Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosikletlerin Yeri Emniyet Seridiymis.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Bugün başıma geldi; tek şerit yolda ilerliyorum, sola dönüş yapıcam sinyalimi verdim ve yolun soluna doğru yanaştım. Arkadan mercedesli geldi kıçıma yapıştı, bastı kornaya "daat daaat!" diye ben dönüşe gelince yanımdan geçerken bağırdı " o.ç yolun sağından gitsene" diye. 10 metre sonra da kırmızı ışıkta durdu. Yani adam 0.5 saniye gecikti benim yüzümden kırmızı ışığa. Çok vicdan azabı çekiyorum adamın hayatından 0.5 saniye çaldım nası geri öderim bilmiyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    mehmet188 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2014
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Su an cok sinirliyim.
    Motorumu yeni aldim gorenler olmustur actigim konuyu. Motorum su an 60 km de bi pcx 125. Normalde rodaj ve acemi oldugum icin 2 kisi binmeyecektim. Ama dun ve bu sabah gezmelerimde cok cok rahat surmem ve kiz arkadasiminda hafif olmasi sonucu kiz arkadasimi arkama almaya karar verdim. Bugun ingilizce kursuna gittik. Aksam kurs cikisi, motoru alirken hediye verdikleri kaskla emaneten yol alan kiz arkadasima guzel bir kask ve eldiven almak icin yola ciktik. Haftada en fazla 2 kez binecek, onda da rahat etsin diye yari acik kask aldik. Biraz tuzlu oldu ama degdi.
    Neyse bayiden ciktik huzurlu ve mutluyuz derken biraz yol alinca sinirlerimi tavan yapan bir olay yasadim.
    Cevreyolunda en sag seritte giderken arkamdan bir arac surekli kornaya basiyordu. Ben once bir terslik var sandim hizim 65 civarlariydi. Sonra yanima gecerek "senin seridin en sag ulan" diyerek agzindan dokulen salyalarla bagirmaya basladi. Sinirlerim tavan yapti. Basip gitti ama ileride isikta karsilastim. Az once ne diyodun bi daha soyle dedim. Motosikletin seridi burasi degil haddini bil sagdan git dedi. Bende, senden mi ogrenecegim lan seridi dedim. O surekli ayni seyi tekrarliyodu. Bende sana ehliyet veren zihniyete sokayim ,tipine bakanda adam sanir,tipine **ktugum dedim.
    Sonra baktim adam anlamiyor laftan hala ayni seyi tekrarliyor bende ilerledim. Yasi biraz fazlaydi,yani saygi duyulacak yaslara yakindi. Yoksa kaskla kafa nasil atilir ilk denememi yapacaktim.
    Kiz arkadaslima ilk yolculugumda boyle bir sey olmasi beni cok ama cok uzdu. Oda korktu zaten sesi cikmiyo eve geldigimizden beri. Kaskta saclarini acitmis.
    Yani anlayacaginiz bayram gibi olan ilk gunlerimi zehir ettiler...
    Takma kardeş çok yaşayacaksın bole şeyleri herkesle kavgaya tutuşursan işin zor. Millet atsın lafını devam etsin keyfine bak,burası zaten texas değmez itle köpekle dalaşmaya iki kuruşluk sinir için..
    Mexico bunu beğendi.

  3. #23
    Fatiiiik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial Rx3i Evo 2016
    Takma usta alışacaksın, bende bugun alibeyköye babamın yanına motosikleti yıkamaya giderken sıkışık trafikte ortadan gidiyordum yavaş yavaş, itin teki aynaya bakmadan izmarit attı 1 saniye ile falan üstüme gelmedi fren yaptım arabayı biraz mecbur geçtim durdum gözünün içine baktım, elimle bi işaret yaptımda onu şimdi söylemeyeyim.Böyle lanet şoförlerden dolayı insan sinir krizi geçirmiyor degil ama işte alışıyosun
    Mexico bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Küçük şehirde motosiklet kullanmanın kendine göre zorlukları var , daha büyük olan küçük olandan haklı olduğunu düşünüyor.Yok saymak daha iyi.
    Benim eleştirim sana haklı olsan bile önemli olan sağlam olman , arkadaşım 5 aydır kırık bacakla yaşıyor , yol benimdi dedi geçen , iyide bacağı kırık olanda sensin dedim.Diğer konu ise bir acemi olarak sana öğüt vermek bana düşmesede kız arkadaşını artçı alman için bence biraz erken gibi.
    GB79 bunu beğendi.

  5. #25
    vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2014
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Kardeş öncelikle trafiğe hoş geldin diyorum.

    Şahsi görüşüm, trafikte kimseyle uğraşma - takışma. Mümkün olduğunca sakin kalmaya çalış, sinirlendikçe dikkatin dağılır, sürüşün bozulur, olmadık riskler almaya başlarsın. Üstelik motosiklette artçın da varmış, bu durumda alacağın risk minimumda olmalı diye düşünüyorum.

    Saygılarımla.

  6. #26
    baran.altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2014
    Motosikleti
    Yamaha X City , Suzuki V storm 650
    Bir benzerini dün boğaziçi köprüsünden çıktından sonra yaşadım. 90km/s ortalama ile sağ şeritten devam ediyorum. Arkadan tampon tampona dayandı neredeyse. Kornalar sellektörler vs. Geçmek istiyor ama acil birşey yok belli ,olsa sollar devam eder bir şekilde. Finalde frene basa basa 40 ları gördük beraber. Sonra sağdan ilk sapağa girdi gitti. Sonuç olarak bu tip sapık ve saçma adam çok. Kendimce tek kuralım asla durma. Durduğum anda kontrolden çıkıyor konu bırakın bağırsın , kudursun... Birde ne hikmetsede bu tipler sizi geçtikten sonra ilerde kazaya kurban gider hep...

  7. #27
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Hızın düsükse sagdan gidilir baska yolu yok yanlız akan trafikde öyle sağdan usul usul gidersem acayip rahatsız oluyorum sağa dönmek isteyenler ara yoldan caddeye çıkacak adamlar durdukdan sonra sinyal veren dolmuşlar yayalar vs vs hızın yavaşsa böyle seylere alışmalısın onlar beni gececegine ben onları geciyorum kullanmasını bilirsen sol serid daha güvenli

  8. #28
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    hem adama saygı duyulacak yaşta idi demişsin hemde tipine sokayım demişsin helal valla ) yaşınızdan çok büyük insanlara küfür etmeyiniz AYIP'tır.Adam size küfür etmemiş saçma şeyler söyleyebilir sallamazsın gider. Bu daha başlangıç ileride kilitli trafikte senden yol isteyen adamlarla'da karşılaşacaksın.

  9. #29
    erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2007
    Şehir
    Ekmek Kocaeli / Memleket Eskişehir
    Motosikleti
    versys650
    Trafik de hem motorla hem Arabayla hemde Yaya olduğumda çok sinirleniyorum Ülkemizin Acı ama Gerçek olan bir eksiğidir Trafik.
    Karşımda illada muhattap olacağım birileri oluyor elimi alttan alırcasına kaldırarak ve çok altan alırcasına gülerek aşağıdaki videoyu gerçekleştiriyorum bir çoğu bir nok anlamadan piktirip gidiyor.

    Ocu bucu değil (Motorcu Arbacı Bisikletci vs.9 problem Türkiye deyaşayan bir çoğunluğun dingilliğidir trfik problemi.

    İZLEYİNİZ UYGULAYINIZ.

    <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/lVXCzMWy_Cg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------

    [QUOTE=erkanzdemir;3502225]Trafik de hem motorla hem Arabayla hemde Yaya olduğumda çok sinirleniyorum Ülkemizin Acı ama Gerçek olan bir eksiğidir Trafik.
    Karşımda illada muhattap olacağım birileri oluyor elimi alttan alırcasına kaldırarak ve çok altan alırcasına gülerek aşağıdaki videoyu gerçekleştiriyorum bir çoğu bir nok anlamadan piktirip gidiyor.

    Ocu bucu değil (Motorcu Arbacı Bisikletci vs.9 problem Türkiye deyaşayan bir çoğunluğun dingilliğidir trfik problemi.

    İZLEYİNİZ UYGULAYINIZ.

    https://www.youtube.com/watch?v=lVXCzMWy_Cg

  10. #30
    zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2012
    Şehir
    Beykoz IST
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    Ben kesinlikle yol veriyorum böyle durumlarda. Gözlemliyorum. Arkamdan deli gibi geliyorsa, gerekirse kenara çekip yol veriyorum. Sktrip gidiyor. İşime bakıyorum.
    Bu "önleme" taktiği.
    Yok eğer hayvanlığa maruz kalmışsam bedelini fazlasıyla ödetiyorum. Takip ettiğim, yol kestiğim, ayna - cam indirdiğim çok oldu. Haksızlığa uğramışsam perde iniyor gözüme. O yüzden taaa en başından engellemek için yol veririm, kenara çeker bi sigara yakar gitmesini beklerim vs vs.

    Askerliği de maalesef bedelli yapacağım. Yoksa komutanın biri elimde kalır, içeri atarlar beni.

  11. #31
    Proud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2012
    Şehir
    Ankara
    Açık ve net bir şekilde küfür yazdıktan sonra aynı küfürü sansürlü bir şekilde yazman konuya olan ciddiyetimi,sinirimi aldı götürdü. Ne adamsın ya

  12. #32
    xbuky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2014
    Şehir
    İZMİR
    Kesinlikle kavgayı bağırış çağırış küfür etmeyi sevmeyen insanım. Trafikte de şansıma mı bilmem yaklaşık 26bin km motor tecrübesi diyelim olmasına rağmen pek böyle zorlayıcı şeyler yaşamadım.Siz hakim olun trafiğe. Arkama biri yaklaşırsa böyle dönerim arkama bakarım ileride dur diye işaret ederim. Ya arkamda arayı açarlar ya da kaçarlar daha duran olmadı. Supersport kullanıyorum görünüşünden çekiniyorlar herhalde birde full koruma geziyorum, boy falanda var herhalde bulaşılmayacak gibi duruyorum. Birde supersport diye olabilir uğraşmıyorlar. Ama yine de şunu söyliyim arabalarla yolculuk esnasında didişmeyin. İleride yakalayın öyle halledin. Ve trafiğe hakim olun ne yaparlarsa yapsınlar yolunuzdan şaşmayın ve tecrübe gelince sol şerit zaten sizin olacak ve yetişemezler şehir içinde düşüncem bu yönde.

  13. #33
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    daha dur hemşerim üstüne kıracaklar , bazen temas edecekler ,korna çalacaklar, el kol yapacaklar, üzerine sigara külü ,sigara atacaklar, seni arkalarında görüp arabalarının camını temizlemek adına bütün silecek suyunu üzerine spreyleyecekler, bir şeride sığamadın diyecekler , yayalar seni görse de üzerine yürüyecek, köpekler saldıracak, trafikte aralardan geçerken önüne kırıp sende bekle diyecekler, arada kamyonlardan, arabalardan üzerine balgam atacaklar,sakin kullanırken tamponuna kadar girip sellektör atıp gazlamanı isteyecekler, daha dur hemşerim ,ben genelde motor kullanırım ama kışları sert havalarda araba, araba ile yoğun yerlere giremediğim zamanlarda da yaya takılırım ,minübüs v.s araba ile orta şeritte 80 km ile giderken bile sellektör atıp sağa geçirmeye çalışanlar varken ,daha dur bu kadar hemen gaza gelmeyin,
    ruh halim iyi ise es geçerim, insanlar hata yapmışsa ve hatasını anlamışsa es geçerim, bizde hata yapıyoruz ,kasıtlı yapılan haksızlıklar varsa olayın durumuna göre büyüteceksin yoksa başın beladan kurtulmaz ve hatalı insanları da düzeltemezsin, düzeltemeyiz, düzeltmek devletin işidir, sana tek tavsiyem gereksiz olduğunda erkek te olsa kızda olsa artçı bindirme hem motor kontrolü zor oluyor, hem de sorumluluk altına giriyorsun

    yüzbinlerce km araba ve motor kullanmışlığım var, başıma gelenleri anlatsam şaşarsın, ayrıca benim gibilerin başına gelenler ve hala kazasız belasız yollardaysak, bu yerine göre hareket etmemizden ve ,,,trafik nasıl işler,,, cümlesini,,, anlamamızdan kaynaklanıyor, bu sitede de yüzbinlerce km devirmiş insanlar var, bu insanların tecrübelerinden yaralanmak lazım , yararlanın ateşe körükle gitmeyin

  14. #34
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Hocam geçmiş olsun adamın hayvanlığına ben bişey demiyorum hayvan bile demek istemiyorum öyle o.ç ler var maalesef ama sana diyeceğim şu rodajdaki motoru çevreyoluna çıkarmasaydın keşke, çevreyolunda yavaş gidince insanlar delirebiliyor öndeki kişinin yavaşlığı 3 km geride trafik olarak yansıyabiliyor tabii bu onların o.ç gibi tepki vermesini sağlayacak bi konu değil ama e-5 ve temde 65 ile gitmek yok mu beni ezecek üstümden geçecek diye bağırmayla eş değer. Ben 110 ile tapagaz gidiyorum yine de dibime kadar giren araçlar oluyor.

    Rodaj için 50 km hızı geçmeyceğin scooter olduğu için dur kalk yapabileceğin yerlerde sürmen daha iyi olur bence.

    En son dip not: Bende kız arkadaşımla ilk binmeye başladığım hafta bi kavga etmiştim dingilin tekiyle konu da açmıştım foruma zamanla unutuluyor takma kafana Ama kız yanında kavga etmeni yada bağırmanı önermem sonra kötü bir izlenim oluşuyor ben artık kavglarımı tek başımayken yapıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------

    Alıntı Syphex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün başıma geldi; tek şerit yolda ilerliyorum, sola dönüş yapıcam sinyalimi verdim ve yolun soluna doğru yanaştım. Arkadan mercedesli geldi kıçıma yapıştı, bastı kornaya "daat daaat!" diye ben dönüşe gelince yanımdan geçerken bağırdı " o.ç yolun sağından gitsene" diye. 10 metre sonra da kırmızı ışıkta durdu. Yani adam 0.5 saniye gecikti benim yüzümden kırmızı ışığa. Çok vicdan azabı çekiyorum adamın hayatından 0.5 saniye çaldım nası geri öderim bilmiyorum.
    Allahım benim başıma bu tiplerden vermez inşallah kendime acıyorsan namerdim aklıma ilk gelen o ışıklarda durur durmaz sağ bacağımın onun camından çenesine doğru içeri gireceği, cam çerçeve dinlemem dayak yiyeceğimi bilsem saldırırım vallahi bazen öyle gözüm dönüyor ki en son biriyle kapıştığımda motoru durdurmadan inmişim altımdan gidiyordu aynadan baktım iki kişi çektim önüne motoru küfür ede ede indim başına gittim o sellektör yapan korna çalan herif kuzu oldu zaten tek kişiymiş başında az daha bağırıp bindim motoruma, bi gün bi tanesi inecek iyi bi dalıcaz birbirimize bakalım yakındır hayırlısı olsun

  15. #35
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    ya izmirdeki sürücüler sizin memleketinizdekilere göre aşırı saygılı ya da büyük motorlara saygılılar küçük motorları hiçe sayıyorlar.

  16. #36
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    toplumun genel kültürü
    "benden zayıfları ezerim, benden güçlülere yalakalık yaparım"
    olduğundan ufak motorların bu tarz problemler yaşaması normal.

    trafikte sinirlerinize hakim olmakta zorlanıyorsanız araç kullanmayın.
    kenara çekin dinlenin vs.
    motosiklet dikkat dağınıklığını affetmez.

    hepimizin bu tarz tecrübeleri var,
    çok önemsenecek bir konu değil,
    alışırsın zamanla.

  17. #37
    pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki GSX S1000 GX
    Bunamış O bunamış.. Hiç üzmeyeceksin kendini böylelerine rastlayınca..Gazla git..
    Geçmiş olsun

  18. #38
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Fyz.01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun şeridi en sağ değildir. trafik polisleri motorlar aralarda zorluk çekmesin diye genelde emniyet şeridini kullanmalarına izin verirler. böyle tipler ah bana denk gelse hemen durur cezasını yazar yollarım.. sivil olsamda çantamda makbuzumu bulundururum
    görevde değilken yazabiliyor musun?

  19. #39
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Su an cok sinirliyim.
    Motorumu yeni aldim gorenler olmustur actigim konuyu. Motorum su an 60 km de bi pcx 125. Normalde rodaj ve acemi oldugum icin 2 kisi binmeyecektim. Ama dun ve bu sabah gezmelerimde cok cok rahat surmem ve kiz arkadasiminda hafif olmasi sonucu kiz arkadasimi arkama almaya karar verdim. Bugun ingilizce kursuna gittik. Aksam kurs cikisi, motoru alirken hediye verdikleri kaskla emaneten yol alan kiz arkadasima guzel bir kask ve eldiven almak icin yola ciktik. Haftada en fazla 2 kez binecek, onda da rahat etsin diye yari acik kask aldik. Biraz tuzlu oldu ama degdi.
    Neyse bayiden ciktik huzurlu ve mutluyuz derken biraz yol alinca sinirlerimi tavan yapan bir olay yasadim.
    Cevreyolunda en sag seritte giderken arkamdan bir arac surekli kornaya basiyordu. Ben once bir terslik var sandim hizim 65 civarlariydi. Sonra yanima gecerek "senin seridin en sag ulan" diyerek agzindan dokulen salyalarla bagirmaya basladi. Sinirlerim tavan yapti. Basip gitti ama ileride isikta karsilastim. Az once ne diyodun bi daha soyle dedim. Motosikletin seridi burasi degil haddini bil sagdan git dedi. Bende, senden mi ogrenecegim lan seridi dedim. O surekli ayni seyi tekrarliyodu. Bende sana ehliyet veren zihniyete sokayim ,tipine bakanda adam sanir,tipine **ktugum dedim.
    Sonra baktim adam anlamiyor laftan hala ayni seyi tekrarliyor bende ilerledim. Yasi biraz fazlaydi,yani saygi duyulacak yaslara yakindi. Yoksa kaskla kafa nasil atilir ilk denememi yapacaktim.
    Kiz arkadaslima ilk yolculugumda boyle bir sey olmasi beni cok ama cok uzdu. Oda korktu zaten sesi cikmiyo eve geldigimizden beri. Kaskta saclarini acitmis.
    Yani anlayacaginiz bayram gibi olan ilk gunlerimi zehir ettiler...

    geçmiş olsun. kask bı sure kullanımdan sonra açılır merak etme. ama keske fullface alsaydınız daha guvenlıklı... herneyse takılmayın bölelerine tonlarca var trafıkte bana bır gun ıcınde 2 ayrı surucu bırısı en sagdan gıdıceksın sen motorsun dedı dıgerı ıse motorsun dıye en sagdan mı gıtmen lazım dedı :D o yuzden heee de geç :D en ıyısı bu. ayrıca kavga etme boşver burası turkıye manyagın bırı cıkar ceker tabancasını kask mask korumaz senı... he ayrıca rodaj donemındesın 90 ı gecme derler. aslında böle bırsey degıl o asıl amaç motoru fazla sıkıstırma yoksa bin artçınla beraber ama motoru zorlama...

  20. #40

    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul Ataşehir
    Motosikleti
    honda cbf 600 2005
    GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM YA SABIR DE YOLUNA DEVAM ET BUNLARDAN ÇOK VAR TRAFİKTE
    BAŞ EDEMESSİN DEVAMLI SIKINTI YAPARSIN KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM
    HAYIRLI OLSUN YENİ MAKİNEN


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)