Bugün Başımdan Geçen Kısa Bi Anı - Fiyatı Şişiren Esnaflara Kulak Asmayın
Reklamlar
-
Havanın çok aşırı yağmurlu olmadıgı zamanlar okuluma motosikletle gidiyorum ve her zamanki gibi bu sabah uyandıgımda havanın çok yağmurlu olmamasından dolayı yine motosikletimle okula gitmeye karar verdim.Motosikletimi park ettigim yerden çıkarırken direksiyonun çok ağırlaştığını farkettim ve ön tekere baktım bakmaz olaydım, tamamen inmiş :| Mecbur motosikletle gitmek zorundaydım çünkü motosikletimle gidecegim için ona göre uyanmıştım ve minibüsle gidersem geç kalırdım.İnşallah patlak degildir umuduyla çıktım yola ve gazı kesmeyerek yükü ön tekerlege vermemeye çalıştım, en yakın hava vurduracagım açık yer benzinlik vardı oraya gittim havayı vurdum (bu arada 10tl lik benzin atarken farkettim ki benzin 4.25TL olmuş ).Neyse öğlen okul çıkışı baktım ki tekerlek yine inmiş yani görünen o ki tekerlegimiz patlak : Hemen okulun bitişigi otomobil tamirhaneleri dolu bende en yakın yere daldım hava vurdum ve bitişikte lastikci vardı sordugum kadarıyla şamyeli söküp getirirsem 10tlye yaparmış.Mecbur eve gittim yanımda para vardı ama jantı orada sökemezdim, hayatımca motosiklet jantı hiç sökmemiştim ama biraz yokluk içinde büyüdügümüzden çoğu tamir işinin temel mantıgını kavramıştım, elleri sıvadım orta sehbaya aldım çıkardım büyük çabalarla lastigi ve sonra şamyeli çıkardım, evin biraz yukarısında lastikci vardı oraya jant tekerlek ve şamyeli götürdüm orda yaparlarsa şişiriyim falan diye çünkü evimiz baya bi bayıraltında itelemek imkansız, adam baktı aldı şamyele dedi ki bu şamyel olmaz artık yağlı şamyel bu patladıgı yer eklem yeri baya zorlar 35 tl ye yaparım ama zahmet edip sökmüşssün tekerlegi 25 tl olur en son.İçimden dedim noluyo sıfır şamyel ne kadar sonra düşünmem lazım dedim gittim eve tekerlegi jantı bıraktım sonra şamyeli alıp okulumun ordaki lastikciye gittim, adam 5 dakika da gözümün önünde tertemiz yaptı zımparaladı makinelerde teslim etti borcum ne kadar dedim, adam kendin mi çıkardı dedi evet dedim, çabalaman hoşuma gitti dedi 5 tl aldı teşekkür ettim ayrıldım evde taktım arkadaştan pompa alıp şişirdim.Ama itiraf edeyim ki ben lastikciden eve gelene kadar o 35 tl fiyat biçen lastikciyi bol bol andım.Biraz böyle hikaye tarzında anlattım içimden geldi ama asıl demem o ki herkese güvenmeyin mantıklı gelmiyorsa ihtiyacınız olan hizmetin ücreti,farklı yerleri araştırın.Tecrübe edinmek güzel =)
Reklamlar
-
ilk lastikçi yama-tamir işini de sana kilitleyecekmiş az kalsın
-
Bu tarz işler için Lastikçiyi tanıyacaksın, Kaportacıyı, motorcuyu, aksesuarcıyı tanıyacaksın, tanıdık yoksa edineceksin. Aksi halde bu gibi sıkıntılar her zaman olur.
-
insan-hayvan türleri çok var, adamlığı-adamları kaybetmemek lazım
-
O ikinci tamirci gibi şark kurnazları var ya nefret ediyorum onlardan, küçük gösterdiğim için, gittiğim yerlerde aynı bu şekilde göz boyayarak karşısındakini kandırmaya çalışıyorlar. Küçük göstermenin bir avantajı da; kim ne malmış anlıyorsun
-
Tamir kitini al, kendin yap. Elinden geliyor.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
-
5-6 kez otomobilin lastiği patladı. normal fitile 5 tl veriyordum. bir seferınde önemli bir işim vardı. lastik patlamış. aracı parkettim. lastıkcıyı aradım. arabanın lokasyonunu tarif ettim. gelmiş - lastiği sökmüş - götürmüş - yamalamış - şişirmiş - getirmiş - takmış. 30 tl istedi. ya Antalya'nın esnafı kral ya sizde bir şey var anlayamıyorum.
-
keşke köpük bassaydınız 12.5 tl
-
18 Aralık 2014, 00:20
Son satırı okuyunca aklıma honda ya hak etmediği serveti verip "ama honda abi yaaa" yazan kullanıcılar geldi nedense
-
18 Aralık 2014, 00:42
logan07 adlı üyeden alıntı
5-6 kez otomobilin lastiği patladı. normal fitile 5 tl veriyordum. bir seferınde önemli bir işim vardı. lastik patlamış. aracı parkettim. lastıkcıyı aradım. arabanın lokasyonunu tarif ettim. gelmiş - lastiği sökmüş - götürmüş - yamalamış - şişirmiş - getirmiş - takmış. 30 tl istedi. ya Antalya'nın esnafı kral ya sizde bir şey var anlayamıyorum.
Burası istanbul herkes tuttuğunu üflemenin peşinde;)
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
-
18 Aralık 2014, 00:47
Aslında her şeye verecek bir cevabım var ama olay anında değil gece yatarken aklıma geliyor.
-
18 Aralık 2014, 02:18
Namuslu ile namussuz esnaf... Ayıptır ya vallahi....
-
18 Aralık 2014, 10:35
-
18 Aralık 2014, 14:15
Bugun yine motosikletimin tekeri inmiş, anlaşılan o ki biri tekerlegi patlatıyor.Kameradan bakıp inceliycez ayrıca bugun kendim tamir edicem lastigi.Karadır şu baktım kara ağlancak halime sinirimden gülüyorum
-
18 Aralık 2014, 14:50
Fatiiiik adlı üyeden alıntı
Bugun yine motosikletimin tekeri inmiş, anlaşılan o ki biri tekerlegi patlatıyor.Kameradan bakıp inceliycez ayrıca bugun kendim tamir edicem lastigi.Karadır şu baktım kara
ağlancak halime sinirimden gülüyorum
Birinci tamircinin dediği gibi şamyerin yaşlanmış olabilir mi?
-
18 Aralık 2014, 15:14
eraksoy adlı üyeden alıntı
Yok abi, ben dedim ikinci tamirci sıkıntılı diye
-
18 Aralık 2014, 16:27
Hacı git yeni bir şambrel al kurtul bu dertten. Benim içim sıkıldı.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
-
18 Aralık 2014, 21:07
eraksoy adlı üyeden alıntı
motosikletin az önce 2.000 bakımını yaptırdım, 2bindeki tekerin şamyeli sanırım yaşlanmış olamaz ve bugun kendim yapıcagım derken baktım ki çok güzel 2 tane kocaman delik açmışlar, götürdüm kaynak yaptırdım.Yarın da o tekerlek inerse yapanı kameradan bulup itina ile ve hiç acele etmeden ..
-
18 Aralık 2014, 21:29
ben cupta ayda en az 2 kere patlatıyordum ya çok yatınca kenardan kesiyordu yada çivi batıyordu hiç yamatmadım hep yeni iç lastik taktım
bide söküp takarken levye kullanmak lazım yoksa kesiyor iç lastiği
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)