Gün itibari ile ilk motorumu almış bulunmaktayım :)
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar herkese selamlar.Bugün ilk motorumu aldım.Mondial 125mt Scooter.Babamın desteği sayesinde ilk motorumu o almış oldu bana :D 2006 model.Çok heyecanlıyım yazacagım herşeyi unuttum :D Fakat zerre kadar motor kullanmayı bilmiyorum.Bakalım yarın hava güzel olursa boş bi yola gidip pratik yapacagım.Tabi götürebilirsem :D Herkese teşekkürler Tekeriniz düz bassın
Reklamlar
-
Hayırlı Olsun diyelim...
Ehliyetin vardır umarım?
-
Hayırlı olsun yukardaki soruyu bende sormak istiyorum ehliyetin vardir umarim. evet dediginiz gibi direk trafige cikmayin gerekirse bi arkadasiniz ogretsin size
-
Ehliyet yoksa ehliyet alana kadar binmeyin bile. Ehliyet varsa bilen birinden öğrenip trafiğe kapalı yerde yavaş yavaş alıştırmalar yapın
-
Merhaba üyedaş ,
en güzel heyecanlardan biri değil mi, kazasız belasız sürüşler dilerim
-
Hayırlı olsun dostum.
Kazasız belasız yolculuklar
-
Hayırlı olsun. Kazasız belası binmek nasip olsun. Ama acemiyken çoook dikkatli sürmek gerek. Motosiklet öyle birşeyki iki gün sürsen üçüncü gün benden iyisi yokmuş gibi hissedersin. Aman dikkat, çok dikkat.
-
6 yıldır motosiklet sahibiyim, hiç ehliyetim olmadı, çok kötü bir örnek olduğumu biliyorum, böyle bir yanlışa sakın özenmeyin.
ancak şunu da takdir edelim ki ehliyetler motosiklet süremez! motosikleti sürebilmek için kesinlikle bir ehliyete sahip olmalısın bu birrrr,
+ikincisi ise motosikleti olan birinden birkaç seans ders alman, zira scooter tipi küçük ve geniş lastikli motorlar düşmeye en meyilli motorlardır.
sen sen ol asla kasksız binme ve muhakkak iyice öğrenmeden sakın anayolları çok tercih etme dostum.
umarım tekerin düz basar, işin rast gider
-
tozlu adlı üyeden alıntı
6 yıldır motosiklet sahibiyim, hiç ehliyetim olmadı, çok kötü bir örnek olduğumu biliyorum, böyle bir yanlışa sakın özenmeyin.
ancak şunu da takdir edelim ki ehliyetler motosiklet süremez! motosikleti sürebilmek için kesinlikle bir ehliyete sahip olmalısın bu birrrr,
+ikincisi ise motosikleti olan birinden birkaç seans ders alman, zira scooter tipi küçük ve geniş lastikli motorlar düşmeye en meyilli motorlardır.
sen sen ol asla kasksız binme ve muhakkak iyice öğrenmeden sakın anayolları çok tercih etme dostum.
umarım tekerin düz basar, işin rast gider
Özel değilse 6 yıldır inadına ehliyet almama sebebinizi sorabilirmiyim ?
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
-
24 Aralık 2014, 17:02
MrNobody adlı üyeden alıntı
Evet arkadaşlar herkese selamlar.Bugün ilk motorumu aldım.Mondial 125mt Scooter.Babamın desteği sayesinde ilk motorumu o almış oldu bana :D 2006 model.Çok heyecanlıyım yazacagım herşeyi unuttum :D Fakat zerre kadar motor kullanmayı bilmiyorum.Bakalım yarın hava güzel olursa boş bi yola gidip pratik yapacagım.Tabi götürebilirsem :D Herkese teşekkürler Tekeriniz düz bassın
Zerre kadar kullanmayı bilmiyorum demişsiniz. O halde ehliyetiniz olmadığını varsayıyorum. Büyük ihtimalle herhangi bir korumanız da yok. Bu ikisini tamamlamadıktan sonra motorunuza binmenizi öneririm.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
-
24 Aralık 2014, 19:16
Hocam bende scooterla başladım mutlaka bilen birinden ders al yada sana o göstersin çok daha iyi tecrübe ediniyorsun
-
24 Aralık 2014, 19:33
ya arkadas zerre kadar kullanmayi bilmiyorum diyor sizlerde ehliyetin var mi diye soruyorsunuz.Komik!
-
24 Aralık 2014, 19:46
Ben başkasından öğrenerek başlamaya karşıyım. Kendin biraz dikkatle birazda düşe kalka başla derim. En azından öğreticinin yaptığı ve size de öğrettiği hatalarla başlamazsınız kendi yolunuzu bulursunuz. Öğrendikten sonra zaten Ehliyet ile beraber bazı yerler güvenli sürüş eğitimi veriyor.
Zaten kaç kişi güvenlik önlemleri tam ve öğretmen gözetiminde motora başladı ki(Böyle dedim ya milyon tanesi ben başladım diyecek )? Şahsen babam evde yokken motoru kaçırıp sürerdim Böyle başladım motora.
-
24 Aralık 2014, 20:13
eğitimin yoksa ehliyetin var mı eğitim kask eğitim ekipmanlı eğitim ehliyeti bızzzzt. (devreleri yaktım)
hayırlı olsun
-
24 Aralık 2014, 21:19
Mardin İl Temsilcisi
Netten eğitim videolarını izle öyle anahtarı tak marşa bas yoksa yasak sana! Bırak o enaktarı elinden
-
24 Aralık 2014, 22:07
Sevgili dostum, hayırlı olsun. İçindeki ateşi biliyorum, birinin öğretmesini bekleyemeyecek ve kendin kullanacaksın. Sana verebileceğim tek tavsiye ön freni öğrenene kadar kullanma
-
24 Aralık 2014, 22:23
-
24 Aralık 2014, 22:40
ah benim zamanımda star 103 ler vardı onu sürerdik bazı abilerde bionik vardı elletmezlerdi gerçek motora daha çok benziyor ya
honda kinetix vardı onlar pahalıydı yine uzaktan bakardık bide saydığım tüm bu motosikletlerden bi duman çıkardı sormayın kokusuna hastaydım 2 zamanlının bunlar ulaşabileceğimiz motorlardı tabiki 800 1000 cc motosikletlerde vardıda biz onları tvden izlerdik pahalıydı kimse almazdı
sonraları mahallenin zenginleri honda titanlar falan getirdi bizim pejolar söndü tabi
velhasıl bizde ehliyet almadan sürdük zaten poliste pek karışmazdı aralarda derelerde sürerdik ama makinalarımızın bi sınırı vardı çok hızlı gitmezdi pejodan ölen arkadaşım hiç olmadı (tabi sonradan 160 yaptırmaya başladılar bu makinalara o ayrı
sonradan çin malları girince işin içine ulaşmak kolay oldu şimdilerde 150 cc bir çin malı motoru 2.el 2bin tlye alabiliyoruz 2 ceptelefonu parası e melet çok rahat 120 km h yapıyor e daha 2 sene bisiklet kullanmamış genç 120 km hızla biryere çarpıyor
yine uzun oldu ama çok heyecanlısın ondan böyle uzun yazdım (heyecanın hoşuma gitti tabi )
uzun yıllar motosiklet kullanmak ve tecrübelerini ilerde sevdiklerine anlatmak istiyorsan motosikletini tanımak için ona aşık olmak için biraz zaman harca gerekirse emekletmekle 3 ayakla başla yoksa ehliyetin onuda al öyle çık trafiğe
(ehliyeti bu arada prosedür gibi görenler var ama en basitinden trafikte olan her aracın kuralları bilmesi ve bunu kabuletmesininde belgesidir bu ehliyet )
-
24 Aralık 2014, 22:55
Özellikle korumasız gezenlere bir öneride bulunmak istiyorum.
Açın google sayfasını, vücudumuzun ne kadar narin ve kırılgan olduğunu görün.
Vücuda takılan platin videoları veya parçalı kırıklar yazın ve nasıl tedavi edildiğini üşenmeden İZLEYİN..!
Yeni motorun hayırlı olsun güzel kardeşim. üstteki yazdıklarımı göz ardı etme aç izle lütfen. KOR U MAS IZ OLMAZZZZZZZZ.....!!!!
-
24 Aralık 2014, 22:58
sahin08 adlı üyeden alıntı
ah benim zamanımda star 103 ler vardı onu sürerdik bazı abilerde bionik vardı elletmezlerdi gerçek motora daha çok benziyor ya
honda kinetix vardı onlar pahalıydı yine uzaktan bakardık bide saydığım tüm bu motosikletlerden bi duman çıkardı sormayın kokusuna hastaydım 2 zamanlının bunlar ulaşabileceğimiz motorlardı tabiki 800 1000 cc motosikletlerde vardıda biz onları tvden izlerdik pahalıydı kimse almazdı
sonraları mahallenin zenginleri honda titanlar falan getirdi bizim pejolar söndü tabi
velhasıl bizde ehliyet almadan sürdük zaten poliste pek karışmazdı aralarda derelerde sürerdik ama makinalarımızın bi sınırı vardı çok hızlı gitmezdi pejodan ölen arkadaşım hiç olmadı (tabi sonradan 160 yaptırmaya başladılar bu makinalara o ayrı
sonradan çin malları girince işin içine ulaşmak kolay oldu şimdilerde 150 cc bir çin malı motoru 2.el 2bin tlye alabiliyoruz 2 ceptelefonu parası e melet çok rahat 120 km h yapıyor e daha 2 sene bisiklet kullanmamış genç 120 km hızla biryere çarpıyor
yine uzun oldu ama çok heyecanlısın ondan böyle uzun yazdım (heyecanın hoşuma gitti tabi )
uzun yıllar motosiklet kullanmak ve tecrübelerini ilerde sevdiklerine anlatmak istiyorsan motosikletini tanımak için ona aşık olmak için biraz zaman harca gerekirse emekletmekle 3 ayakla başla yoksa ehliyetin onuda al öyle çık trafiğe
(ehliyeti bu arada prosedür gibi görenler var ama en basitinden trafikte olan her aracın kuralları bilmesi ve bunu kabuletmesininde belgesidir bu ehliyet )
Kesinlikle katılıyorum güzel yazmışsınız.Hız konusunda kendi görüşlerim şehir içinde en çok nefret ettiğim şey hızlı sürmektir.Şehir içi için 50 yerine göre 60 km uygundur o bile çok ama hızdan hoşlanmam pek Bu arada teşekkürler güzel yazı olmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Deeplord adlı üyeden alıntı
Özellikle korumasız gezenlere bir öneride bulunmak istiyorum.
Açın google sayfasını, vücudumuzun ne kadar narin ve kırılgan olduğunu görün.
Vücuda takılan platin videoları veya parçalı kırıklar yazın ve nasıl tedavi edildiğini üşenmeden İZLEYİN..!
Yeni motorun hayırlı olsun güzel kardeşim. üstteki yazdıklarımı göz ardı etme aç izle lütfen. KOR U MAS IZ OLMAZZZZZZZZ.....!!!!
Teşekkür ederim böyle ameliyat videolarında midem gayet iyidir.İzlerim izlerimki aklım başımda olsun sürerken tavsiyen için sağol tekrardan
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)