Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

10-40 motor yagi dogru tercih mi ? Gelin tartisalim.

REKLAM ALANI
    serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba abiler,kardesler,arkadaslar.

Ben su ana kadar hep 10-40 4t motor yagi kullandim scooter imda farkettigim birsey var. Mesela ben yagi koyduktan 500 km sonra yagin kivami su gibi oluyor. Buda bence yanlis olan birsey. Zira motorun iyice yaglanmasi icin formunu kaybetmemesi lazim ancak biz ipone a gidip 1lt yag icin 30 lira para veriyorsak . Bu 30 liralik yagda 500 km de su oluyorsa bu iste bir yanlislik var. Ankara ve Adana da motosiklet kullandim. Ancak her yerde genelde ayni olay basima geldi. Bugune kadar hep 10-40 yag oneriliyordu bol bol ama bence 10-40 yerine yazin sicakta daha kalin yag kullanmak formunu daha gec kaybetmesini saglamazmi ? Merak ediyorum.
    Akıl Adama Sermaye...

Remember remember the fifth of november

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Kışın ince yazın kalın yağ diye biliyorum. Yani; Yazın 20-50 Kışın 10-40

rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Ybr'de sürekli iki bin km'de, Çinli motosikletlerimde ise bin km'de bir Castrol 10*40 kullanıyorum. Yaz aylarında 20*40 kullanıyorum.
    Benim şikayetim başka. 10*40 kullandığım zamanlar fark edilir derecede debriyaj kaçırmasına sebep oluyor. Onun dışında ben bir zararını görmedim.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    10W-40'ın dışına çıkınca hep bir randumansızlıkla karşılaştım.
    Yazın 15W-50 Repsol ve 20W-40 Actevo kullandım. Bir daha tövbe. 10W-40 her zaman daha verimliydi. Isınınca bir miktar incelse de hiçbir zaman su gibi olmadı. Kıvamının bir miktar cıvıması normal birşey diye düşünüyorum

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    10-40 ile 15-50 karıştırdım bal kaymak oldu :D
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ipone'dan daha iyi bilemeyeceğimize göre fazla kurcalamaya gerek yok.
    search16 bunu beğendi.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Alıntı serseric adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba abiler,kardesler,arkadaslar.

Ben su ana kadar hep 10-40 4t motor yagi kullandim scooter imda farkettigim birsey var. Mesela ben yagi koyduktan 500 km sonra yagin kivami su gibi oluyor. Buda bence yanlis olan birsey. Zira motorun iyice yaglanmasi icin formunu kaybetmemesi lazim ancak biz ipone a gidip 1lt yag icin 30 lira para veriyorsak . Bu 30 liralik yagda 500 km de su oluyorsa bu iste bir yanlislik var. Ankara ve Adana da motosiklet kullandim. Ancak her yerde genelde ayni olay basima geldi. Bugune kadar hep 10-40 yag oneriliyordu bol bol ama bence 10-40 yerine yazin sicakta daha kalin yag kullanmak formunu daha gec kaybetmesini saglamazmi ? Merak ediyorum.
    kullanma klavuzunda, sana gereken yağı yazıyor,illa 10 40 koy demiyor, yağ belli km de sonra sıvılaşacak,en kral marka olsa bile

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Kullanma klavuzunda ne yazarsa onu kullanıyorum,sizde çevrenizdekileri dinlemek yerine bunu yapın
    Yağ su gibi olunca ne oluyor belirtirmisin,özelliğimi kayboluyor?
    Motorumun içerisindeki yağı çeviren o ufak çarkı görsen eminim yağın ince olmasını isteyeceksin
    Yaz kış 10-30 yağ kullanıyorum,hiçte şikayetçi değilim

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ne zaman 10w40 dan farkli yag kullansam randiman alamadim

Evet arkadaşlar ben 10w40 kullandığımda yağ bildiğin su gibi oluyor.Ve ben bunun kesinlikle zararlı olduğunu düşünüyorum.Madem öyle gidip scooter için 5 liralık yağ alalım 500 km de bir değiştirelim.Nasıl olsa debriyaj da yok. Nasıl bir randımansızlıkla karşılaşılabiliyorki acaba yazın 10w40 da?

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Bu arada o numaralar şu şekilde; düşük sıcaklık - yüksek sıcaklık. Yani ilk rakam azaldikca soğukta iş görme kabiliyeti artar, ikinci rakam arttıkça da sıcakta iş görme kabiliyeti. Yani yaz oldu yağı kalinlastiralim diyip de 10-40 W den 15-40 W ye geçerseniz sadece yağın yağlama niteliği -gibi bir şeydi tam hatırlamıyorum- artar ve daha az soğuklarda çalışma özelliği olur. Castrol de yazıyordu galiba bunlar, ya da internetten arayın bulursunuz.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim motorda şu an 15-50 var. sorunsuz kullanıyorum.

Ben bundan sonra scooter da yaz mevsimi icin motul ve 10w40 kullanmiycam arkadaslar. Ne kullanilabilir acaba oneri varmi ?

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Kışın 10-40 yaz 10-50 kullanıyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)