Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosikletinizi nasıl güvende tutuyorsunuz?Nasıl koruyorsunuz?Önerileriniz.

REKLAM ALANI
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Arkadaşlar Merhaba,

Merak ettiğim konu,siz motorunuzun güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz?Ben aşağıdaki gibi 2 kilit kullanıyorum (biri sabit bir nesneye bağlı,diğeri ise tekerlek ile amortisöre)tabii birde direksiyon kilidi.Ekstra önerileriniz var mıdır?

alijian bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    1000 liraya kapalı garaj yaptırdım pimapenden apartman bahçesine. İçeridede alarmı varken alarm açıktı şimdi yok lastikten kilitliyorum

CANER1405 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125-şuanda motorsuz:(
    Ben grade zincir + kayar pimli kilit kullandım resimde yok ama artı disk kilidide kullanıyorum. Yinede her sabah kalktığımda ilk önce motoruma bakarım yerinde duruyormu diye

cece89, KmlTkn, Darkin ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 390
    Ön tekerden kilit takmak bana çok mantıklı gelmiyor sonuçta hem kolay sökülebilir hemde kaldırılıp götürülebilir.

Motoru sabit bir yere bağlamak ve pencereden kapıdan görebileceğiniz bir yerde bulundurmak çok daha mantıklıdır.
    Youtube de izlediğim videolarda Abus Masterlock dahil tüm kilitleri açmaları adamların 5 dakikasını almıyor.

Motoru krediyle almış olsam heralde elektrik akımı ile korurdum motoru

Caner1405'in yapmış olduğu kilitleme sistemi de gayet caydırıcı gözüküyor.
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Alıntı cece89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön tekerden kilit takmak bana çok mantıklı gelmiyor sonuçta hem kolay sökülebilir hemde kaldırılıp götürülebilir.

Motoru sabit bir yere bağlamak ve pencereden kapıdan görebileceğiniz bir yerde bulundurmak çok daha mantıklıdır.
    Youtube de izlediğim videolarda Abus Masterlock dahil tüm kilitleri açmaları adamların 5 dakikasını almıyor.

Motoru krediyle almış olsam heralde elektrik akımı ile korurdum motoru

Caner1405'in yapmış olduğu kilitleme sistemi de gayet caydırıcı gözüküyor.
    Grade zincir olayını ben de çok duydum ancak onunda ucunda bildiğimiz halat kilit oluyor doğru mu?Yani o kilidi açtığı an yine motoru götürebiliyor mu kişi?Ekstra bir caydırıcılığı varsa bilmek isterim.

fedora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE / 2014
    Kilitte olsa kamyonu getirip kasaya sallayıp götürürle abi, ben garajda tutuyorum geceleri kapıya elektrik veriyorum

Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Alıntı fedora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kilitte olsa kamyonu getirip kasaya sallayıp götürürle abi, ben garajda tutuyorum geceleri kapıya elektrik veriyorum
    Görünmezlik pelerini ile örtmek lazım o halde motoru

Mr.[T] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX 150-pulsar 200NS-Yamaha NMAX
    ben bunu tuttum,asgari ücret+yemek (çok masraflı yemek konusunda)+ssk+yol parası

Mexico ve Cuhara bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    zincir,disk,kilidi ve branda branda kullanmanızı hepinize tavsiye ederim geceleri motorun nerde olduğu bile fark edilmiyor neredeyse

ümitersoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R6
    Bende sokak lambasinin altina arka tekerden zncirle bagliyorum. Dukkan kamerasinin acisinada sokuyorum. Ustunede branda ortuyorum. Bence branda ile ortmek tahmin edebilecegmzden daha cok koruma sagliyor. Emin olun hirsiz icin ciplak bir motorla ortu altnda ne oldugu belli olmayan bir motorun çekiciliği cok degisiyor. Tabi bunlara rağmen her sabah kalktgmda camdan bakıyorum motor yerindemi diye. Her gordugmde oh bugunde saglam dıyorum

eek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 9
    Alarmlı disk kilidi, grade 10 zincir ve Abus kayar pimli kilit, alarm, nasterlock

Motosikleti
    F850 Gs
    ön tekere Disk kilidi,direksiyon kilidi, halat kilit ile arka tekerden sabit bir direğe kilitliyorum birde asma kilit ve zincir ile motorun orta kısmından sabit bir yere daha kilitliyorum,birde branda kullanıyorum
    Yurdukoru bunu beğendi.

Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Halat zincirlere güveniyoruz ancak onu da kesmek olay mı ? zor mu ? tam bilemiyorum.Sırf bu güvensizlik yüzünden pahalı sayılabilecek bir motor satın alamıyorum.

Motosikleti
    Şu an yok.
    Yazacaklarım biraz size abartı gelebilir ama üstüste 3 kere motorum kurcalanınca insan paranoyak oluyor. Aşağidaki düzeneği hazırlattım, içim rahat;

Kalın saçtan imal kapalı konteyner bir garaj. (Eşimin doğum günü hediyesi) Kapısı yukaridan ve aşağıdan çift kilitli içerde de hareket sensörlü alarm, kamera, harekete duyarlı ışık, masterlock kilit ve son olarak alarmlı disk kilidi. Hırsıza kilit dayanmaz ama caydırıcıdır en azından. Tüm bunların maliyeti 1.700 TL. Bir de unutmadan ilave olarak garajın gizli bir yerinde koçtaştan 3.99 tl ye alınma ciyak ciyak bağıran bir mini alarm. Ne olur ne olmaz
    cece89 bunu beğendi.

Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Alıntı Yurdukoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazacaklarım biraz size abartı gelebilir ama üstüste 3 kere motorum kurcalanınca insan paranoyak oluyor. Aşağidaki düzeneği hazırlattım, içim rahat;

Kalın saçtan imal kapalı konteyner bir garaj. (Eşimin doğum günü hediyesi) Kapısı yukaridan ve aşağıdan çift kilitli içerde de hareket sensörlü alarm, kamera, harekete duyarlı ışık, masterlock kilit ve son olarak alarmlı disk kilidi. Hırsıza kilit dayanmaz ama caydırıcıdır en azından. Tüm bunların maliyeti 1.700 TL. Bir de unutmadan ilave olarak garajın gizli bir yerinde koçtaştan 3.99 tl ye alınma ciyak ciyak bağıran bir mini alarm. Ne olur ne olmaz
    Vallahi kuantum fiziğine göre neyi olmuş ya da olacak gibi düşünürsek ve inanırsak onu kendimize çekermişiz.Biz evrene motor çalınır mı?çalınacak mı?yerinde mi? sorularını sorarken evrende "çalınacak,yerinde olmayacak" gibi karşı sinyaller bize yolluyor olabilir.Malum,bir şeye çok inanırsan vadesi belirsiz olsa da gerçekleşir değil mi
    manofsteel bunu beğendi.

Yaklaşık 2 ay önce motorum avcılardan çalındı. Ön ve arka tekerlekten ayrı ayrı demire iki halat kilit ile bağlı ayrıca gidon kilitliydi.
    her iki halat kilitde kesilmiş olarak buldum. Halat kilitlere güvenmeyin. Kalitesi yüksek zincir ve alarmlı disk kilidi kullanın ve imkanınız varsa kesinlikle kapalı bir mekanda saklayın.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Boyle tertemiz. Kafam rahat abi. Tek sikinti hanim bu fotoyu gordukten sonra eve geldiginde cantasindan bosanma kagitlari cikardi. Bir de bunun ustune evi soymaya bir hirsiz gelirse tam hayatinin vurgununu yapmis olacak.

telike, abeciMotoru, GezeGeze ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

Ranay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Alıntı soneryılmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 2 ay önce motorum avcılardan çalındı. Ön ve arka tekerlekten ayrı ayrı demire iki halat kilit ile bağlı ayrıca gidon kilitliydi.
    her iki halat kilitde kesilmiş olarak buldum. Halat kilitlere güvenmeyin. Kalitesi yüksek zincir ve alarmlı disk kilidi kullanın ve imkanınız varsa kesinlikle kapalı bir mekanda saklayın.
    Avcılarda da yoğun mu bu olay ya
    vay halimize.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ön tekere Disk kilidi,direksiyon kilidi, halat kilit ile arka tekerden sabit bir direğe kilitliyorum birde asma kilit ve zincir ile motorun orta kısmından sabit bir yere daha kilitliyorum,birde branda kullanıyorum
    siz motor değil kilit kullanıyorsunuz :D

şaka bi yana evdeyse zaten garajımda direksiyon kilidi yeterli oluyor. çoluk çocuk dokunuyodu. yüksek desibel be düşük frekanslı sesimle bi kere layn" demem yetti. artık onlar da dokunmuyor. sürekli plakamın üstüne düşen bi kilidim var. gerektiği zaman arka maşadan şaseden bi yerlere bağlıyorum. dışarda bağlamak zorunda olacağım zamanlarda brandamı mutlaka atarım çantaya. kilit+branda en güzeli. motorun büyük ve ağır olması birazcık caydırıcı ama 200küsür kiloluk ss ler çalınıyor. 180 kilo yu mu çalamicaklar
    Cuhara bunu beğendi.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    otomatik garaj tık acık tık kapalı içim rahat evden atılsam garajda yatarım :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:16 ----------

siz motor değil kilit kullanıyorsunuz :D

şaka bi yana evdeyse zaten garajımda direksiyon kilidi yeterli oluyor. çoluk çocuk dokunuyodu. yüksek desibel be düşük frekanslı sesimle bi kere layn" demem yetti. artık onlar da dokunmuyor. sürekli plakamın üstüne düşen bi kilidim var. gerektiği zaman arka maşadan şaseden bi yerlere bağlıyorum. dışarda bağlamak zorunda olacağım zamanlarda brandamı mutlaka atarım çantaya. kilit+branda en güzeli. motorun büyük ve ağır olması birazcık caydırıcı ama 200küsür kiloluk ss ler çalınıyor. 180 kilo yu mu çalamicaklar
    garajın var bari bi garaj kapısı yaptır kilit v.s seylerlede ugrasmazsın

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)