bu korku ile sen motor alma. korkunu yenemez isen saçma sapan panik yapıp hem kendini hem karşı tarafı öldürürsün.
birde korkun var ise psikologlar forumlardan daha çok yardımcı olurlar...
Herkes demiş, korku iyidir.
Eğitim al, netleşecektir düşüncelerin.
Kaderde ne varsa o olur. Ama tedbir almak gereklidir. Ben motosiklet almak için 8 sene bekledim ve düşündüm. Motosikletçi arkadasıma sordum korkuyorum alayım mı ne dersin diye, korkuyosan alma dedi ama ben yine de gittim 600rr aldım. Aldığıma hiç pişmanlık duymadım inşallah da duymam. Böyle mutluyum.
ben öyle bişey demedim. korku kötüdür.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------
aldığın gibi de 20 30 mt örede köşeden burnunu araba çıkarttı diye 20km hızla düştün. bu mudur yani? allahtan öyle hafifçe düşüp de eğitim almaya başladın dostum. o düşüşünün tamamen korkunla yaptığın panikten kaynaklandığının farkındasın biliyorum. allah korumuş başka birinin başına böyle basit gelmeyebilir. o yüzden lütfen insanları tehlikeye atacak yorumlarınızı ve hareketlerinizi kendinize saklayın. doğuştan yeteneklisindir böyle işlere 5binlik motorla da başlarsın. ama herkes senin kadar yetenekli olmayabilir. ben korktum da 600rr la başladım herkes başlayabilir. başlayın bişey olmaz demek doğru değil. bu senin tehlikeli seçimin. lütfen kendine sakla kimseyi kendindeki gibi kuru cesaretle tehlikeye atma rica edicem
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Yaşım 19 motor istegi hep vardı sonunda karar verdim şahsi fikrimce korku kötü eğer kendine güveniyorsan dikkatliyim gaza gelmem diyorsan hevesini gerçekleştir küçük bişey al baktın çok hızlı bişeyler istiyorsun sat kurtul bida alma 😃
korkuyorsan hıc bınme çünkü korkundan dolayı kontrol edemıceksın gidonu hayvan gıbı sıkıcaksın motor kendını toparlayamacak . panik yapıcaksın vs vs korktugun ıcın bınmemenı tavsıye ederım yada kapalı alanda özel derslerı alarak yavas yaavs bu korkunu yenebılırsın. ben 7 yıldır bınıyorum ama hala bınerken temkinliyim cunku bızım memlekette hayvan sürücü cok fazla malesef. sen adam gıbı gıtsen başkası gıtmez.
korkmak iyi bişeydir aslında ben tamam usta oldum dedim motorla kaza yaptım dikkatsizlikten halbuki korka korka surerken nede saglıklı gidiyordum
Dostum sen iyi güzel düşünüyn ama motosiklette korku yavaş yavaş tecrübeyle kendini unutulur diye umuyorum. Eğer ola ki kader inancı varsa illa ki nefes sayımız belli bir vaadimiz var, bizim yapacağımız şey koruma olmadan yola çıkmamak. Kaza yapan arkadaşım oldu ve her seferinde kask tak olum derdim kafayı yardı ve anladı. Sen motordan önce EKİPMAN al tavsiyem bu
Korkunun ecele faydası yok.Nereden biliyorsun sonunun motordan geleceğini? Bilemezsin.Korumalarını al,yazılanlara kulak ver ve yürü.
Ekipmanlarım yaza kadar hazır olucak inşallah herkes çok iyi yazmışta Allah'a inancım tam da şu kader konusuna kafam takıldı biraz. Zaten ölücez ölüm allahtan ölüm saati belli günü belli ama ölüm şekli o insana kalıyor bence çünkü motorla işe gideceğin sırada kaza geciripte ölebiliriz ama işe yürüyerek giderkende basımıza tugla düşüpte ölebiliriz kaza yaptım kader demek çok mantıksız
geliyor bana ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Biz motorcular 2 bacağa değil 2 tekerleğe aşık oluruz...
Bende senin gibiydim cbf 150 mi aldım eve gtirdim zaten herkez diyor yok düşceksin falan artık kendi kendime keşke almasaydım falan diyordum ama şöyle adam gibi sürmeyi öğrendikten ve ekipmanların hepsini aldıktan sonra korkum geçti . Şimdi 2013 hyosung gt 250 sahibiydim hedef 0 YAMAHA R1 ama o paraları biriktirdiğimi göre bileckmiyim ömrum yeteckmi bilmiyorum
Motor alıcaksan al bir sür o zevki tat birdaha bıraka bilirsen satarsın
Git al bi 50cc benzinden karlısın zaten hızlı gitmez 50-60km yapıyordu benımki, trafik tecrübesi ile de kendine güvenin artacak ve tutkunda vazgeçilemez bir hal alacak ailenede özgüveni verince onlarında sesleri fazla çıkmaz (tecrübeyle sabittir
Şimdiki genç kardeşlerin aklına motor deyince otobanda gaz açmak geliyor galiba . Bilmem sizin şehriniz nasıl ama burada 30km/h'in üzerine çıkabileceğim şehir içinde pek bir yer yok gibi. Zaten öğrenciyiz okuldan vakit mi kalıyo beyaa
Daha iki ay önce bir çocuğun kafasına balkondan keçi düştü ve çocuk hayatını kaybetti böyle bir memlekette motosiklet ne kadar tehlikeli diye sorduruyor insana..
Şahsi fikrim Motosiklet sürerken kararlı olmak gerek bazen biri birşey söylüyor moralin bozuluyor Motosiklet kullanırken kafan kayıyor sürüşün bozuluyor onun için korkmamak iyidir devamlı korkarak binilmez konsantrasyonu bozar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)