lastik yakmak apaçilik midir? neden?
Reklamlar
-
Selamlar,
yapmadığım bir şey fakat hep merak etmişimdir.
sanırım öne ağırlık verip ön fren tutularak yarım debriyaj ile gazlanarak yapılıyor.
peki bunu yapmak apaçilik mi sayılır ? ( yapanı gördüğümde hiç kınamadım şahsen )
yoksa yerine göre değişir mi?
Ya da,
Motora zararları nelerdir?
balatayı sıyıracağına eminim ama başka zararları nelerdir,
saygılar
Reklamlar
-
Lastiklerim eskisin bende yapıcağım diğer tecrübeli arkadaşlarım yapma motoru peynir ekmek gibi yersin diyor ama yapıcağım bir de video ya çektikmi
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
Cg,ybr,cbf le yapinca apacilik, 600-1000 rr la yapinca show oluyor nedense
Debriyaji nerdeyse 1 saniye bile kullanmiyoruz o yüzden debriyaja bi zarari yok diyebilirim. ( yokuşta iki kişi kalkistan daha az yük biner debriyaja ).
En çok zarar gören kisim lastiklerimizdir, Orta kisim fazla aşınır ve lastik çok yuksek sicakliklara ulasir bu da yapisini bozar.
Ayrıca yuksek devirde yakmak ve motorun fazla isinmasina yol açmak ta diğer zararidir. Hareket halinde olmadigi için motor yeterince soğutulamaz. Bu 10-15 saniyelik mevzu için geçerli değildir.
Amatör ellerde motoru bir kenara birakin kendinize zarar verebilirsiniz ...
Kazasiz, belasiz,masrafsiz surusler
-
yarım debriyaj o iş arabada oluyor motorda tamamen bırakıyorsun rezil olmayayım benim motorum çinli yarım debriyaj japon motorsikletlerinde oluyor olabilir )
apaçilik konusuna gelirsek benimde yapmadığım birşey ama bana göre hayır değil
-
lastiğe zarar vereceği kesin zaten aklı olan yeni lastikle yapmaz
garip olan debriyaj kısmı, ve yüksek devir kısmı bunu anlayamadım değil baya karışık geldi. ama tehlikeli ya fren elinden kaçarsa :(
-
atillatopal9 adlı üyeden alıntı
lastiğe zarar vereceği kesin
zaten aklı olan yeni lastikle yapmaz
garip olan debriyaj kısmı, ve yüksek devir kısmı bunu anlayamadım değil baya karışık geldi. ama tehlikeli ya fren elinden kaçarsa :(
fren elden kaçarsa ya bir bagajda yada duvarda son bulur dahada kötüsü ön kaldırarak seni sırt üstü yere fırlatır ve felç olma ihtimali var o yüzden freni kaçırmıyacaksın
ama bu kötümser olarak saydıklarım yüksek devirde olur
-
apaçilik değildir bence. ekipmansız kullanmak trafiği tehlikeye sokmak kendi hayatını tehlikeye atmak apaçiliktir. yoksa kapalı alanda yapacağın şovun kiğmseye bi apaçiliği olamaz. kapalı alanda istersen motoru.... neyse :D kimse karışamaz işte :D
zararına gelince.
-debriyaja zararlı evet. yokuşta kalkmak da sıyırıyor tamam. lastik yakarken bi tık fazla belki az sıyırıyor ama yokuş çıkarken bi amacın var :D lastik yakarken keyfi zarar veriyorsun bunu düşnmek lazım
-motor rüzgarsız ortamda yüksek devirde çalışıyor aşırı ısınıyor yükleniyor. devir yapıyor. bence o devri otobanda yapabilirsin :D yine aynı şey. keyfi zarar veriyorsun. ki otobanda yapacağın devir lastik yakmak kadar zarar vermez.
-zincirine dişline yükleniyorsun bi anda debriyaj salıyorsun bi anda gazı kesip tutuyorsun falan. yine kilometre yapraken böyle zarar ver veriyosan :D
-lastiğe tabi zararlı zaten bizim gibi öyle haybeye hadi lastik aliyim diyemeyen adamlar lastik değiştirecekleri zaman düşünür bu işleri. ben de düşündüm lastik aldığımda yalan yok. sonra arkadaşım tek bi cümle kurdu. saçmalama niye zarar veriyon motoruna dedi. aynen ya skrtet dedim geçtim.
-ha bi de düşük cc ile yapmak var. abi zaten canı gücü cücük kadar motosikletin. yani onun amacı performans veya şov değil ki bi yerden bi yere götürsün ya da ne biliyim kullanmayı öğretsin falan. niye fıstığın üstüne binip kırbacı vuruyonuz? binin bi unicorn un üstüne de çevirin bileğinizi :D
nacizane görüşüm saygılar :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------
lastiğe zarar vereceği kesin
zaten aklı olan yeni lastikle yapmaz
ayrıca madem yapıcaksın fren elden kaçarsa diye düşünmicen. ya düşersem diye motosiklet sürülmez hocam :D
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
Hıdırellezde yakınca süper biz yakınca ooouuvvv.
-
-
27 Aralık 2014, 19:43
tırsmaya başladım arkadaşlar
)
ben merakıma devam edeyim, yapanı keyifle izlerim ama yapmam. ben trafikte daha arabaların arasından geçemiyorum
en iyisini yaparsın trafiktede arabaların arasından geç açıkta kalma arakadan vurudukları zaman kuş gibi havalanırsın
-
27 Aralık 2014, 19:46
Durduğun yerde degilde giderken yapmak daha eylenceli
-
27 Aralık 2014, 19:55
debriyaja fazla bi zararı yok çünkü 1-2 saniye sonra debriyajı tamamen bırakıyosun, şehir içinde daha çok debriyaj kullanıyosun
lastiklerin anasını ağlatırsın tabiri caizse :D bi de motoru çok ısıtırsın, motor yerinde durduğu için soğumazda, o açıdan bazı parçalar yamulabilir, sakat iş. zaten 2-3 dakika içinde lastik tamamen yanacağı için motor stop edecektir, o yüzden fazla da bi sıkıntı olmaz sanırım
-
27 Aralık 2014, 20:25
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
debriyaja fazla bi zararı yok çünkü 1-2 saniye sonra debriyajı tamamen bırakıyosun, şehir içinde daha çok debriyaj kullanıyosun
lastiklerin anasını ağlatırsın tabiri caizse :D bi de motoru çok ısıtırsın, motor yerinde durduğu için soğumazda, o açıdan bazı parçalar yamulabilir, sakat iş. zaten 2-3 dakika içinde lastik tamamen yanacağı için motor stop edecektir, o yüzden fazla da bi sıkıntı olmaz sanırım
yok hocam arabada lastik yakarken debriyaj balatasını yakan biri olarak :D debriyajı salsan da yer lastiğe ters yönde bi kuvvet uyguluyor ve sen ileri doğru kuvvet uyguluyorsun ne kadar motorun kuvveti fazla olsa da ters kuvvetin yaptığı etki zarar veriyor hareketli tüm organlara debriyaj dahil
-
27 Aralık 2014, 20:30
Birden bu aklıma geldi :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------
Debriyajada var debriyaj tasınada var aktarma organlarınada var kozmetik olarakta var var oğlu var kısaca çoğu yere zararı olan bir işlem.
Anca gerçek bir stunt gösterisi olursa o zaman izlemeye değer diğer türlü boş iş..
-
27 Aralık 2014, 20:31
Bence birseyi insanlar gorsun diye goz onunde yaparsan apacilik olur, kuytu biryerde yalnizca bunu yapmaktan mutluluk duyacagin icin yaparsan istemeden baskalari gorsede sikinti opmaz
-
27 Aralık 2014, 20:35
Ustune biraz daha koy YBR yak derim.
-
27 Aralık 2014, 20:42
Sj's adlı üyeden alıntı
Ustune biraz daha koy YBR yak derim.
çok fenaydı ))
-
27 Aralık 2014, 20:51
ya o birazda 1000 lik kullananların yanında yapınca ağırlarına gidiyor, o piskolojiyi hiç bilmiyorum 1000liğe sahip olmadım..
Ara gazı onlar açar lastiği onlar yakar, en çok parayı ben verdim ben yaparım, gel kapışalım, bu tarz şeyler, bu tarz piskolojiye sahip olanlar hepimizin çevresinde var
-
27 Aralık 2014, 22:03
telike adlı üyeden alıntı
yok hocam arabada lastik yakarken debriyaj balatasını yakan biri olarak :D debriyajı salsan da yer lastiğe ters yönde bi kuvvet uyguluyor ve sen ileri doğru kuvvet uyguluyorsun ne kadar motorun kuvveti fazla olsa da ters kuvvetin yaptığı etki zarar veriyor hareketli tüm organlara debriyaj dahil
teknik olarak bilmiyorum ben sadece mantık yürüterek yazdım
-
28 Aralık 2014, 01:15
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)