Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Nolan N64 Kask

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Geçen gün apar topar gidip motorumu aldım. Aslında o gün motoru almak hiç aklımda yok idi. Arabamın satılmasını bekliyordum motor almak için. o gün şans eseri istediğim motordan Türkiyede 1 adet kaldığını ve bir sonraki siparişin Şubat 2015 te geleceğini öğrenince arabamın satılmasını daha fazla beklemeden motoru almayı karar verdim. Tabi motoru almaya gitmek aklımda olmadığından ekipman almakta yoktu o gün aklımda. Bu yüzden her hangi bir bütçe ayarı vs yapmamış idim. Şans eseri bir kaç yıldır tanıdığım bir ahbabım ile karşılaşınca tavsiyesi üzerine eğitim sırasında kullanmak için bir de kask alayım dedim...

Bu arada Nolan N64 modeli hakkında yorumlarınızıda paylaşabilirseniz memnun olurum.

Teşekkürler

resim upload servisleri

resim yüke

jpg upload

bmp resim yükle

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Nolan n64 ü Bende düşünüyorum takipteyim.. Hayırlı olsun bu arada çok güzel motor almışsınız ancak kusra bakmazsanız şunu eklmek istiyorum.. Motorlarn bence binici yaşı var.. Sizin yaşınızdaki ağırbaşlı bir abimiz için o motor çok çocuksu kalmış gibi.. Daha ağırbaşlı bi naked yada enduro alsaydınız oyuncak gibi şahsi görüşüm yakışmamış
    Murat.K. bunu beğendi.
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

Motosikleti
    Sym Fidde 125s
    Öncelikle hayırlı olsun,
    Ben de nedense bilmiyorum çok yakıştırdım motoru abimize.Abimizi deri ceket eldiven ve o kaskla düşününce ayrı bi güzel geldi
    Murat.K. bunu beğendi.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhabalar,

Nolan n64 kullanıyorum,memnunum .
    Murat.K. bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nolan n64 ü Bende düşünüyorum takipteyim.. Hayırlı olsun bu arada çok güzel motor almışsınız ancak kusra bakmazsanız şunu eklmek istiyorum.. Motorlarn bence binici yaşı var.. Sizin yaşınızdaki ağırbaşlı bir abimiz için o motor çok çocuksu kalmış gibi.. Daha ağırbaşlı bi naked yada enduro alsaydınız oyuncak gibi şahsi görüşüm yakışmamış

aslına bakarsanız bütün dostlarım aynı şeyi tavsiye ettiler ya vespa ya choper almamı yaşıma daha uygun olacağını. lakin ben yaşlı değilim ki

Alıntı serkanabbas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun,
    Ben de nedense bilmiyorum çok yakıştırdım motoru abimize.Abimizi deri ceket eldiven ve o kaskla düşününce ayrı bi güzel geldi
    teşekkür ederim

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

Nolan n64 kullanıyorum,memnunum .
    başlangıç için uygun olur tavsiyesi üzerine aldım. bakalım biraz zaman geçsin arai düşünüyorum...

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Kask rüzgar almıyosa ve buğu sorunu yoksa alınır .. bunlar ilk etapta onemlı bnm ıcın..
    Abımız zaten yakışıklı.. O tipe ne enduro giderdi.. chopper sanmıyorm ama enduro yada naked çok şekil olurdu..
    Murat.K. bunu beğendi.
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

imtarky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R 2014
    2 ay beklemiştim, n64 kaskın tüm modellerini inceledim ama malzeme kalitesi ve işçilik beni çok üzmüştü. O parayı vermek gelmedi içimden aynı fiyata avg bulmuştum onuda satıcının artistliğinden almamıştım.

Başlangıç için nolan güzel bir marka artık almışsınız hayırlı uğurlu olsun, motorunuzda size çok yakışmış bence yaş olayına takılmayın öyle birşey yok

Allah kaza bela vermesin güzel günlerde km yapmak nasip olsun.
    Murat.K. bunu beğendi.

cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 390
    Motorunuz hayırlı olsun kawasaki bence harika bir seçim.

Ayrıca ufaklığı da Allah bağışlasın. babasının izinden gidecek oda meraklı heralde
    Murat.K. bunu beğendi.
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum N64 kaskı. Sağlamlık konusunda bir eleştirim yok. Ancak rüzgar sesini çok alıyor içeriye. Buğu sorunu var. Hafifliği iyi. Kafada duruşu güzel. Siz ne kadara aldınız bilmiyorum ama ben 400 TL gibi bir fiyata almıştım. Aldığım yer tanıdık olmasa ertesi gün gider iade ederdim yukarıda yazdığım gerekçelerden dolayı. Ancak tanıdık olunca ayıp olur diye iade etmedim. Başlangıç seviyesi bir kask yani.

hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    bende bu kaskı kullanıyorum sızın gıbı bende gozluk kullandıgım ıcın goslukle en rahat kullandıgım bu kask oldugu ıcın bunu aldım almadan once bell den held'e ls2 den schuebert e kadar hepsını denedım ama en cok bu kaskta rahat ettım evet buhar yapıyor ama pınlockla bu sorun cozuluyormus ayrıca ses ve buhar yapmıyan kask yok gıbı bısey motorunuzda cok guzel sızede yakısmıs hayırlı ugurlu olsun ALLAH kazasız belasız bınmenızı nasıp etsın.

vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Kendim N62 kullanıyorum, artçımda N64 var, gayet memnunuz. Bence iyi bir tercih yapmışsınız. Yeni motorunuzla kazasız belasız sürüşler dilerim
    Murat.K. bunu beğendi.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaskı takınca diğerlerinden bi farkı kalmaz bence

Motosikleti
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaskı takınca diğerlerinden bi farkı kalmaz bence
    teşekkürler

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    120'den sonra hava alması fazlalaşıyor, iç pedleri sadece bir kez yıkadım, pedleri çok dayanıklı değil, kolay defermasyona uğrayabilir, onun dışında çene altı pedi olmadığı için de rüzgarı alıyor.
    fiyatına göre fena değil ama konfor açısından şuan olsa tekrar almam yani.
    oxus bunu beğendi.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Benim 2014'teki kaskım Nolan N64 Smart mat siyah idi. Bizzat kullanıcısı olarak yorum yapayım: İçi çok konforlu ancak astarı teri atamıyor, dolayısıyla balaklavasız kullanmamanızı öneririm eğer kolay terliyorsanız. Hava kanalları maalesef ya tam açık konumda ya da tam kapalı konumda kilitlenebiliyor. Sürekli söküp temizleyip yağlamanız gerekebilir. Ses yalıtım çok başarılı değil maalesef. Yüksek süratte rüzgar ve motor seslerini çok alıyor. Malzemesi Polikarbonat; termoplastikten daha iyi ama fiberden daha az korumalı. Vizörü epey bir buğu yapabiliyor. Pinlock'suz kullanmanızı önermem. Ayrıca mutlaka siyah bir güneş vizörü de alın. Dahili güneş vizörü olmadığından 2. bir vizörü yanınızda taşımanız gerekiyor maalesef.

Ama bu fiyata alınır mı ? Alınır. Aerodinamik yapısı her sürüş pozisyonunda rüzgar direncini oldukça aza indiriyor. Uzun sürüşlerde boyun ağrısı yaşamadım. Hava kanalları takılı kalmadığında çok başarılı. İçerideki hava sirkülasyonu terleme sorununu gerçekten çok aza indirgiyor. Vizör değişimi inanılmaz basit ve bağlantıları dolayısıyla kaza anında kırılıp yüzünüze gözünüze batacağına fırlayıp gidecek şekilde. Astar yapısı bir süre sonra başınızın şeklini alarak daha da konforlu hissettiriyor. Diğer kullandığım kasklara nazaran çabuk adapte olabiliyor. Keşke Nolan ile aynı fabrika üretimi olan X-Lite'a baksaydınız. Onlar biraz daha üst kalitede. Gerçi bütçe meselesini bilemediğimden bu yorumum çok geçerli olmayabilir.

Hayırlı olsun, kazasız sürmek nasip olsun.
    oxus bunu beğendi.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

obarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda CBR 250R (10k), 2015 Yamaha R25
    nolan mı
    birdaha asla
    rüzgar sesi inanılmaz rahatsız ediyor n 86 kullanıcısıyım markaya karşı antipatim var artık.
    Erim Saka bunu beğendi.

Motosikleti
    konu niye hortlamış anlamadım. o kaskı 3 kere kullandıktan sonra eşimle bir örnek olması için gidip shoei gt air almıştım. bir iki gün önce de r25 i satarken alıcıya hediye ettim...

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Herkese Merhabalar

ilk defa bu foruma birşeyler yazacağım, o yüzden acemiliklerimi mazur görün lütfen.
    2 yıldır motosiklet kullanıyorum. genellikle aksamları çıkıp turlama amaçlı.yani çok binmem,uzun yolum yoktur. toplamda 5000-6000 km'lik motosiklet tecrübem vardır.

Bu güne kadar kask olarak ls2'nin ff351 modelini kullanıyordum. kısacası ls2'nin ucuz bir modelini.(belki de en ucuzudur, güncel fiyatı 150 tl civarı)başka da ömrü hayatımda kafama kask takmadım. Yani bilmem. O yüzden bu LS2 kask ile kıyaslayacağım.

2 gün önce, artık daha sağlam bir kask almam gerektiğini düşünüp, birazda yahu senin hiç mi lüksün olmayacak deyip düz bir renk değil de, afilli bir nolan n64 aldım. tam 600 liraya. tabi bu kaskı almadan önce buralardan okudum baktım. genelde herkes memnundu. şansım o ki benim gibi memnun olmayan arkadaşlar da bu 1-2 gün içerisinde yapmışlar yorumlarını. keşke 3-5 gün sonra kask almaya karar verseymişim diyorum şimdi. anladığım kadarıyla son serilerde gelen nolan n64 lerde bir problem var herhalde. çünkü son birkaç gün haricinde hiç olumsuz yorum yok.

şimdi buraya eski gariban ls2 kaskımda yaşamadığım, daha doğrusu yaşamış olsam bile beni hiçbir zaman rahatsız edecek düzeye ulaşmamış(ek bilgi:80-90 km hızı geçmem), nolan n64 ile birlikte tanışmış olduğum sorunları yazacağım.

2 gecedir bir seferde yaklaşık 7-8 km'lik yollar yapıyorum.(300-500 km SANILMASIN SAKIN) sonuç olarak inanılmaz bir rüzgar sesi var. motosikletim bajaj pulsar ns 200, yani öyle çok sesli bir motor değil;ama kısacası demek istediğim rüzgar uğultusundan 70-80 km hız arasında giderken motorun sesini duymuyorum. motorun çalışıp çalışmadığını gösterge paneline bakmadan anca ya titreşiminden ya da 10-11 devirden sonra bağırtırsam duyabiliyorum.zaten 10'den sonra redline'a giriyor. o derece yani.

peki tek sorun ses mi? tabiyki hayır.sese yol açan rüzgarın yaptıkları...

dün ve önceki gece(yani hava biraz serinken) 7-8 km gittikten sonra motordan indiğimde, yediğim rüzgar yüzünden yüzüm ve özellikle kulaklarım yanıyordu.serseme dönmüştüm. Sanki kafama koruyucu birşey takmamışım gibi. kısacası 7-8 km değilde bi 50 km gideyim desem, büyük ihtimal 50 km'ye kalmadan, kesin acillik olurum. bunu söylediğim için kırılgan bir yapım olduğunu ve hemen hasta olduğumu da sanmayın.en son 4-5 yıl önce hasta oldum da iki gün yattım.

sonuç olarak benim yaşadıklarım bunlar. ve inanın bu kaskı aldığımda ses ve rüzgar olarak eski kaskımdan daha fazla bir beklentim yoktu.sadece daha sağlam aynı özelliklerde bir kask istedim. zaten daha önce başka bir kask kullanmadığım ve kıyaslayamayacağım için bu kavramların ne olduğunu da bilmezdim. nolan sayesinde öğrenmiş oldum.

tabiyki çarpma anında sharp testinden 4 yıldız almış bir kask olarak, benim tek yıldızlı ls2 kaskımdan daha iyi koruyacaktır. Ancak soğuk bir havada tutup da bir 300 km gideyim derseniz, o zaman ölmeniz için çarpmanıza gerek kalmaz zaten. muhtemelen ağır bir orta kulak iltihabı veya benzeri birşeyden gidersiniz.

muhakkak önce boyunluk falan gibi(adı artık her neyse) kulağınızı örtecek birşey takıp sonra kaskı takıp öyle kullanmalısınız.başka türlü (en azından yaşadığım kadarıyla soğuk havada) işiniz çok zor.

kaskın Diğer hususlarında ise pek tecrübeli olmadığım için yorum yapamayacağım.

peki yani sen pişman mısın şimdi derseniz...
    evet yerden göğe pişmanım. hatta aklıma geldikçe sinirimden atıp duvara parçalayasım geliyor...
    Stunt ve oxus bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)