20 amper yerine 30 amperlik ve 15 amperlik sigorta takarsam ne olur ? Yardımcı olursanız sevinirim..
20 amper yerine 30 amperlik ve 15 amperlik sigorta takarsam ne olur ? Yardımcı olursanız sevinirim..
Kasksız motorcuya selam verilmez , genelde sela verilir.
Geçici olarak 30 tak gitsin.İlk fırsatta 20 ile değiştir.
20 yerine 30 takarsan toleransı artacaktır. Olası bir kısadevrede görevini yapma ihtimali azalacaktır.
15 takarsan da büyük ihtimal yanacaktır sigorta.
15 amperlik taktım şuan ,ne kadar idare eder ?
Ne kadar idare eder sorusunun net bir cevabı olmaz.Olması gereken dışındaki her amper sorun çıkarmaya müsaittir.
Sigorta yanacağına onun koruduğu sistem yanar.
15 takmakla iyi yapmışın...30 taksaydın 20de atan kısadevre 30da daha uzun sürede atacağından kısadevrede sorun açardı...ilk fırsatta 20 ile değiştir.
Merhaba arkadaşlar bugün yolda sigortam bozuldu kırıldı ne denirse artık yenisini aradım fakat çogu yer kapalı oldugu için bulamadım bi oto elektrikçi den benim ki 5amper ondan 25 amperlik buldum motor çalıştı sıkıntı yok uygun bulana kadar idare eder mi yoksa hiç kullanmayım mı ve şöyle de bi durum var önceki yanan sigortadan sonra oldu sigortasız kablolar temas edip erimiş yanık kokusu geldi öyle farkettim. 25amper takıp eve kadar getirdim motoru ama daha büyük sorun çıkmasın diyede korkuyorum çalıştırmaya yarın çalıştırıp motorcuya kadar gideyim mi böyle ?
34 HSK 57
ASYA AS125 T21 - DAELIM S2 250 - SUZUKI AN 125HK
MONDİAL MASH
Yanık kabloları onarmadıysan çalıştırma.
Bantlayıp brbirine değmemesini sağla en azından.
kısa devre 3 km yi beklemez o incecik kablolara yük bindiği an 25 amperi attıramayacağı için kablo ısınacak üstündeki plastik erimeye başlıcak ondan sonrası Allah kerim bence bir motor bul çektir kendini en son çare çalıştırıp gitmeyi denemelisin
tamam çalışmasına çalışır ama hangi kablolarda erime var görsem bbişey diyebilirim hadi farlarda olsa farları açma dicem ama bak ben ev tesisatı çektim tek bir hatam sonucu sigortayı açtım atmsı 10 saniye srdü 2.5 mm lik kabloları eritmeyi başardı sıfırdan tesisat la ugraştım
amper demek elektirik şiddeti demek oda dirence etki eder oda ısıya oda yanmaya ve erimeye veya yetersizliğe yol açar.
nereye taktığın ve göze aldıklarınla alaklı....
Akü nün oradaki sigorta kablo nun biri artı kutupa bağlı bi tane daha kablo var bu iki kablo da erime oldu sigorta da bu iki kablo arasında kalıyor cam sigorta
o kablodan fazla akim gecmeye calisiyor ya sigorta aticak yada kablo yanicak o 20 amper sigirta ondan var zaten sen 30 takarsan kablo gider
Öyle bir şey deneme birader. Bulunmayan bir sigorta mı?
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)