-LEM- marka kask hakkında bilgileriniz.
Reklamlar
-
Arkadaşlar babamın belkide 20 sene önce aldığı kaskı hırdavatların içinden çıkardık. Yıkadık temizledik(sadece iç döşemesi yoktu) babam süngerle çok güzel döşedi içini. Bu kasku kullanıcam. Bu kask hakkında bilgileriniz neler, sağlammıdı? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
-
süngerden nasıl bi koruma beklıyorsun dostum saf olmayın bu kadar ya. Yoğurt kasesi takmakla aynı şey git 200 liraya bi mt revenge kask al rahat et
-
Bir kaskın ömrü 5 senedir, 5 seneden sonra leğene dönüşür.
Kullanmayınız 200 - 250 lira arasında güzel kasklar var MT Revenge - LS2 375 Shogun vb.
Kendinizi riske atmayın.
-
YouSuffer adlı üyeden alıntı
süngerden nasıl bi koruma beklıyorsun dostum saf olmayın bu kadar ya. Yoğurt kasesi takmakla aynı şey git 200 liraya bi mt revenge kask al rahat et
Dostum kaskın dışı sünger değil heralde. Ayrıca günümüzdeki kaskların içindeki o yumuşak tabaka ne oluyo ozaman.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
C.Kaan adlı üyeden alıntı
Kullanmayınız 200 - 250 lira arasında güzel kasklar var MT Revenge - LS2 375 Shogun vb.
Kendinizi riske atmayın.
Valla kask çok sağlam duruyor. Öyle çürük filan değil. Resminide atabilirim. Zaten ben geçici olarak kullanıcam. Kışın motora çok binmiyorum. Yazın yeni alıcam bitane.
-
Kullanma bence o seni korumaz hicbir sekilde biraz ucuz yolluda olsa yeni bir tane al mutlaka yada keyfine kalmis
-
Sizlerde haklısınız tabi. Zaten bende dandik bişe olsa böyle bi konu açmam. Markanın geçmişini araştırdımda biraz çok kaliteli ve sağlam olduğu söyleniyor. 15 sene aradan sonra tekrar üretime başlanmış ve Türkiye'de mevcut. Kullanıcıların yorumlarına bakmak lazım. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
-
mtgemlik adlı üyeden alıntı
Sizlerde haklısınız tabi. Zaten bende dandik bişe olsa böyle bi konu açmam. Markanın geçmişini araştırdımda biraz çok kaliteli ve sağlam olduğu söyleniyor. 15 sene aradan sonra tekrar üretime başlanmış ve Türkiye'de mevcut. Kullanıcıların yorumlarına bakmak lazım. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Metal değil, plastik ya da fiberglass vs. bir maddeden ise gevrekleşmiştir. Ne kadar sağlam görünse de bir darbede ikiye ayrılır. Metalse bilemeyeceğim ama onun da koruma olayı tartışılır.
-
Dostum kaskın dışı sünger değil heralde. Ayrıca günümüzdeki kaskların içindeki o yumuşak tabaka ne oluyo ozaman.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
Valla kask çok sağlam duruyor. Öyle çürük filan değil. Resminide atabilirim. Zaten ben geçici olarak kullanıcam. Kışın motora çok binmiyorum. Yazın yeni alıcam bitane.
Hocam baya heves etmişsin sen o kaska, kendinden emin cevaplar vermişsin ama o iş sadece dış kısmının sağlam olmasında bitmiyor.
Kask ömrü yaklaşık 5 yıldır. Kaskın dışı sağlam olabilir. Ama darbeyi absorbe edip başınıza yansıtmayan, içindeki farklı bir strafor çeşidi olan ve darbe emmeye yönelik tasarlanmış şekilde yerleştirilmiş köpüktür. Ömrü 5 yıl olan kısım bu strafor ve dışıdır.
Bunun üzerinde ise sizin sünger diye tabir ettiğiniz kısım vardır. Bu kısmın antibakteriyel terletmeyen ve konforu sağlayan kısım olmasının yanı sıra, asıl önemli olan kaskın kafanıza oturmasını sağlamasıdır. Bu sadeye herhangi bir kazada kask kafanızda dönmez, emniyette durur.
Kısacası, 5 yılda o kask hiç kullanılmamış olsa bile içindeki strafor ve dış kabuğu özelliğini kaybettikten sonra, sıfır bile olmasının pek bir esprisi kalmıyor.
İyiliğiniz için en azından Ls2 nin FF351 veya FF350 sini alın, en uygun fiyatlı, sharptan 4 yıldız almış kasklardan biridir.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
-
Blackeagletr adlı üyeden alıntı
Hocam baya heves etmişsin sen o kaska, kendinden emin cevaplar vermişsin ama o iş sadece dış kısmının sağlam olmasında bitmiyor.
Kask ömrü yaklaşık 5 yıldır. Kaskın dışı sağlam olabilir. Ama darbeyi absorbe edip başınıza yansıtmayan, içindeki farklı bir strafor çeşidi olan ve darbe emmeye yönelik tasarlanmış şekilde yerleştirilmiş köpüktür. Ömrü 5 yıl olan kısım bu strafor ve dışıdır.
Bunun üzerinde ise sizin sünger diye tabir ettiğiniz kısım vardır. Bu kısmın antibakteriyel terletmeyen ve konforu sağlayan kısım olmasının yanı sıra, asıl önemli olan kaskın kafanıza oturmasını sağlamasıdır. Bu sadeye herhangi bir kazada kask kafanızda dönmez, emniyette durur.
Kısacası, 5 yılda o kask hiç kullanılmamış olsa bile içindeki strafor ve dış kabuğu özelliğini kaybettikten sonra, sıfır bile olmasının pek bir esprisi kalmıyor.
İyiliğiniz için en azından Ls2 nin FF351 veya FF350 sini alın, en uygun fiyatlı, sharptan 4 yıldız almış kasklardan biridir.
Benim aklıma takılan ise , kask üretim tarihini nasıl öğrenebileceğim..Kaskın ömrü 5 yıl evet, ama satın aldığımızdan itibaren 5 yıl değil ki, nerde yazıyor bu üretim tarihleri..
Tesekkürler
Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya
-
15 Aralık 2014, 03:45
Iyi markalarda kaskın içinde yazıyor, diğerlerinde yazmıyor diye biliyorum ben.
-
15 Aralık 2014, 11:57
oluroyle adlı üyeden alıntı
Benim aklıma takılan ise , kask üretim tarihini nasıl öğrenebileceğim..Kaskın ömrü 5 yıl evet, ama satın aldığımızdan itibaren 5 yıl değil ki, nerde yazıyor bu üretim tarihleri..
Tesekkürler
Markadan markaya değişiyor, benim aldığım LS2'nin dışında etiket vardı, orada yazıyordu. Ayrıyetten içinde de bir etiket var. Şimdiye kadar elime geçen kaskların içindeki etikette yazıyordu.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
-
15 Aralık 2014, 12:50
Bunun marka ile alakası yok isterse moto Gp kaskı olsun her materyalin bir ömrü var ve bu kasklarda genel olarak 5 sene.Birde içine siz köpük döşemişsiniz ama o iş o kadar basit olmuyor.Size şöyle bir şey anlatayım Ford aracımız için lastik conta gerek ti, gittik servise orjinal parça yı aldık ve eve geldik contayı elime aldığım an ortadan ikiye ayrıldı üretim tarihine baktım 7 yıldı.
-
15 Aralık 2014, 13:19
Kullan ama kaza yapma
-
15 Aralık 2014, 16:33
Bu kafaya bu kask gider bence ,sizde üstelemeyin
-
15 Aralık 2014, 16:36
sen kaskı tak kafana tapa gaz git, gerisini düşünme
Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez
-
15 Aralık 2014, 21:51
Resmi at görelim şu meşhur kaskı. Sen geçici kullan, zaten Dünyada da geçici değil miyiz?
-
15 Aralık 2014, 22:04
kafanı bir yere vurduğunda kafan kaskın içinde sağa sola çarpar bunu için kaskların içinde 5-6 çeşit madde bulunur diyelim yani strafor hatta adamlar bağırıyor kaza yaptığınızda kafanız bu straforlara çarptığında strafor ezilir ve daha kullanılmaz ve sen gidip içine başka bir şeyler koymuşsun.kasıkın ömrü 4 max 5 yıldır 5 yılda hem dıştaki kabuk hemde strafor sağlamlığını yitirir ve bir dahada bir işe yaramaz onu rafa kaldırıp izleyeceksin.
illa diorsan ben bunun şeklini sevdim,kafanı kaldırımı ağaca çarptığında acaba seni o şekil mi kurtarcak ?
yoksa olmayan sağlamlığımı ?
ucuz yada pahalı kendine bir kask al.,
diyorsan hayır ben bu kaskı kullanacağım, Macit250'nin dediği gibi bu kafaya bu kask gider.
Başının değeri ne ise kaskınınki de odur.
-
15 Aralık 2014, 23:16
C.Kaan adlı üyeden alıntı
Kendinizi riske atmayın.
kaan kardeşimizin leğen örneğini abartı sanmayın.bakınız :
bi de organik kasklar varmış yeni gördüm:
soruyu soran kardeşimize: tak kafana bişey olmaz diyemeyiz,korumaz çünkü,taş gibi serttir onun içi karpuz gibi yarılır Allah korusun. .masraftan kısmaman gereken en önemli ekipman kask malesef.kazasız sürüşler
-
16 Aralık 2014, 00:25
-
16 Aralık 2014, 00:59
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Kaskı gözümün önünden yok ettim. En kısa zamanda yeni bir kask alıcam. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)