Köpek Tarafından Isırıldım.
Reklamlar
-
Selamlar. Dün saat 4 civarında ben ve kız arkadaşım motosikletle geziyorduk. Bir sokak arasında ileride yolun sağında ve solunda iki köpek olduğunu gördüm. Yüzlerinde saldıracak gibi bir ifade vardı. Ben de internette ve bu forumda duydukları uygulamak için plan yaptım, fakat her şey burada başladı.
Köpekler için yirmiden fazla konu açılmıştır bu forumda. Neredeyse hepsini okudum. Yorumların 10/8 i ''köpekler havlar ve kovalarlar, fakat ısırmazlar, durduğunuzda onlar da dururlar.'' diyordu. Bazıları öneri olarak durmayı, bazıları da yavaşlayıp yakınlaşınca gaz açmayı savunuyordu. Hatta sırf bu konu için bir arkadaşımız güzel bir video bile çekmişti. Bana her zaman gaz açmak daha etkili gelmişti, dün de köpeklerin kovalayacağını hissettiğim an kafamda bunu planladım. yaklaşana kadar bir miktar yavaşladım, 1-2 metre kala vites düşürüp aniden gaz açtım, ileri baktım. Köpeklerin ikisi de havlayıp dibime kadar girdiler ve sol taraftaki bacağımı ısırdı. Şiddetli bir acı çektim ve hemen durdum. küçük bir yara vardı ve yaranın etrafı kötü görünüyordu. Hemen acile gittim, tetanoz ve kuduz aşısı yapıp eve gelince de yarayı sabunlu su ile iyice yıkadım. Kız arkadaşımı da ısırabilirdi, bu benim için çok daha kötü olurdu.
Şimdi kendime soruyorum, internette ve forumlarda çok fazla bilgi kalabalığı var, ben nasıl doğru bilgiyi bulacağım? Bazılarından 'forumlara güvenme, orada ağzı olan konuşur' yorumumu duymuştum. Bu olayla çoğu bilgiye güvenilmeyeceğini düşünmeye başladım.
Yaranın fotoğrafı bu( görüntü kirliliği için affola):
Reklamlar
-
çok geçmiş olsun hocam benimde korktuğum olaylardan biri bu köpek saldırıları
-
köpekler dönen teker görmesin.. durunca kaçıyor benim burdakiler ama acemi olduğum için ciddi tehlikeler atlatıyorum
-
çok geçmiş olsun.
10da 2 lik kısmın söylediğini uygulamışsınız , sonuç hüsran, demek ki 10 da 8 'i dinlemek gerekiyormuş
ben de bu zamana kadar bir çok değişik köpekle karşılaştım,yolun düz olduğu , önümün açık olduğu yerlerde tabiki de gaz açarak kaçtım , ama yolun dar olduğu önümü görmediğim yerlerde hep durdum, bu zamana kadar çok şükür herhangi bir olay yaşamadım, en fazla havladılar, hırladılar, ama saldırmadılar
Tekrar geçmiş olsun
-
Köpek işi belli olmuyor, şunu yap bunu yap bilmişliği yapmamalı. Çok geçmiş olsun.
-
Büyük geçmiş olsun. Bi dönem işe cok erken gidiyordum, köpeklerin tam kabadayı olduğu saatlerde. Her sabah bitane cüce beni kovalardı. Benki kedi köpek sever biriyim o yüzden canları yansın istemezdim. Kovalamaya başladığında eğlence olsun diye gaz acıp bırakıyordum ısırmıycağını bildiğim icin. Ama motordan inince gercekten kaçıyorlar. Onların haz aldığı tek şey kovalamak. Isırabilceklerini hic düşünmemiştim, gercekten çok şaşırdım.. Sanırım sayıları bikaç tane olunca birbirlerinden güç alıyorlar. Sürü halleri daha tehlikeli..
-
aynen sonucta oda düşünebilen bi canlı napıcagı belli olmuyor bi ara benimde pesime takıldı 3 vitesteyim 60km hızda gittigim halde yanıma kadar yaklastı ödüm patlamıstı üstüme atlicak düşürcek diye ben ufaklıgımda 2 kere köpek saldırına ugradım 2 sindede ısırıldım korkum büyük hani derler ya siz köpekten korkarsanız o anlar ozaman saldırır diye hiç alakası yok yanlıs egitimle köpekleri saldırgan hale getiriyorlar bulundugu bölgeyi koruma iç güdüsüyle saldırıyorlar
-
Geçmiş olsun. Böyle bir şey yaşamana çok üzüldüm. Köpekleri uzaktan fark edersen bir sokak yandan geç , bu sözüm gece saatleri için ve sabah gün açarken.
-
Ben köpek gördüğüm zaman bilerek yaklaşırım ve ısırmaya kalktığı zaman da ağzına bir tekme koyuyorum bi dahada gelemiyo zaten motorun yanına. Yalnız motorun üstünde tekme atıcam derken dengeye bozmayın yoksa yem oluruz bu itlere. Dengeyi iyi korumak lazım.
-
20 Aralık 2014, 15:46
Herkese çok teşekkürler.
fusuy364 adlı üyeden alıntı
çok geçmiş olsun.
10da 2 lik kısmın söylediğini uygulamışsınız , sonuç hüsran, demek ki 10 da 8 'i dinlemek gerekiyormuş
ben de bu zamana kadar bir çok değişik köpekle karşılaştım,yolun düz olduğu , önümün açık olduğu yerlerde tabiki de gaz açarak kaçtım , ama yolun dar olduğu önümü görmediğim yerlerde hep durdum, bu zamana kadar çok şükür herhangi bir olay yaşamadım, en fazla havladılar, hırladılar, ama saldırmadılar
Tekrar geçmiş olsun
Tam tersi, bir şey yazanların 10 da 8 i ısırmaz, gaz açın veya durun deyip, 10 da 2 si ısırır veya ısırdı diyordu.
İşin enteresan tarafı şehrin göbeğinde oldu olay, yani tenha bir yer değildi. İzmir'in köpekleri de zararsızdır, insanlarla bir zararları yoktur. Isırıldığım yerde insanlar da vardı. O köpeğin neden bu kadar sinirlenip ısırdığını anlayamadım.
-
20 Aralık 2014, 16:08
ince bir detayı kaçırmışsınız. köpekler sürü halinde hareket eder. tek köpek olsa ısırmazdı ancak köpekler birbirlerinden cesaretlenmiş. birden fazla köpek varsa direkt kaçmak yavaşlamamak en doğru olanı
-
20 Aralık 2014, 16:28
kardeşim 5 tanede köpek olsa yapman gereken debriyajı çekip aragazını köklemen tabi bunu yavaşla öyle yap birde performans egzost varsa köpek kalıyormu orda ben herzaman bunu yapıyorum benim korktuğum ise Allah göstermesin kedi köpeğin yola atlaması bu arada geçmiş olsun .
-
20 Aralık 2014, 16:41
Arkadaşım çok geçmiş olsun. Beni de 2 köpek önden arkadan sıkıştırmıştı zamanında. Yavaşladım ama durmadım, gaz açıp uzaklaştım. Ama yavaşladığım anda istese ısırırdı. Bu biraz da şansa kalıyor, kimi gaz açar köpek yetişir bir şekilde size zarar verir, kimi durur ona rağmen köpek gelir ısırır. Ama büyük bir oranda siz durduğunuzda köpek de durup sizi izliyor. Bir kaç kez tenha köy yollarında karşılaştığım köpeklerle durup sohbet edip kafalarını karıştırarak kaçmışlığım var.
-
20 Aralık 2014, 17:22
çok geçmiş olsun benide ben köpek saldırıcağını anlayınca gaz açıyorum
-
20 Aralık 2014, 17:28
Geçmiş olsun arkadaşım , ayağında tam boy korumalı bot yokmuydu ??
-
20 Aralık 2014, 17:57
Köpek saldırılarına karşı, üstümüzde biber gazı taşısak nasıl olur.
Benimde deniz kıyısı dağlık bölgede başımdan geçen olayda; bir köpeği karşıdan gördüm baktım arkasında bir köpek daha var, öndeki köpek arkadaki köpeğe bakarak birbirlerinden güç alıp üstüme geliyorlardı,(kangal cinsine benziyorlardı)kendimi koruyacak birşeyde yok, bende o an tornistan yapıp geriye dönüp topukladım arkamdan kovaladı tabi, ama yetişmesi imkansızdı arada mesafe vardı.
-
20 Aralık 2014, 18:23
Gecmis olsun.isirildiktan sonra Su dan korkmuyorsan sikinti yok. Normal Köpeklerden bu kadar korkmayin .insan köpeklerinden korkun. Normal köpekler beni 3 kez isirdilar simdiye dek.ama hepside kendi bölgelerine motorsuz giriş yaptigim icin. Yani motor surmuyordum.
Yinede korkmam gecen sene 5 köpek bu sefer motor sürerken geldiler hemen motordan inip ben onlari kovaladim. Tekrar motora bindiğimde yine beni kovalamaya başladılar.
Isırılsamda benim en çok sevdiğim hayvanlardan biridir itoğluitler
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
Her şerde hayır vardır. Belki de o köpek sizi isirmasaydi az ileride kaza yapip sakat veya ölebilirdinizde. O yüzden hayra yormak lazim. Bir insanin isirmasindan iyidir önlemini almak sartiyla tabi
-
20 Aralık 2014, 18:24
Bunun için biryerden bilgi almaya veya kaynak bulmaya gerek yok buna hayat tecrübesi deniyor yaşayıp öğrenilen şeylerden okuduğun olayların 10'da 10 normal köpektir senin şansına kuduz köpek denk gelir napıcaksın ozaman bu konuyu okumamıştım tüh deyip duracakmısın? O anki şartlarda ne gerekiyosa onu yapıp kaçtın kaçtın kaçamadın kader deyip geçeceksin.
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
-
20 Aralık 2014, 18:39
sana yeni taktik vereyim
baktın ilerde köpek var hızını sabit tu 40km civarı
ayagını güzelce geriyorsun köpegin yaklaşmasını bekleyip
tekmeyi basıyorsun bukadar
senelerdir bu taktigi denerim ve birkez olsun olumsuz sonuç almadım
-
20 Aralık 2014, 18:40
Kardeş geçmiş olsun ama biraz hatalısın. Yani aslında hesap hatası yapmıssın.
1. si altındaki cbr125 ve diğer 125-150 ler 2 kişi yüklüyken yeterli hızlanmaya sahip değiller. Ama yinede kaçmayı düşünüyorsan şunu bilmen gerekiyor.Köpeklerin son hızı 50 km. Onlardan sıyrılma için gaz açıcaksan 35-40 km hızda olmalısınki kısa sürede 55-60 gibi bi sürate ulaşıp etkisiz hale getirebilesin. eğer en az MT-07, er-6n, fazer, xt660, gs650 gibi bir motorun olsa yaptığın dogru, şuan büyük ihtimal seni ısırmamıştı.
20 km hızla bile topuklardın.
Hatta doğru taktik şu. Hayvanlara 45 civarı giderken az yavaşlayıp onlarıda yavaşlatıp açısını değiştirp, kandırıp hemen ardından gaz açman. çünkü onların amacı senin önünü kesmek olduğundan bu sana büyük avantaj sağlar.
Tek kişi ise doğru zamanlama ve hızla cbr125 le kaçarsın ama yine iyi hesap yapmalısın.
Ben senin yerinde olsam hayvanlara daha yaklaşmadan(öndelerse) durur. hafif geri geri giderek(genelde şasırırlar buna) arkadaki inmeden inemeyeceğimden, kız arakdaşımı hayvanların olmadığı taraftan indirir. sonra ben diğer taraftan inerdim. motordan inersen eğer seni geri ısırmaları zorlaşır gerekirse oerda 10 dakika dikil tekrar binip gazlama hemen modları değişsin.
Tekrar geçmiş olsun, yinede ucuz atlatılmış
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)