Tavşan kaç tazı tut sendromu
Reklamlar
-
24 Aralık 2014, 16:30
bu dediğine sanırım eğitimlerde de yer veriyorlar. neydi ingilizce ismi unuttum şimdi ama gözünü hırs büyümesi gibi bir şey, genelde ss çiler yapar bunu.
kuryelerin amaç farklıdır, onlar gidecekelri yere çabucak varmak için önden arkadan yandan sağdan soldan geçerler. ama tabi biz de bazen yapıyoruz.
ilk söylediğimi alt etmen gerekiyor ki tehlikeli hızlarda sürüş yapmayasın. başka bir motorcu gördüğümde ben de eğer hareketlerinden güven duyuyorsam arkasında güvenli bir pozisyonda fermuar düzeninde yerimi alıyorum.
aynı şeritte yan yana sürmek isteyen eğitimsiz, cahil, aptal motorcu arkadaşlar gibi görünmemek için de takip mesafemi koruyorum.
Reklamlar
-
24 Aralık 2014, 16:35
Maalesef bilinçli sürücü çok az, trafikte motor sürücüleri arasında fermuar düzeni nedir bilmeyen çok . Gaz kelebeği dediğimde, o ne diyen motor sürücüleri dahi var ,inanamazsınız.
Bu bakımdan dileğimdir ki, motosiklet.net üyeleri olarak,il grupları arkadaşlık,dostluk bağlarını güçlendirmeli ve il-il ve iller geneli dostluk-arkadaşlık kurulmalıdır. Elbette forum içinde yorumlardan farkındayız ki, arkadaşlık ilişkileri,dostluk ilişkileri mümkün, buluşmalardan , gezilerden anlaşılabiliyor. Her il grubu bir farkındalık yaratsa ve daha fazla motor sürücüsüne ulaşsa,trafikte bizde varız dese,ne sahane olur
-
24 Aralık 2014, 17:25
Öndekini gecer tekrar yavaşlarım .)
-
24 Aralık 2014, 17:31
Kimse ile işim olmazda büyük makine gordummu dayanamiyorum
-
24 Aralık 2014, 17:36
Yoğun trafikte başka motorcuya denk gelirsem tedirgin oluyorum ben. Çünkü bazı arkadaşlar arkamda olmasına rağmen boşlukları görünce benden önce giemek istiyor ve bir boşlukta kucaklaşıcaz tedirginliği oluyor hep. Bir koltukta 2 karpuz misali :D
-
24 Aralık 2014, 17:52
Levsy adlı üyeden alıntı
Çocuksu bir şey ama bazen ileride farkettiğim bir motoru yakalayıp makul bir yakınlıkla takip etmeye başlıyorum. O şeridin sağındaysa ben solunda arkasından takip ederek gidiyorum. Bu şekilde başka bir motorla trafikte ilerlemek nedense hoşuma gidiyor.
Bazen aynısını bana da yapıyorlar. Aynadan adeta ufukta farkettiğim bir motor gelip arkamdan uzun bir süre takip etmeye başlıyor. Ama ben "hulen şimdi bu sağıma mı girer, soluma mı?" diye aynadan sürekli kesmek durumunda kalıyorum
Belki aynı tedirginliği ben de takip ettiğim motora veriyorumdur. Aslında yapmamak lazım
Birlikte yol almak yalnız sürmekten daha keyifli. Ben de aynı istikamette yol aldığım bir motor olduğunda, özellikle de sevdiğim bir motorsa, aynısını yapıyorum. Ama tedirgin etmemek adına aynadan selamlaşıyorum da. Böyle yapınca karşı taraf da rahat olup sürüşün tadını çıkarmaya bakıyor, hatta siz öne geçince o da aynı şekilde sizi takip edebiliyor. İki tarafın da işi yoksa ışıklarda bir mekana karar verilip çay da içilebiliyor
-
24 Aralık 2014, 18:11
-
24 Aralık 2014, 18:46
[QUOTE=phradrel;3504282]bu dediğine sanırım eğitimlerde de yer veriyorlar. neydi ingilizce ismi unuttum şimdi ama gözünü hırs büyümesi gibi bir şey, genelde ss çiler yapar bunu.
[QUOTE]
bigün yolda gidiyorum arkamdan bi gürültü geliyo s1000rr vay be dedim sağa yanaştım geçmedi. ülen geç de bi ss in ağasını görek dedim yok nafile. neyse virajlara geldik virajda ben yatırdıkça yatırıyorum arkadaş biraz viraj acemisiydi galiba arkada kaldı baya :D düzlüğe gelince bastı, e haliyle s1000e yetişmek mümkün mü :D ah be abim dedim keşke şöyle bi dizini dirseğini sürtebilsen :D sonraki virajlarda yine yakaladım. hacı abim virajlarda neredeyse motordan inecek yönünü döndürecek öyle binecekti tekrar :D e sonra düzlük geldi yine uzadı :D kapışma gibi bi amacım yok ben keyfine varmaya çalışıyordum adam gaza geldi. şaka gibi :D
-
24 Aralık 2014, 18:59
[QUOTE=telike;3504383][QUOTE=phradrel;3504282]bu dediğine sanırım eğitimlerde de yer veriyorlar. neydi ingilizce ismi unuttum şimdi ama gözünü hırs büyümesi gibi bir şey, genelde ss çiler yapar bunu.
bigün yolda gidiyorum arkamdan bi gürültü geliyo s1000rr vay be dedim sağa yanaştım geçmedi. ülen geç de bi ss in ağasını görek dedim yok nafile. neyse virajlara geldik virajda ben yatırdıkça yatırıyorum arkadaş biraz viraj acemisiydi galiba arkada kaldı baya :D düzlüğe gelince bastı, e haliyle s1000e yetişmek mümkün mü :D ah be abim dedim keşke şöyle bi dizini dirseğini sürtebilsen :D sonraki virajlarda yine yakaladım. hacı abim virajlarda neredeyse motordan inecek yönünü döndürecek öyle binecekti tekrar :D e sonra düzlük geldi yine uzadı :D kapışma gibi bi amacım yok ben keyfine varmaya çalışıyordum adam gaza geldi. şaka gibi :D
Taciz ve kapışma konumuna gelmeden yapıyorum mesafemi koruyarak. Amaç birlikte sürmek eğer benzer ritmimiz varsa. @telike naptın hocam sen dirsek değdirmek ne Allah aşkına Misano pistinde mi sürüyosunuz ?
''Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.'' #99 JL
-
24 Aralık 2014, 21:58
[QUOTE=telike;3504383][QUOTE=phradrel;3504282]bu dediğine sanırım eğitimlerde de yer veriyorlar. neydi ingilizce ismi unuttum şimdi ama gözünü hırs büyümesi gibi bir şey, genelde ss çiler yapar bunu.
abi sen çok yanlış anlamışsın. adamda 100 milyar fiyata yakın motor var, şimdi virajda yağ mağ olursa diye tın tın gidiyor... :D
-
24 Aralık 2014, 22:59
Bende de hep oluyor maalesef. Bir süre sonra ulen ben ne yapıyorum diyorum ve normale dönüyorum.
-
25 Aralık 2014, 10:26
[QUOTE=Mamba09;3504503][QUOTE=telike;3504383]
phradrel adlı üyeden alıntı
bu dediğine sanırım eğitimlerde de yer veriyorlar. neydi ingilizce ismi unuttum şimdi ama gözünü hırs büyümesi gibi bir şey, genelde ss çiler yapar bunu.
abi sen çok yanlış anlamışsın. adamda 100 milyar fiyata yakın motor var, şimdi virajda yağ mağ olursa diye tın tın gidiyor... :D
e düz yolda önüne bişe çıkmaz mı? düz yolda patlatamaz mı bi yere? bu bahaneyi geçsinler aga. düz yolda maymuna ver o da gaz açar :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------
[QUOTE=94CanRR;3504392][QUOTE=telike;3504383]
phradrel adlı üyeden alıntı
Taciz ve kapışma konumuna gelmeden yapıyorum mesafemi koruyarak. Amaç birlikte sürmek eğer benzer ritmimiz varsa. @telike naptın hocam sen dirsek değdirmek ne Allah aşkına Misano pistinde mi sürüyosunuz ?
benim pegleri sürttüğüm yerde çok rahat viraj yapabilir :D şimdi türkiyenin yolları kötü muhabbeti açılmasın :D iyi yollar da var
-
25 Aralık 2014, 16:42
Şimdi dışarıdan geldim. Mümkün olduğu kadar kendime hakim olmaya çalıştım ama içimden bir şeyler dürtükleyip duruyor motorcu görünce
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
-
25 Aralık 2014, 18:38
Levsy adlı üyeden alıntı
Çocuksu bir şey ama bazen ileride farkettiğim bir motoru yakalayıp makul bir yakınlıkla takip etmeye başlıyorum. O şeridin sağındaysa ben solunda arkasından takip ederek gidiyorum. Bu şekilde başka bir motorla trafikte ilerlemek nedense hoşuma gidiyor.
Bazen aynısını bana da yapıyorlar. Aynadan adeta ufukta farkettiğim bir motor gelip arkamdan uzun bir süre takip etmeye başlıyor. Ama ben "hulen şimdi bu sağıma mı girer, soluma mı?" diye aynadan sürekli kesmek durumunda kalıyorum
Belki aynı tedirginliği ben de takip ettiğim motora veriyorumdur. Aslında yapmamak lazım
Bunu ben de yapıyorum. Fermuar düzeninde dibine kadar girmeden, arkada olduğumdan emin olduktan sonra, hızımı sabit tutup beraber sürmeyi deniyorum. Nedense güvende hissediyorum kendimi ama çok kısa sürüyor bu durum. Öndeki arkadaş genelde şerit değiştirip (belki de tedirginlik) benle sürmek istemediğini belli ediyor
Kuryelerden çok çekiniyorum. Adamların canları sıkılıyor herhalde, viraj almaya çalışırken, yanıma girmeye çalışmalar filan. Dağıtım elemanlarının da (pizzacı,kebapcı vs.) genelde acelesi olduğu için, olabildiğimce çevremde tutmamaya çalışıyorum.
Işıklarda beklerken genelde bir gerilim oluyor herkes sanki motogp'de start almak için bekliyor. Gazı açıp uzaklaştıktan sonra sağ şeride geçip, hızımı trafiğe göre ayarlayıp takılıyorum. Allaha şükür hiçbir zaman motor üstünde aceleci olmamı gerektirecek bir durum olmadı.
-
25 Aralık 2014, 20:54
hızlıysa yavaşlayıp geçmesine, yavaşsa hızlıca geçmeye özen gösteriyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)