Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

DIZ SÜRTME TEKNIGI !!!!

REKLAM ALANI
    sino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaslar istedimki sizde bu cok sahane hissi tadin!!
    Ama DIKKAT virajlara güzel yatabilenler denesin yani yatipta dizlerini sürtemeyenler denesin!!Virajda epeyi hizli gitmeyi öngören bu teknik tabiki belirli bir kabiliyet istiyor!! Lütfen daha yeni baslamis olanlar denemesin!!
    Önemli olanlardan ilk önce yukarida belirtilen Kabiliyet durumu>ikincisi lastiklerin sicak olmasi vede zeminin yeteri grip vermesi yani kaygan olan kuru asfaltlardada bile dikkat etmek lazim.Ilk basta büyük bir park alani deneme icin iyidir.Kücük viteslerde denemeyin motorun 3 vitesi uygun olur cünkü birden cekmez gaz acildiginda.Hadi bakalim>>

Sag viraji örnek aldim:>>
    Viraja gelirken distan girip vücudu rüzgara karsi kaldiriyorsunuz ve agirliginizi saga dogru veriyorsunuz poponuzun yarisi saga dogru kayiyor ve sag dizinizi aciyorsunuz>>

Viraja tam girerken agirliginizi ice veriyorsunuz ve gidona bir impuls saga dogru veriliyor ama gidonu rahat rahat tutmak lazim ani bir hareket isi bozar.Sag cizmenin ucunu ayakliklara koyarak basiyorsunuz ve soldaki sadece topugunuz ayakliklara degerken disa dogru aciliyor.>>

Simdi en önemli olani geliyor bakis yönünüz virajin cikisina dogru olmasi lazim "baktiginiz yöne dogru gidersin"lafi icabi!!!Viraj icindeki omuzunuz otomatikman öne dogru göstermektedir.Simdi viraja yatiyorsunuz(tabiki normalinden biraz daha hizli olmamiz lazim) ve sag dizinizi dahada aciyorsunuz ve diz yere sürttügünde ses biraz sert olabilir korkmayin yönünüzü tutun>> Dizlikler yere sürterken yeri cok güzel hissediyorsunuz.Dizlikler bir sensor vazifesi görüyor.>>

Dizlere takilabilecek taslara v.s dikkat etmek lazim.

Dahada viraja dogru yattiginizda motor otomatikman yatma derecesini acar yani düzelir böylelikle kayma önlenir(highsider)ama dizinizi biraz daha cekerseniz motor dahada viraja dogru yatar..

Korkmayin düsmezsiniz cünkü zaten asagidasiniz

Sol virajda tabiki tam tersi..

Arkadaslar bir daha söylüyorum moturunu cok iyi kullanabilen bu hareketi yapsin yada yarislara katilmak isteyen arkadaslar vardi onlarda buradan örnek alabilirler....
    Bu hareketi yapip ucanlar gelip ben uctum deyip banada sitem etmesinler cünkü motorun üstünde kim var sa o sucludur her zaman....Bu ben olsam bile kimseye bir sey diyemem...... i:

Simdide benim bu yaziya uygun resimlerim.....

[img]http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/fahrzeug/smiley-channel.de_fahrzeug064.gif[/img]

Racing Sinandan sevgiler,saygilar........

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Merhaba Sinan Abi.4 gün önce Suzuki GSX-R600 aldım ama makinaya hala alışamadım.Benim Crossla resmen inanılmaz açılarda motoru yatırabiliyor, asfalt düzgün olsun engebeli olsun sorun cıkmadan viraj alabiliyordum.GSX-R600 resmen tüm uğraşlarıma rağmen dümdüz gitmeye devam ediyor.Tabiki sorun bende motorda değil farkındayım..Yılların Motorcusu Motoru satın aldığım Vedat Abi ''Bu Motosikletin Gidonunu Cillop bir hatunun bacaklarına narince dokunurmuşcasına dokunacaksın, sıkmayacak, incitmeyeceksin yoksa aksileşir dümdüz gider'' demişti.Aynen söylediği gibi oluyor walla dümdüz gidiyor motosiklet Birde 110 Beygir + 195 kiloluk bir motosiklet olduğu için korkuyor olsam gerek (Korku Motorcuyu hayatta tutar derler.) herhangi bir göbek dönüşünde virajda hızımı 40-50 km'den fazla tutmuyorum.Ayrıca daha motorda ciddi ciddi 4 vites atmış değilim Korkuyorum Yaratıktan yahu! Daha önceki Cross 15 beygirdi kökle gazı 1 saniye sonra '' Tamam Tamam hadi gidiyoruz'' derdi GSX-R600 resmen gaza dokunmaya gelmiyor.Kaç ışık kalkışında Patinaj çeke çeke yan yan gittiğimi bir ben bir Allah bilir (Tabi Arkadaki Araba Ulan Ne Karizma Adammış Edasıyla beni izliyordur kesin ama bilmiyorlar ki korkudan altıma işicem)

Velasıl abicim bu makinaya nasıl alışırım?Nasıl yatırırım?Ne Önerirsin?

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Fotoğraflardaki asfalt inanılmaz burada ayrış pistleri bile bu kadar temiz değil

Resimlerdeki gibi motoru yatırdık dönüyoruz virajı tam yolumuzda çukur var napıcaz?

powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    abi süper ya
    ERASER WİLL COME BACK

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Alıntı Skullhunter adlı üyeden alıntı
    Fotoğraflardaki asfalt inanılmaz burada ayrış pistleri bile bu kadar temiz değil

Resimlerdeki gibi motoru yatırdık dönüyoruz virajı tam yolumuzda çukur var napıcaz?
    Attığın taklaları sayabilirsin mesela
    1 2 3 4 .. .. .. 75 76 ..

fireblade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı danger0 adlı üyeden alıntı

ya da hayatının son filmini izlersin kısa metrajlı kendi filmini

JetAime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motorsiklet, Seyahat, Bilgisayar
    Öhöömm, motor baktığın yere gider, o yüzden çukura bakmayacaksın. Gökyüzüne bakabilirsin ama mesela
    Benim icin zoru basarmak kolaydir, imkansiz ise biraz zaman alir!”

Sinan Atasoy

Bana da oluyor tabiki öyle, motoru ya icinde geciriyorum baktim ice kacamam o zaman kaldiriyorum distan aliyorum ve motoru bir daha yatiriyorum.....
    Ama skullhunter ayrica bilmedigin yolda bu hareketleri yapmasan daha sihhatli olur!!!!

@ Ates demiski:
    Merhaba Sinan Abi.4 gün önce Suzuki GSX-R600 aldım ama makinaya hala alışamadım.Benim Crossla resmen inanılmaz açılarda motoru yatırabiliyor, asfalt düzgün olsun engebeli olsun sorun cıkmadan viraj alabiliyordum.GSX-R600 resmen tüm uğraşlarıma rağmen dümdüz gitmeye devam ediyor.Tabiki sorun bende motorda değil farkındayım..Yılların Motorcusu Motoru satın aldığım Vedat Abi ''Bu Motosikletin Gidonunu Cillop bir hatunun bacaklarına narince dokunurmuşcasına dokunacaksın, sıkmayacak, incitmeyeceksin yoksa aksileşir dümdüz gider'' demişti.Aynen söylediği gibi oluyor walla dümdüz gidiyor motosiklet Birde 110 Beygir + 195 kiloluk bir motosiklet olduğu için korkuyor olsam gerek (Korku Motorcuyu hayatta tutar derler.) herhangi bir göbek dönüşünde virajda hızımı 40-50 km'den fazla tutmuyorum.Ayrıca daha motorda ciddi ciddi 4 vites atmış değilim Korkuyorum Yaratıktan yahu! Daha önceki Cross 15 beygirdi kökle gazı 1 saniye sonra '' Tamam Tamam hadi gidiyoruz'' derdi GSX-R600 resmen gaza dokunmaya gelmiyor.Kaç ışık kalkışında Patinaj çeke çeke yan yan gittiğimi bir ben bir Allah bilir (Tabi Arkadaki Araba Ulan Ne Karizma Adammış Edasıyla beni izliyordur kesin ama bilmiyorlar ki korkudan altıma işicem)

Velasıl abicim bu makinaya nasıl alışırım?Nasıl yatırırım?Ne Önerirsin?
    Simdi ates kardesim kros tipi motorda viraj baska sürülür racing tipinde baska sürülür... Vücut baska kullanilir..Birde senin kullandigin kros cok hafif olmasi tekerlerinin ince olmasi gövde geometrisinin kivrakliga dogru ayarli olmasi virajda isi kolaylastiriyordu..
    Simdi senin en iyi yapacagin sey büyük bir alan bulman güzel asfalti olan orada bos yerde kimsenin olmadigi yerde yavas yavas viraj döneceksin..
    Belkide senin gsxr 600 de yavas yavas en dar acida dönme sorununda vardir..Iste bunlari böyle bir alanda deneye deneye kendi tecrübeni yükseltebilirsin...
    Virajda dönerken agirligini gidona verme karin pazilarini biraz sIkarak ellerine agirlik vermemeye dikkat et ve gidonu yumusak tut..Virajin icine dogru bakmaya calis oraya dogru gideceksin cünkü...Motor dümdüz gidiyor demissin yaa iste bu olmasin diye virajin icine dogru bakman lazim.....
    Motorun üstünde rahat olmaya calis yani vücudunu SIKMA ....
    Alisa alisa olacak insaalah yanliz dikkat et virajda fazla acma gazi biliyorsun trdeki yollar yukaridaki resimlerdeki gibi degil....
    [img]http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/fahrzeug/smiley-channel.de_fahrzeug064.gif[/img]

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Ama skullhunter ayrica bilmedigin yolda bu hareketleri yapmasan daha sihhatli olur!!!!
    Doğrusu budur zaten

danger, 76 taklayı saymak zor olur, en iyisi kaldırımda bi arkadaşı beklesin o saysın

ateş yeni motorun hayırlı olsun.125 lik mz'in de çok güzeldi ama bayağı hızlı bi geçiş olmuş.125 den 600'e!aman dikkatli ol.

sino, arkadan gelenler sigarasını yakabilirmi acaba, ben bunu merak ettim?

tek serhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    su an yok
    evet sınan abı bende anlattıgın gıbı yatıyorum vıraja hatta benım ybr nın egzozu bıle yere surttu gercı bu denemeler esnasında dusmelerde oldu tabıkı
    motorsikleti seveni bende severim herkese selam tek tekere devam

Alıntı tek serhat adlı üyeden alıntı
    evet sınan abı bende anlattıgın gıbı yatıyorum vıraja hatta benım ybr nın egzozu bıle yere surttu gercı bu denemeler esnasında dusmelerde oldu tabıkı
    Düse kalka ögreniyoruz iste serhat dimi??? :

Bazi arkadaslar hic bir sey ögrenmemeyi yegliyorlar 20 sene gecse bile "ben 20 sene motorcuyum " derler ama bir seyden cakmazlar ..Bu baska bir konu tabiki!!! :-k

Motosikleti
    motor-araba
    yaw sıno abı amma surtukmusun sende nasıl yapyo yaww.motor alıym hemen bende yapcam... : :tongue:

Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    en son L şeklinde viraja 90'la girmiştim ama açıyı yanlış alınca yani dıştan içe değilde içten dışa girince nerdeyse takla 1. si olucaktık amatör tecrübe ile çizgide kalmayı başardım ve daha dikkatliyim şimdi ama dediğiniz gibi biraz daha çalışmam lazım
    ERASER WİLL COME BACK

@triplexxx

Sürtügün tekiyim ben yaaaa

@powerbyaydin

Iste güzel büyük bir asfalt alan olsa orada döne döne motoru zaptetmeyi daha iyi ögrenirsin..Böyle alismalar sonradan trafikte cok yariyor insanin isine.. :

Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    ama yazmayı unutdum işlek bir yoldu ve şansım varmış karşıdan araba gelmedi ama arasıra denemeler yapıyorum gerçi 125cc klasmanında öğrendik ama şimdi cc büyütmek lazım ve tecrübe artdırmak
    ERASER WİLL COME BACK

Motosikleti
    su an yok
    evet sınan abı dedıklerıne katılıyorum sorsan motorcuyum derler bızımburalardada var oyle tıpler ama benı fazla ılgılendırmıyolar senın gıbılerı olduktan sonra bız de rahat oluruz benım en son dususum yınew vırajdaydı teker yaparken ybr ıle daha dusmedım onceden tıtan vardı onla bı ıkı kez dustum ybr ıle gecen 1 ay once vırajdan 80 gıbı cıkıyodum lastık attı vırajda yol da ıyı degıldı gercı ama motor 2 metre falan yan yan gıttım sonra dustum yere bısey olmadı banada motorda kafa sıperlıgı cızıldı azcık ama olsun duse kalka ogrencez bu ısı bende aynen dedıgın gıbı gırıyom vırajlara vırajdan cıkarken vırajın sonuna dogru bakıyorum

Alıntı tek serhat adlı üyeden alıntı
    evet sınan abı dedıklerıne katılıyorum sorsan motorcuyum derler bızımburalardada var oyle tıpler ama benı fazla ılgılendırmıyolar senın gıbılerı olduktan sonra bız de rahat oluruz benım en son dususum yınew vırajdaydı teker yaparken ybr ıle daha dusmedım onceden tıtan vardı onla bı ıkı kez dustum ybr ıle gecen 1 ay once vırajdan 80 gıbı cıkıyodum lastık attı vırajda yol da ıyı degıldı gercı ama motor 2 metre falan yan yan gıttım sonra dustum yere bısey olmadı banada motorda kafa sıperlıgı cızıldı azcık ama olsun duse kalka ogrencez bu ısı bende aynen dedıgın gıbı gırıyom vırajlara vırajdan cıkarken vırajın sonuna dogru bakıyorum
    Serhat kardesim gecmis olsun... Ben varya 100 metre bile sürsem korumasiz binmem motora..Sende sakin korumasiz binme ...
    Kendine bir iyilik et dostum emi....
    Dedim ya düse kalka ögrenecez..

Motosikleti
    su an yok
    abı katılıyorum goruslerıne montsuz ve kasksız bınmıyorum zaten hele teker falan yada caddeye cıktıgımda gıyınmeden cıkmam onceden oyleydı ama sımdı akıllandım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler