Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Acil Yardım !!!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 150KT
    Sevgili dostlar bu hasta aldığım Mondial 150KT motorumda yedek depoya geçerken elim bu resimdeki işaretlediğim yere çarptı.. 3 kademeli bi alet bu ve en alta gelmiş. Marşa basıyorum basıyorum çalışmıyor. Derken çözdüm olayı o elimin deydiği yerle ilgi bi sıkıntıymış orta konuma getirdim marşa basmamla çalışması bir oldu. Ama bu alet nedir ne değildir. Asıl konumu hangisi olmalıdır Lütfen yardım edin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mtgemlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar-Rks 150s- Tvs apache rtr 200
    O resimdeki jikledir. Soğuk havalarda çalıştırmak için kullanılır. Resimde gözüktüğü konum doğru olandır. Yani sabahları onu yukarı çekersin öyle çalıştırırsın. Ama ilk önce en alt konumdaken dene. Kolay çalışıyorsa jikle çekmene gerek kalmaz.
    cglrsyn bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial 150KT
    Alıntı mtgemlik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O resimdeki jikledir. Soğuk havalarda çalıştırmak için kullanılır. Resimde gözüktüğü konum doğru olandır. Yani sabahları onu yukarı çekersin öyle çalıştırırsın. Ama ilk önce en alt konumdaken dene. Kolay çalışıyorsa jikle çekmene gerek kalmaz.
    Çok teşekkür ederim. Peki akşam orta konumda kalsa bi sıkıntı yaratırmı. Birde en alt pozisyonda dururken neden ateşleme yapmıyor ?

Motosikleti
    Yalnız orta konumda çalışır ama sen rodajdasın heralde fazla devir yükseltmiyosun. Orta konumda iken yüksek devirde motor tekler onu en alt konumda kullanman lazım. Orta konumda yüksek devirde havayı tam çekemediği için benzini fazla çeker ve motor boğulur. Bujiye zarar verirsin.

Motosikleti
    Mondial 150KT
    Yalnız orta konumda çalışır ama sen rodajdasın heralde fazla devir yükseltmiyosun. Orta konumda iken yüksek devirde motor tekler onu en alt konumda kullanman lazım. Orta konumda yüksek devirde havayı tam çekemediği için benzini fazla çeker ve motor boğulur. Bujiye zarar verirsin.
    Valla hocam sana ne kadar teşekkür etsem az akşam gözüme uyku girmezdi.
    Peki bu motoru çalıştıramadığım en alt konum ne için yapılmış. Yani hangi durumda kullanmam gerekecek bi bilgin varmı ?

Motosikleti
    Hava ayarın bozuk olabilir. En alt konumda durması lazım. Bu tip karbüratörlerin hepsinde standarttır bu. Sen motorunu bi servise götür ayar çeksinler ona.

ergunbilgeha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ledow cxm 250
    Motorunu en alt kademedeyken çalıştırmayı denersin baktin çalışmıyor orta seviyeye getirip calistirirsin oda olmazsa en üst seviye de calistirirsin.motorun çalışıp aradan 2 dk geçtiği zaman onu sırayla aşağıya indirerek en alta alır en altta kullanirsin.diğer seviyeler en alt seviyeye gore daha fazla benzin tüketir.jikle nedir diye bakarsan biraz daha anlarsın

Motosikleti
    Alıntı cglrsyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim. Peki akşam orta konumda kalsa bi sıkıntı yaratırmı. Birde en alt pozisyonda dururken neden ateşleme yapmıyor ?
    Yok bi sıkıntı olmaz. Onun ateşlemeyle bi alakası yok zaten. Hava ayarın bozuk olabilir.

Motosikleti
    Mondial 150KT
    Yok bi sıkıntı olmaz. Onun ateşlemeyle bi alakası yok zaten. Hava ayarın bozuk olabilir.
    Ya resimdeki konum doğru konum şimdi düzelttim ve tekte aldı. Ortada da tekte alıyor. Ama ben yanlış tabir kullanıyorum en alt değil en üst olacaktı o sanırım. en üst konuma aldığımda çalışan motor dahi duruyor.

Motosikleti
    Alıntı ergunbilgeha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorunu en alt kademedeyken çalıştırmayı denersin baktin çalışmıyor orta seviyeye getirip calistirirsin oda olmazsa en üst seviye de calistirirsin.motorun çalışıp aradan 2 dk geçtiği zaman onu sırayla aşağıya indirerek en alta alır en altta kullanirsin.diğer seviyeler en alt seviyeye gore daha fazla benzin tüketir.jikle nedir diye bakarsan biraz daha anlarsın
    Aynen. Zaten jiklenin görevi en üst kademedeyken hava alamadığı için sırf benzin çeker ve motor kolay çalışır. Orta konumda iken havanın yarısını açar düşük devirlerde bir fark görülmez ama yüksek devirde havayı tam çekemediğinden motor tekler. Yani seyir halinde jiklenin en alt konumda olması gerekir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)