Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Araba kullanmadan motosiklete binmek?

REKLAM ALANI
    TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Bence yeteri kadar İstanbulda, İstanbul trafiğinde seyahat etmek bile ciddi bir tecrübe (mesela 30 yıl) Ben 35 yaşıma kadar motorlu taşıt kullanmadım (bisiklete bindim yıllarca, ama araç yollarında değil.) . Daha sonraları motor için 1 ay eğitim aldım trafiğe kapalı bir pistde. Zamanı gelince trafiğe çıktıgımda, hiç yadırgamadım. Sanki yıllardır istanbul trafiğinde araç sürüyor gibi hissettim. Yani işin özü nerde yaşadığınızın nasıl gözlem yaptığınızın bile refleks ve algılarınızın gelişmesine katkısı var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    iş arkadaşımın ehliyeti olmasına rağmen araba hiç kullanmayı bilmiyordu. zorlanacağını ve çok daha fazla dikkatli olması gerektiğinden nelere dikkat etmesi gerektiğinden başlayarak anlatmaya başladım. 2 gün 1er saat antrenman yaptık boş alanda. şimdi 10bin km yi geçmiştir. baya baya sürüyor. geçenlerde araba da kullandı.

ha ben motosikletten önce araba kullanmaya başladım. ve motosiklet kullanmaya başlamamla arabayı daha nadir kullanmaya başladım. direksiyona oturunca sanki araba da her yerden geçecekmiş gibi kullanıyorum istemsiz. ve hisseder hissetmez kendimi frenliyorum. yani dikkatli olmak lazım.

xaselcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende ilk motosikletle başlamak istiyorum görüşlerinizi almak istedim.Motosiklette zorluk çekeceğimi düşünmüyorum Honda eğitimlerinide alıcam.

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Araba ile kaporta guveni icinde trafigi okumayi ogrenmek, bu arada suruculerin nerede ne yapabilecegini ongorme becerisi edinmek, motorun en iyi niyetli araba suruculeri tarafindan dahi gorulemedigini ogrenmek,daha sonra motora baslamak cok daha guvenli diye dusunuyorum. Ben oyle yaptim ve bu yuzden cok temkinli kullaniyorum.

ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iş arkadaşımın ehliyeti olmasına rağmen araba hiç kullanmayı bilmiyordu. zorlanacağını ve çok daha fazla dikkatli olması gerektiğinden nelere dikkat etmesi gerektiğinden başlayarak anlatmaya başladım. 2 gün 1er saat antrenman yaptık boş alanda. şimdi 10bin km yi geçmiştir. baya baya sürüyor. geçenlerde araba da kullandı.

ha ben motosikletten önce araba kullanmaya başladım. ve motosiklet kullanmaya başlamamla arabayı daha nadir kullanmaya başladım. direksiyona oturunca sanki araba da her yerden geçecekmiş gibi kullanıyorum istemsiz. ve hisseder hissetmez kendimi frenliyorum. yani dikkatli olmak lazım.
    Kendimi övmek istemiyorum, son derece düzgün otomobil kullanırım.

Fakat motor kullanmaya başladıktan sonra otomobil sürüşümün değiştiğini hisseder gibi oldum.

Otomobil de var ama, hava çok kötü değilse motoru tercih ediyorum.

Nasıl bir saplantıdır, nasıl bir rahat batmasıdır, çözebilmiş değilim
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendimi övmek istemiyorum, son derece düzgün otomobil kullanırım.

Fakat motor kullanmaya başladıktan sonra otomobil sürüşümün değiştiğini hisseder gibi oldum.

Otomobil de var ama, hava çok kötü değilse motoru tercih ediyorum.

Nasıl bir saplantıdır, nasıl bir rahat batmasıdır, çözebilmiş değilim
    aynı şeyleri yaşıyoruz hocam. eskiden 200beygirlik coupe bir arabam vardı arkadan itişli. yani hakkaten dediğin gibi ben de övmek istemem ama hakkını da verirdim beygirlerin. ama şimdi deseler alalım şöyle spor bi araba. yok gerek yok. alalım bi aile arabası üste kalan paraya motoru değiştirirz :D ha ayrıca araba kullanışım tehlikeli değil artık. avantajları. daha dikkatli olduğumuz için trafiği normal birinden daha iyi okuyabiliyoruz.
    ahmetkorkmaz bunu beğendi.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    benim yaş 22.17 yaşından beri araba kullanıyorum.motoru 1.5 sene önce aldım.gerçekten çok faydasını gördüm.Küçük şehirde yaşıyorsanız önemli değil ama Ankara,İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız önceden araba sürmüş olmanız çok büyük bir avantaj.Kimin ne yapacağını önceden kestirebiliyorsunuz..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)