motosikletten arabaya ilk gecis ilk tecrube nelere dikkat etmeliyiz ?
Reklamlar
-
25 Aralık 2014, 23:54
abi hep arabadan motora geçiş yapılır seninki bomba olmuş trafiği motosiklette okumak öğrenmek çook çook büyük bir avantaj sağlıyor onun dışında denge sorunu yok abs li ise fren sorunu yok virajlarda kontra yok frenleme olayı virajlarda farklı virajın ortasında bile frene asılabilirsin
asr var ise virajda gaz açsanda savurmaz falan avantajı çok kolay olur bence
tek bi sorun var aynanın görmediği alanlar;şerit değiştirmeden başını çevirip sol arka kapının hizasına bakman lazım orası genelde aynada kayboluyor
Reklamlar
-
26 Aralık 2014, 00:28
Tavsiyelerim zamanınızı iyi ayarlayın. Motorla 20 dk da gittiğiniz yeri arabayla 1 saatten uzun zamanda gidebilirsiniz.
Aynaları emin olsanız bile ikinci kez kontrol edin, yine emin olamazsanız çok kısa sürede kafanızı çevirip bakın. Ciddi bir kör nokta sorunu var çoğu arabada. Ben böyle yaparak bir motorcu arkadaşı son anda farkettim, ikimizin de hayatını karartacak bir olaydan kurtuldum.
Arabanın cüssesine alışmanız zaman alır, bu zamana kadar dar geçişlerden zor manevralardan, yakın geçişlerden kaçının.
Trafikte sabırsız dengesiz bir sürü insan olacaktır, motosiklet sürerken olduğu gibi. Arabayla bunlardan kaçamazsınız, sakin kalın, stres yapmayın istifinizi bozmayın.
Park etme, geri manevra vs yi boş bir alanda çalışın, eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız bunlar oldukça önemlidir.
-
27 Aralık 2014, 00:40
valla ben arabda motorda kullanıyorum guncel olarak ama ne zaman arabaya bınsem sankı benı bırseyın ıcıne hapsetmısler gıbı hıssedıyorum...motor ozgurluktur :D
-
27 Aralık 2014, 01:55
ben motordan arabaya geçtiğim zamanlarda hep arabanın sağ tarafın mesafesini ayarlayamayıp çarpıcakmışım gibi geliyor birde aralara girme hissi illa oluyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)