Arkadaşlar motorsiklet dünyasına yeni adım atacağım , tecrübelerinize ihtiyacım var .
Reklamlar
-
Arkadaşlar herkese selamlar .
Başlıkta da belirttiğim gibi motorsiklet dünyasına ilk adımı atmak istiyorum. Bunun içinde tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Nedeni Boyum 1,98 ve kilo 115 . Honda PCX 150 modeli üzerinde çok araştırma yaptım . Çok az yakması benim tercihimde ki en büyük etkenlerden. İş yeri ev arası (5 km) bir güzargahta kullanacağım. PCX 150 için bir depo ile 300 - 400 km gidebilirsiniz , 100km de 2 lt gibi yazılar okudum . bu sebeple de direk ona yöneldim ve motoru da beğendim.
Ama asıl konumuza gelecek olursak , bu motor benim için çok ufak mı olur endişeliyim. Çünkü böyle olursa kendimi rahatsız hissedip , kullanmamaktan çekiniyorum. Bu konu ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Eğer farklı motor yönlendirmeleriniz olursa çok sevinirim.
Herkese şimdiden çok teşekkürler.
Reklamlar
-
Merhaba.
Çok yakın zamanda PCX 125 aldım. Boyum 1.88 kilom 90. Eğer 10 kişi yorum yaptıysa,en fazla 1-2 kişi sana küçük geliyor dedi.
Motor gerçekten hoş,rahat. Sevmediğim özelliği rengi. Keşke siyah almasaydım diyorum. Çünkü en en en ufak çiziği bile belli ediyor namussuz. Çalışmasına bayılıyorum. Hava ne kadar soğuk olursa olsun dokunmamla çalışıyor. Cıy cuy sesi çıkmadan çalışması beni etkileyen tarafı. Start-stop hoş bir özellik. Işıklarda çok rahat oluyor motor çalışmadığı için.
Onun haricinde ben performans açısından sadece kalkış hızlanmalarından pek tatmin olmadım. Onunda sebebi motorun rodajda olması. Fazla yüklenmek istemiyorum. Daha 150 km de çünkü.
Bence hoş motor tavsiye ederim. Sorunuz olursa cevaplarım elimden geldiğince
Edit: İlk motorum ve sürmesi çocuk oyuncağı. Bence tecrübe için iyi bir alet. Ama trafikteki odunlara dikkat edin. Mesela bu sabah üniversiteye girerken kontrol noktasında durdum. Arkamdan bir sivil polis arabasının fren sesini duydum. Vurmasına ramak kalmıştı. Bide bana niye duruyorsun lan diye bağırdı. Neyse ki okulun güvenliği kendisine cevabı verdide,sabah sabah o seviyede bir insanla muhattap olmadım.
-
-
Kırmızıya ne bindim nede inceledim. İnanın hiç bir fikrim yok ama ailecek kırmızı bir i20 arabamız var. Oda çizikleri belli ediyor Ama yinede siyah kadar olmaz bence. Yalnız dikkat edin kırmızı PCX'in parçası daha pahalı diyorlar. Bahsettiğiniz kampanyada çok iyiymiş ayrıca
-
Bu söylediklerinizi dikkate alacağım. Aslında renk olarak benim için olmazsa olmaz yok. Herhangi biri olabilir. Ama dediğim gibi boy sorunu konusunda endişeliyim.
@Mexico sana bir şey sorma istiyorum . Bizim aramızda 10 cm gibi bir fark var , yakın sayılır. Senin dizin ile gidon arası mesafe nasıl , bir önemli husus da derinlik. Dizlerin çok yüksekte kalıyor mu ?
-
İnanın pek dikkat etmedim. Zaten hayatımda ilk defa bu kadar motosiklet sürdüm. 150 km oldu. Daha öncede max. 20 km kullanmışımdır
Bazı şeyler yeni yeni oturuyor bende. Ama şunu belirteyim motoru kullanırken aşırı rahatım. Hiç bir sıkıntı olmuyor yani. Güzelce sığıyorum. Hatta geçenlerde bir arkadaşım bindi,kendisi 1.97 falan arkada o,önde ben gayet rahat yolculuk yaptık. Kısa sürdü ama iyiydi yani
-
Çok teşekkür ederim @Mexico.
Bugün arkadaşların tavsiyeleri neticesinde fikrim değişmezse , bende yarın gidip alacağım. Bence de ilk adım atacak biri için kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir motor PCX 150.
Peki şu an yeni alıyor olsa idin , hangi rengi tercih ederdin ?
-
JheM adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim @Mexico.
Bugün arkadaşların tavsiyeleri neticesinde fikrim değişmezse , bende yarın gidip alacağım. Bence de ilk adım atacak biri için kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir motor PCX 150.
Peki şu an yeni alıyor olsa idin , hangi rengi tercih ederdin ?
Vallahi ne kadar pişmanım desemde yine siyah alırdım Ben beyaz istiyordum bayide kalmamıştı. Gelin siyahını inceleyin dediler. Bir baktım motor daha bir çekici duruyor. Mavimsi yaldızları falan çok güzel parlıyor. Öğlen vakti güneşe koyun ve izleyin o derece. Çiziklere biraz fazla dikkat etmek gerekir o kadar.
Bence alın gitsin. İnanın üzerine binince kim ne demiş,ne dememiş unutuyorsunuz
-
Teşekkürler @Mexico , açıklamaların çok yardımcı oldu.
Farklı PCX 150 kullanıcıları var ise olumlu ve olumsuz olarak yorumlarını paylaşırlarsa (ki sorunun büyüğü 1.98 cm boy )sevinirim.
Bütçem 10000 TL civarıdır ve scooterlar hakkında çok fazla bilgim yok , tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Eğer farklı tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
-
24 Aralık 2014, 13:16
Yamaha xmax 250 de var.fiyati 12-13 arasi bisey ama butcenizi asiyor sanirim.Belki begenir aradaki farki vermek istersiniz.İmaj beklentini de pcx e gore ciddi anlamda karsilar.
-
24 Aralık 2014, 13:26
Teşekkürler @ümitfidan.
PCX 150 ile aralarında 5000 TL gibi bir fark var. Bu benim için ciddi bir rakam. İki motor arasında ebat olarak çok fark var mıdır ?
-
24 Aralık 2014, 13:53
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Dış sesleri boşverin,iç sesinizi dinleyin
Motosikletin üzerinde keyifle sürerken o dış sesleri aklınıza bile getirmeyeceksiniz.
Ancak motosikletin üzerinde sizin rahat sürüş yapabilmeniz önemli. O yüzden bayide bi üzerine oturun,bakın,inceleyin.
250 cc maxi scooter alternatifleride var bütçenize göre.
Ancak, en azından trafiğe adapte olmak için şöyle 125-150 cc herhangi bir motosikletle ortalma 5000 km yaparak cc yükseltmeniz daha güzel olur.
-
24 Aralık 2014, 13:53
boy 1.98 kilo 115 bu ölçülere her motor altında ufak kalır malesef seni kesecek motor bmw 1200 gs
-
24 Aralık 2014, 13:59
Boy 1,93 kilo 98 cb 125e kullanıyorum.
Burada herkes bir şeyler yazıyor, forumlar kafa karıştırmak için en güzel yerlerdir. Bilen de var bilmeyende.
Herkesin yazdığını oku, kendine göre gerekliliğini tespit et, ve mantığına yatıyorsa uygula.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
24 Aralık 2014, 14:00
Bence xmax250 ye bakın. Biraz fark var evet ama pcx, xmaxin yanında çok ufak kalıyor. Xmax siyahı size daha çok yakışır.
-
24 Aralık 2014, 16:19
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim.
Sizin tavsiyelerinize uyarak, Yamaha ve Honda bayisine giderek motorların üzerinde deneme yaptım. Xmax 250 pcx e göre daha heybetli ve büyük bir araç . @İzmir3535 söylediği gibi neye binsek küçük kalıyor . Ama şöyle ilginç bir durum var .Xmax 250 de , gidon düz bir şekilde aşağıya indiği için dizlerin gidona değiyor . Ama pcx 150 de gidonun dize gelen kısmını dışarı doğru eğimli yaptıkları için herhangi bir diz teması yok . Direksiyonu rahatlıkla sağa sola çevirdim temas yok . Bayiye giderken XMAX 250 de daha rahat edeceğimi düşünerek gitmiştim fakat pcx 150 de çok daha rahat ettim. Dışardan bakınca altımda daha küçük kalmadımı evet ama çok daha rahat ettim . Bunların neticesinde acemiliğimi pcx 150 de atıp ileride daha büyük vitesli motorlara geçmeyi düşünüyorum.
-
24 Aralık 2014, 16:27
Merhaba JheM,
hayırlı olsun şimdiden pcx150 çok şirin geliyor gözüme,güzel bir seçim olmuş. Motor altımda küçük kalır mı diye artık düşünmüyor, kendi zevk ve tercihlerine uygun bir seçim yapman daha hoş olmuş. Etrafımızda maalesef bu şekilde düşünen,motor altında küçük kalır yakışmaz gibisinden söylemlerde bulunan çok fazla motor kullanıcısı olabiliyor.Herkesin kendi düşüncesidir ama başkalarının düşüncesi seni bu keyiften alıkoymamış.. Ne hoş
Umarım kazasız belasız sürüşler nasip olur
-
24 Aralık 2014, 16:32
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
İnşallah güzel olacak.
Valla 30 yaşında adamım , bayramlık alınacak çocuk gibi heyecanlıyım
-
24 Aralık 2014, 16:43
Bence de çok doğru bir tercih olmuş, sonuçta binecek olan sensin bu zevki yaşacak olan da sensin rahat ettiysen üstünde ve içine sindi ise dış seslere çok kulak asmamak en iyisi @ahmetkorkmaz ve @olaybudur arkadaşlarımıza katılıyorum.
Kazasız belasız sürüşler
-
24 Aralık 2014, 17:00
Merhaba, bende 196cm ve 112kg civarıdayım... aynen sizin gibi scooter bakıyorum lakin otobanada çıkacak olmamdan dolayı ben 250cc lere yöneldim.. PCX inde 250cc si yok malum.. ama üzerine oturdum .. bana biraz küçük geldi.. ön konsola bacaklar değmiyor ama giderken veya dizlik takıldığında sorun olabilir dediler... özellikle çukur ve tümseklerde rahatsızlık verebiliyormuş dizler.. Yamaha Xcity bana daha iyi geldi gibi.. biraz daha büyük, dik ve kalıplı, jantlarıda büyük.. bana 250cc fazla gelir diyorsanız xenter 150 ye de bir bakın derim.. xenter a oturmadım .. ama Xcity, Xmax den daha rahat (bizler için) ..
Daha büyük birşeyler arıyorsanızda Kymco Xciting bakılabilir.. ama hacim 250cc ve tüketim 4lt civarı olur diyorlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)