Motorun benzin deposuna yağ katılımı neden
Reklamlar
-
arkadaşlar motosikletin benzin deposuna benzin aldıktan sonra bazı arkadaşlardan duyduğum kadarı ile 1 litre kadar yağ katıyorlarmış bunun zararı yada faydası nedir yağ neden konulur yağ motor ömrünü azaltmazmı yağ katılacaksa yağ numarası kaç olmalıdır
Reklamlar
-
2 zamanlı motorlara katılıyordu galiba ama emin değilim tam bilmiyorum.
-
2 zamanlı motosikletlere %2 oranında yağ katılıyor diye biliyorum, 2 zamanlı kullananlar daha iyi cevaplar verecektir
-
2 zamanlı motorlara yağ konulur yağ deposu olmayanlara, benzinli testere ,benzinli tırpan ve eski tip motorlara v.s yağlama benzin ile olur ,4 zamanlı motorlara gerek yok, onların yağ hazneleri ayrıdır, oraya eklersin pompa ile yağlar ,ha 4 zamanlı motora yağ koyarsan ne olur, karbüratörü veya enjeksiyonlu, dar geçişli boruları tıkayabilir, ayrıca bujileri karartır verimi düşürür
-
4 zamanlı motorlarada koyarlar(fazla kilometre yapmış motorlara) makinenin içindeki aksamları(piston, sekman v.s) temizlensin diye 10lt/bir kapak kaliteli yağ koyarlar. Bir keresinde bende koymuştum. 10 lt benzin alıp izerine yamahanın(yamalube) yağından koymuştum. Yalnız fazlası zarar.
-
mtgemlik adlı üyeden alıntı
4 zamanlı motorlarada koyarlar(fazla kilometre yapmış motorlara) makinenin içindeki aksamları(piston, sekman v.s) temizlensin diye 10lt/bir kapak kaliteli yağ koyarlar. Bir keresinde bende koymuştum. 10 lt benzin alıp izerine yamahanın(yamalube) yağından koymuştum. Yalnız fazlası zarar.
o konu hakkında şunu merak ediyorum yağ karbüratörü tıkarsa ne olacak
-
10lt benzine bir kapak yağ dedim tıkanma ihtimali çok düşük. Ama fazlası tıkar.
-
belli bir süreden sonra tıkar diye düşünüyorum sonuçta 4 zamanlının karbüratörü yağ için uygun değil
-
olum niye benzine yağ koyuyonuz 4 zamanlıda? yağ daha pahalı :D su koyun su
(hiçbişe koymayın hatta yakıt katkısı bile koymayın)
-
15 Aralık 2014, 00:21
İlla temizlik yapacağım diyorsanız şundan kullanın.
http://www.powerup.com.tr/UrunDetay/113/
Bu firmanın ürünlerini motosikletim de ve arabam da kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim.
Not: Firma ile ticari ilişkim yoktur
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
15 Aralık 2014, 00:26
shooter1 adlı üyeden alıntı
belli bir süreden sonra tıkar diye düşünüyorum sonuçta 4 zamanlının karbüratörü yağ için uygun değil
Bu dediğim zaten isteğe bağlı. İstersen bir senede bir koy. İstersen her ay. Zaten bu fazla km yapmış motorlar için. İlla her benzin koyduğunda yağ koymak zorunda değilsin. Yalnız her yağ konulmaz. Ben yamahanın yağından koymuştum. 4lt lik bidonu 80 dolar. Bizim burda teknelerde kullanıyolar. Bende biraz almıştım. Bi motorcu arkadaşım demişti bu yağ işini. Hem motoru hemde karbüratörü temizliyo demişti. Ama bence hiç gerek yok böyle işlere.
-
15 Aralık 2014, 00:27
Adı benzin deposu olmasa zencefil koyan bile çıkar.
Allahtan ne deposu olduğunu adında belirtmişler.
Susam yağı ile karanfil atın hem temizler hemde güzel kokutur.
-
15 Aralık 2014, 01:14
XY150T çelik motor bu markalı
4 zamanlımı 2 zamanlımı
-
15 Aralık 2014, 01:42
Ben içine vanilya ve kişniş de atıyorum...
Kokusu hoş oluyor...
Zencefil deneyeceğim... Sindirim sistemine faydası oluyormuş...
Belki eksozu temizler....
-
15 Aralık 2014, 02:01
Boşuna uğraşıp masraf yapmayın bence, eklenen katkı maddeleri amaca yönelik olmalı. Yoğun içerikli ve yüzeye yapışma eğilimindeki katkılar yaşlı motorlarda, deterjan özellikli ve temizleyici nitelikteki katkılar da herhangi bir nedenle tıkandığı düşünülen motorlarda kullanılmalı. Mesela eski bir motora temizleyici nitelikte katkı koyarsanız, koyduğunuz katkı motorun iç yüzeyindeki aşınmış yüzeyleri dolduran artıkları atacak ve motorun performansını düşürecektir. Ama yağ, bu katkı çeşitlerinin hangisine dahildir bilemiyorum. Bu konuda uzman biri varsa aydınlatabilir...
-
15 Aralık 2014, 02:11
Ben mesir macunu koyuyorum. Durduğu yerde tekere geliyor makine )
Şaka bir yana. Sakın 1 litre yağ falan koymayın. Toz bile zararlıyken 1 litre yağ neler yapar bilemiyorum. 2 zamanlıda arkadaşlarım endurolarına koyuyorlar. Yalnız 2 zamanlı. Kullanma kitapçığında yazıyor. 1 litreye 1 kapak mı ne öyle karışımları var onların. Her duyduğunuzu denemeyin. Hatta bizi de dinlemeyin. Gidip kullanım klavuzuna bakın orada yazar zaten. Fakat 4 zamanlıysa lütfen yağ falan koymayın.
-
15 Aralık 2014, 02:29
kara3856 adlı üyeden alıntı
XY150T çelik motor bu markalı
4 zamanlımı 2 zamanlımı
Söylediğiniz ismi google'a yazdım. Bir scooter çıktı. Biraz göz gezdirdim, hiç teknik bilgi bulamadım.
Kesin olmamakla beraber, muhtemelen dört zamanlıdır. Ve dört zamanlı motorların yakıtlarına yağ karıştırılmaz.
-
15 Aralık 2014, 02:46
kara3856 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motosikletin benzin deposuna benzin aldıktan sonra bazı arkadaşlardan duyduğum kadarı ile 1 litre kadar yağ katıyorlarmış bunun zararı yada faydası nedir yağ neden konulur yağ motor ömrünü azaltmazmı yağ katılacaksa yağ numarası kaç olmalıdır
Merhaba ,
ya seni arkadaşların güzel bi kandırmış, yada sen bizi .. bilemiycim
Yok öyle birşey, sakın yapma
hoş sohbetler
-
15 Aralık 2014, 08:39
oluroyle adlı üyeden alıntı
Merhaba ,
ya seni arkadaşların güzel bi kandırmış, yada sen bizi .. bilemiycim
Yok öyle birşey, sakın yapma
hoş sohbetler
arkadaşlarım beni kandırmasından ziyade sen bişey bilmiyorsun gibime geldi bak arkadaşlar 2 zamanlı motorlara yağ katılır 1 kapak civarında diyor
-
15 Aralık 2014, 10:20
Ben depoya bir kapak zemzem koyuyorum cok sukur kaza yapmadim hic
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)