Ben Ehliyet Almadım Yetişmez Sanırım Artık ?
Hocam randevu alabılırsenız gec degıl yetisebılırsınız
yalan haber, küllüm yalan. dosyanızın veriliş tarihinden itibaren 2 sene içinde almanız lazım
arkadaşlar geçen sene bu zamanda aldım dosyayı. acil almam gerekiyor mu?
lütfen tam doğru bilgi verebilir misiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------
Arkadaşlar resmi gazetede
"MADDE 45 – (1) Kursu başarı ile bitiren kursiyerler, sertifikalarını kursun bulunduğu mahaldeki trafik tescil şubelerine, kurs mahallinde trafik tescil şubesi bulunmaması hâlinde ise o yerleşim biriminin bağlı bulunduğu il veya ilçedeki trafik tescil şubesine, sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmek üzere en geç iki yıl içinde başvururlar. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer. Sertifikalar sürücü belgesiyle değiştirilmedikçe karayolunda araç kullanılamaz." bu var. Nedir bu işin aslı astarı? Polis arkadaşınız varsa görüşüp buraya yazarsanız çok sevinirim gerçekten önemli mesele.
Az önce sürücü kursu sahibi bir arkadaşımda yasal olarak hak edişten itibaren 2 yıl süresi olduğunu yazdı.Muhtemelen yanlış haber.Ama yinede ilk fırsatta alınmasında fayda var.Bunların ne yapacağı belli olmaz.
işler seneye sarkmasın diye bu şekilde haberler çıkartıyolar, kanunda ne yazıyosa o şekilde işlem yapılır.
Ben daha bu hafta gittim ehliyet almaya polis isyan ediyordu niye bu yoğunluk var diye biriside yeniyila hakkımız bitiyormus deyince oyle bişey olmadığını söyledi kanunen oyle bişey yokmuş yalan habermis hepsi içiniz rahat olsun o yüzden
Polise yoğunluk mu varmış, günde 50 randevu veriyorlar zaten neyin yoğunluğu bu, bide diploma nın süresi mi olur yav hayret verici birşey, adam mezun olmuş bikere istediği zaman alır ehliyetini
2012 yilinin 3.ayında evraklar hazırdı. 2 yil süresi felan yok sınırsızdı süreleri. sadece sağlık raporu ve adli sicilin yenilenmesi gerekiyordu. alırken bunlar söylendi. şimdi paraları bitiyor para kazanmak için bekletilen evrakları alıyorlar! 350+110 tl az paramı.. kişi başından kaç bin kişi dosya bekletiyor... haber doğru.. belki yıl başında af çıkar 1 ay içinde yapın diye ama şubattan itibaren tavizv erilmeden evraklar yanacak..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)