyu izleyin ondan sonra sert çıkışın bari.
ve yorumumdan motosiklet sürücülerine sürekli onlar hatalı, kafası çalışmıyor anlamını nasıl çıkardınız merak ediyorum? dediğim gibi art niyetle yaklaşmışsınız.
-
29 Aralık 2014, 16:07
braveguy adlı üyeden alıntı
birşey sormak istiyorum; henüz motosiklete binmeden neden bu videoları izliyorsunuz?
genelde insanlar kendini motive etmek için video izler, fotoğraflara bakar, hikayeler dinler.
kendinizi kazayla motive etmeyin bence. ister istemez aklınızın bir kenarına yerleşen buradaki sahneler, gerçek hayatta karşılaştığınızda -burası önemli: iyi eğitim aldıysanız- atlatacağınız durumlarda "şimdi düştüm, kaza olacak" gibi olumsuz motivasyona sebep olacaktır.
bir kısım arkadaşlarımız bu tarz videoları izlemenin yapılacak hataları önceden önleme açısından faydalı olduğunu düşünüyor, oysa bence bu çok da doğru değil. birincisi çok bariz hatalar dışında sürücünün neden kaza yaptığını anlamak mümkün değil.
çoğu video üçüncü bir araçtan çekilmiş dolayısıyla film izler gibi izliyorsunuz. bence izlemeyin. alın motorunuzu, gidin eğitime, güvenli bir şekilde keyfini çıkarın.
dostum şuanda araba kullanıyorum.. youtube aboneliklerde hep araba video kazaları var
sürekli izliyorum nereden ne tehlike çıkabilir hesaplamak için bugune kadar çok işime yaradı..
ama biyandan da küçüklüğümden beri içimde sıkışıp kalmış bir motosiklet aşkıda var..
ve motosiklet ile araba kaza videolarını karşılaştırdığım zaman araba içersinde insanlar %51 i sapasağlam..
ama motosikletliler ya havada parende atıyor ya arkadan gelen araç sürücüsü tarafından eziliyor yada
en kötü olan örnek 34 AYE abimiz gibi keskin refujlar tarafından kolu bacağı kopuyor..
buda haliyle beni çok korkutuyor.. elime 30 binlira gibi bir para geçti sahibinden de temiz bir i10 buldum..
amma velakin dün açtım siteyi ceket pantolon eldiven bot sırtlık kask ne varsa topladım
7 binlira ekipman parası çıktı 12 binlirada CBR250R etti sana 20 bin lira.. çok güzel keşke cesaretim olsa
binsem motoruma ama olmuyor işte korkuyorum yani..
-
29 Aralık 2014, 17:05
to1ga adlı üyeden alıntı
dostum şuanda araba kullanıyorum.. youtube aboneliklerde hep araba video kazaları var
sürekli izliyorum nereden ne tehlike çıkabilir hesaplamak için bugune kadar çok işime yaradı..
ama biyandan da küçüklüğümden beri içimde sıkışıp kalmış bir motosiklet aşkıda var..
ve motosiklet ile araba kaza videolarını karşılaştırdığım zaman araba içersinde insanlar %51 i sapasağlam..
ama motosikletliler ya havada parende atıyor ya arkadan gelen araç sürücüsü tarafından eziliyor yada
en kötü olan örnek 34 AYE abimiz gibi keskin refujlar tarafından kolu bacağı kopuyor..
buda haliyle beni çok korkutuyor.. elime 30 binlira gibi bir para geçti sahibinden de temiz bir i10 buldum..
amma velakin dün açtım siteyi ceket pantolon eldiven bot sırtlık kask ne varsa topladım
7 binlira ekipman parası çıktı 12 binlirada CBR250R etti sana 20 bin lira.. çok güzel keşke cesaretim olsa
binsem motoruma ama olmuyor işte korkuyorum yani..
bu kadar korkuyyorsan zaten sürekli kaza yaparsın.
Yiğit Can
-
29 Aralık 2014, 17:13
uzun lafın kısası ve videodan kıssada hisse scooter ve super sport tehlikelidir.cruisere devam
-
29 Aralık 2014, 17:31
Aslında burda olay 125 veya 600 cc değil motorun üstündekinin beyin cc si kaç o önemli..
Beyin yoksa 100 lük motorla üstüne yatarak 140-150km hızla gidersin ne kask ne bir koruma takarsın
Birde bunun bir araç olduğunu unutmayıp insan gibi binersin, 250 cc ilede eğitim alarak illaki başlanır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------
Türkiyede de en fazla ölüm araba kazalrından oluyor yalnız.
Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...
-
29 Aralık 2014, 17:41
Evet dışarıda kazalar oluyor.. motora binmeyin en iyisi.. baslangıç için 4 zamanlı 250 uygun bu arada.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)