söylediğin üç motordan yola çıkıcam
1-monster: geç tek söyleyeceğim bu. geç. param var binerim kime ne? arıza yaptığında paran varsa bile binemezsin. masrafı sadece maddi olmaz. zaman parça ayrıca satayım r6 alayım dediğinde öldürürler de öldürürler. satamazsın da
2-er6f grenajlı yapısı ile az bişe hızlanayım dediğinde yat üstüne devam et. ben de er6f düşünmedim değil. piyasa bakımında fena da değil hani öyle peynir ekmek gibi denemez ama satarsın yine. monster a göre zorlanmazsın. japon olduğu için ducatiden bi tık daha güvenim var benim. ama onun da kronik sorunları varmış sanırım her motosiklette olduğu gibi. bu sorunlar ve çözümleri piyasada daha fazla olması ve yaygın bir model olmasından dolayı daha rahat halledilir ve gün yüzüne çıkar.
3-mt07 o kadar tatlı bi motor yapmışlar ki yerim yerim. ama grenajlı değil işte. şöyle sağlam bi gazliyim dediğinde rüzgardan korunmak için deponun içine girmek isticeksin :D piyasası da canavar gibi. yeni bi model olduğu için yüksek km lerde ne sorunlarla karşılaşılır kimse net bişey diyemiyor. ama yine japon olması güzel. o paralara sıfır alabilirsin. süper de olur yani. r6 alacağın zaman rahat rahat satarsın
4- suzuki sv650s kimse bilmez. değeri bilinmedi kıymet bilinmedi. ama efsanedir. vstrom motoru var senin isteyebileceğin tipte ama yine piyasası yok denecek kadar az. motor parçaları vstromla neredeyse aynı, çok yakınlık gösteriyor. diğer parçalarını suzuki ve ebay den rahatlıkla bulabilirsin. ama dediğim gibi piyasası biraz zayıf
benim eklemek istediklerim var;
-vstrom enduro touring gayet de başarılı herkes çok sever ben pek sevmem. ama piyasası peynir ekmek gibi "satı.." dediğin anda satılır :D bilgi sahibi olan adam çoktur.
-versys ben tipine hastayım ama kawasaki kalitesini ne kadar konuşturursa konuştursun z-moto için pek iyi şeyler söylemiyorlar. söylemiyorlar diyorum çünkü ben henüz muhattap olmadım :D tabiki de zmoto ile muhattap olacak bir motosikletim olsun isterim. kawasaki ayrıdır :D
-tenere660z tek silindirli ama gücü hakkaten yerinde. sınıfının en iyisidir. atlayım zıplayım a da gelir. uzun yola da gelir yiğit ulaş tı sanırım yanlıuş hatırlamıyosam. 23500km lik bi tur yuaptı. izmirden bi abimiz dünya turuna çıktı. ağustos gibi güney amerikadaydı bi daha da muhabbeti geçmediği için bilmiyorum geldi mi
ömürlük
hem farklı tarzlarda motosikletle binmen ufkunu geliştirir. buna da bindim beğendin ya da beğenmedin yine r6 dersen dönüp alabilirsin. tabi bana sorarsın. ikinci güçlü bi motosikletten sonra r6 değil r1 al. millet sanıyo ki 600cc motor öyle çok güçlü değil 1000lik manyak güçlü arasında okyanuslar farkı var sanıyorlar. neyse;
-özellikle vstromun piyasası çok iyidir. versys o kadar yoktur ama vstrom ve tenere660z piyasası iyidir. tenere bu arada tek silindir ama deli torku var.
belki o düşük devirlerdeki torku gördükten sonra başka makinaya binemeyebilirsin. ben de naked 4 silindir falan isterdim eskiden. :D şöyle tork olsun :D bu arada mt nin de torku çok iyi Sj's arkadaşımızın youtube kanalında 4 silindirli 600-650cc lerle kalkış videosu var. yanlış görmediysem belli bi hıza kadar farkı koyan mt07 olmuş. kanal linkini atarsa izleyebilrsin evdeki bilgisayarımda kaldı linki