yerli araba yerine neden yerli motosiklet üretilmiyor?
Reklamlar
-
26 Aralık 2014, 10:01
Araba mı? Motor mu? Ulan bugün buzdolabı üretmeyi beceremeyen vestel, gitti kıçı kırık bi yerli telefon üretti diye, hükümetin kapısında ağladılar "bizi destekleyin ithal mallara vergi koyun" diye. Peşinden de iphone'a ithal laptop'a ve LCD TV'ye ek vergi geldi tabi. Şimdi bir düşünsenize bu ülkede motosiklet veya araba üretildiğini. Yada boşverin düşünmeyin. Türkiye'de araba, motosiklet üretecek ne alt yapı var ne de bilgi.
Reklamlar
-
26 Aralık 2014, 11:46
Belki alakasız olacak ama 2007 yılında unıversıtede hidrojen ile calısan arac projesindeki tek kimya öğrencisiydım ayrıca aynı ekipte reklama bolumunde gorev alıyordum.Bugun sizlerin bindiği bazı motosiklet üretici oldugunu söyleyen firmalarla görustum hidrojenli aractan sonra hedefimin motosiklet oldugunu söylemiştim bazi iş adamlarıyla konustum birçok firmayla...aldıgım cevaplardan bazıları...
-karlı olsa biz zaten yapardık
-bizde calısıyoruz 2010 da cıkacak (2014 halen yok)
-millet boktan gaz üretip araba calıstıyor siz hidrojenli araba mı yapacaksınız?
-ailen ne dusunuyor sana destek oluyor mu? (babam zengin olsa sana mı gelirim diyemedim)
-siz bunu yapın zaten önunuzu keserler ( okulu bitiremedim zaten :D şimdi anlıyorum ne denilmek istediğini)
gibi onlarcası var....
Yerli motor yapılmaz mı yapılır.Devletin arge teşvikleri var,parça üretimleride var montaj yapan kaliteli bir pontansiyelde var sıkıntı bunu yapmak isteyen bu işe gönul verecek ilk başta kar güdmeyen bir zihnıyet lazım.yoksa yapılmayacak bir durum yok.Param olursa zaten yapıcam :D
-
26 Aralık 2014, 12:07
Beyler kusura bakmayın ama , bi çoğumuz onu yapamayız bunu yapamayız diyor , haklılar... çünkü bi çoğumuzda bunları yapacak göt yok afedersiniz...
Yoksa emin olun altyapıymış , bilgiymiş , teknolojiymiş hepsi var... Olay aslında ülke zenginlerinin ekonomik güçlerine bunlara yatırmaması , emin olun bu zenginler / patronlar ilk amaçları kar elde etmek olmadan bu yatırımları yapsalar 3-5 senede bir çok vasıtayı yollarda görürüz...
(bunları nerden mi biliyorum , yaklaşık 12 yıldır otomotiv sektöründeyim , üretebilme yeteneğimiz fazlasıyla var...)
-
26 Aralık 2014, 12:34
Sorun üretmek değil . Araba da motosiklet de üretiriz. Sorun ucuza üretmekte. Senin Türkiyede üreteceğin scooter 50000 liraya mal oluyorsa, çinden 2500 liraya ithal etmek daha mantıklı olur. Bu durumda kimse milyonlarca lirasını böyle bir fabrikaya yatırmaz. Çin hem yüksek üretim hacmi , hem de düşük hammadde, teknoloji ve işgücü girdisi ile rekabet avantajını elinde bulunduruyor. Ama şu yapılabilir : Babayiğit Türk bir sanayici gider çinde fabrika kurar orada üretip türkiyeye getirir. Alın size ucuz Türk markası.
-
26 Aralık 2014, 12:42
Ne yerli arabası ne uçağı ne motosikleti kardeşim ya ? TEYİP bile üretemeyen bir ülkenin araba ürettiğinden kimse bahsetmesin bana. Lafada gelince "AMERİHA ENNGELLLİYIIRRR"
-
26 Aralık 2014, 12:47
asıl sorun maliyet-ucuzlık falan değil,asıl sorun şu: bizim milletimiz hep kolay yoldan daha fazla para kazanmayı amaçladığı için böyle işlere girmezler.örnek : inşaat,tekstil ülkede çok gelişmiş. neden ? çünkü çok fazla mühendislik istemyen,ilkokul mezunu, hatta okuma-yazma bilmeyenlerin bile yapabileceği işler.
bizim milletimiz kafa çalıştırarak(mühendislik açısından) para kazanamaz,kafasını buna yoramaz,zor gelir; para kazanabileceği enayi arar sürekli. basit yollarda veya dala-verayla para kazanmaya bakar. nasıl üç-kağıtçılık yapsam,kimi kazıklasam diye düşünür.kafa, sürekli bunlara çalışır.
-
26 Aralık 2014, 12:54
zerzura adlı üyeden alıntı
Uçak? Motor? Sıfırdan?
Seni çılgın.
Fabrikanın jenaratörünün alternatörü İtalyan, elektrik panosunun kaçak akım rölesi Alman, üreteceğin motorun ECU'i Japon, PLC üniteleri ise Amerikan olacak.
Sıfırdan motor, uçak, araba tasarlayabilecek vatandaşın da şuanda İtalya'da, Almanya'da, Japonya'da, Amerika'da...
Konuşturmayın ya. He sıfırdan uçak he.
Bu adamı dinleyin
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:52 ----------
Bu kadar mühendis olupta neredeyse sıfır üretimin olduğu başka bir ülke var mı merak ediyorum?Bütün ülke montaj üzerine çalışıyor.
-
26 Aralık 2014, 13:05
Elektrik elektronik sektöründe ürün tasarımcısı olarak çalışıyorum. Ekstrüzyon kalıpları çizip imalatına bakıyorum. Şahsen bizim fabrikada gayet güzel teknoloji var. Piyasada daha iyi benzer firmalarda var. Etrafta çok tecrübeli ustalar ve çok yetenekli mühendislerde var. Ama bunları bir araya getirecek Güven Özveri ve Tecrübesi olan bir yatırımcı yok. Uzun vadeli, sosyal devlet görüşüne sahip işletmeci yok. Fuarlara gidince görüyoruz. Bizim elimizde BMW ya da Harley ile kapışacak teknoloji var. Ama Know-How yok. Bu kafayla da olmaz olamaz.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
-
26 Aralık 2014, 13:08
Sanırım maliyetler ve ara hammadde sıkıntısı çekiyoruz. Beşeri sermaye sıkıntısı çekeceğimizi düşünmüyorum. İstanbul Teknik Ünv. gibi kurum varken )...
Sanayi yatırımlarının devlet eliyle yapılması gerektiğini düşünüyorum. Nitekim Babacan da inşaat sektörü için verdiğim desteği keseceğiz şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ali Ağaoğlu küplere binmişti...
Çinde iş gücü fiyatları çok düşük, teşvik var, varda var yani, yeterki yatırım yap... adamlar Japonlarla uğraşıyor.
-
26 Aralık 2014, 13:14
yapsınlar tabi yaa
az daha koy ybr al
-
26 Aralık 2014, 13:33
Hepsi yanlış , ŞEYTAN İCADI BUNLAR
-
26 Aralık 2014, 13:50
Ne kadar alışmışız kendimizi küçümsemeye, eksik görmeye. Yok efendim bunu yapacak adam yokmuş da... Arkadaşlar milletimizin sorunu aptallık ya da korkaklık gibi görülse de değil, tamamen halkın cahil kalmasına , ekonomik olarak bağımsız olmamasına yatırım yaparak muhtaç koyun sürüsü yaratmaya çalışan hükümetlerdir. Kimse çıkıp siyaset yapıyorsun demesin lütfen, bizim elimizde her şeyi yapabilecek insan mevcut. Sadece, bazı kar hesapları bunları engellemelerine neden oluyor. Tamamen iyi niyet olsun, bu tür bir projeyi bir yılda istenilen kalitede gerçekleştirebilecek gücümüz var. Bilincinde olun, çağın en büyük tehlikesi algı yönetimidir. Kendinizi küçümsemeyin.
-
26 Aralık 2014, 13:55
VAR var bizde de kafa var ama kafasını desteklicek kişi , insan yok..Bu kafar kendiniz düşürmeyin.Ama bir gün bizde uzaya araç gondeririz hele şu 2015 e bi girelim , hayırlısı. .
-
26 Aralık 2014, 13:59
Ufku geniş,cebinde parası olan yatırım yapmak isteyen veya parası olmayıp yaratıcı-kaliteli fikri olan adamlar yurtdışına kaçıyor dostum.
-
26 Aralık 2014, 14:07
Herkes girişimciden bahsetmiş ama kimse mkek'den bahsetmemiş mkek önce yerli piyasada üretilen motor aksamlarını bir araya getirip bir motor üretisin ondan sonra girişimciler o motoru onlarda alıp arabaya'da koyar motora'da
-
26 Aralık 2014, 14:26
o dediğin anca 20 yıl sonra arabayla trafik yüzünden bakkla bile gidemiyecekleri zaman ola bilir bu ülkede.
oda belki
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)