azminizi gerçekten taktir ediyorum.
bugün ilk kazamı yaptım yokuşta kalkış yapmaya çalışırken sol tarafıma devrildim motorla birlikte.. koruma demiri çizildi...
Yokuşta kalkış yapmak yeni başlayanlar(benim gibi) için tam bir eziyet.
yan düştüm valla iyice öğrenmeden yokuşta duruş kalkış yapmayacağım
Az olmus. Sey yap: Gazi kokle, sonra durama bu yuzden de heyecandan gazi koklemeye devam edip bir yerlerini kir. Egitim alman gerektigiyle ilgili bir seyler ogrenebilirsin.
Olmadi aynisini tekrar dene. Hala canindan olmadiysan mutlaka ogrenirsin.
debriyaj kavrama ayarını ortaya yakın yere ayarlattır en sondayken acemi için tehlikelidir . Kavrama yapamadığı için ya stop ettirir yada debriyajı bırakana kadar gaz kolunu fazla açar ön kaldırmaya sebep olur istenmeyen sonuçlar çıkabilir.
aynen bayırda dur kalk cok eziyetti ögrenmeden önce benim oturdugum yerde durdugum kalktıgım yer hep bayır ilk zamanlarda önüme araç cıktıgında durdugum zaman bayırda kalkamıyordum arka lastige tas koyuyordum öyle kaldırıyordum
herkes gelmiş eğitim al eğitim al yazmış kardeşim herkes eğitim alamıyor işte herkesin oraya dökecek milyarları yok bu işe bence yanlış motosikletle başlamışsınız zaten o kadar tecrübeden sonra 150 lilik motosiklet çok farklı gelmişti bana sakın korkmayın eğitime gidin diyip duranları dinlemeyin ha imkanınız var gidin sizin için iyi olur ama eğitime gitmedim kendim öğrendim 12 yaşından beri motosiklet kullanıyorum burda ki çoğu atıp tutan arkadaştanda fazla bilgiliyimdir gelip eleştirecekler şimdi beni ama olsun bakalım. Debriyaja gelmişken ortalarda kavrama yapması gerekir bi ustaya götürün 2 dk sını almaz hemen ayarlar stop etmeniz debriyajdan kaynaklanıyor olabilir. arkadaşınızdan birinden emanet scooter vitessiz bi motosiklet alıp önce ona bi alışmanız yararınıza olacaktır
Aynen bende 12 yaşımda bağda bahçede cub motorla başladım. Bende arkadaşa eğitim al dedim
çünkü öğreticek kimsesi yokmuş. Şahsen ben dedemden öğrendim o da 40 yıllık sürücüydü ve 15 sene motor tamirciliği yapmıştı. Bu forumda zaten ciddiye alınacak 3 bilemedin 5 kişi var diğerleri fazla entel takılıp ego kasıyolar. Git kaza yap sonra eğitim alman gerektiğini öğrenirsin demiş. Milleti forumdan soğutuyonuz. Tamam anladık siz biliyonuz bi bok bilmiyoz cahiliz ne de olsa kaza yapıp ölürüz siz yaşarsınız. Entel olucam diye fazlasıyla antipatik oluyonuz. Ben her yorumu samimiyetimle yaparım siz egonuzla takip eden bilir. ha bu söylediklerim kimeyse o kendini biliyo.
ARKADAŞLAR BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM UMARIM ANLARSINIZ..
1. SERSERİ YENİ BİTME MOTORCU FALAN DEĞİLİM 30 YAŞINDA ÇOLUKLU ÇOCUKLU ADAMIM
2. BANDIRMADA EĞİTİM VEREN BİR YER YOK EĞİTİM ALANLARI BİLE YOK NORMAL CADDEDE SINAV VE SINAVDAN 1 GÜN ÖNCE EĞİTİMİ VERİYORLAR..
3. EVİM ŞEHİR DIŞINDA TRAFİĞE KAPALI MEZBAHA YOLU DEDİKLERİ BİR ALAN VAR ORADA ALIŞTIRMA YAPIYORUM..
4. BİR İKİ TANE MOTORCU BULDUM ONLAR BANA GÖSTERDİLER VE BEN ŞİMDİ KENDİM ÇALIŞIYORUM OCAK 4 DE SINAVA GİRECEĞİM SADECE DİREKSİYONDAN.
5. EKİPMANLARIM TAM KASKIM KORUMALI MONT VE PANTOLONUM ELDİVENİM BELLİĞİM HERŞEYİM VAR..
YUKARDAKİ MESAJLARI ADAM GİBİ OKUMADAN ATIP TUTMAYIN.. EHLİYETSİZ TRAFİĞE ÇIKACAK KASK TAKMADAN MOTOR SÜRECEK KENDİMİN VE YA HİÇİBR CANLININ HAYATINI TEHLİKEYE ATACAK BİRİ DEĞİLİM!
ehliyet kursu özel ders vermiyor mu? biraz ders alınsa milyarlar gitmez ...
burada herkes faydalı olmak için bir şeyler yazıyor, durumun yoksa bir kaç saat de olsa bilen birinden özel ders al, illa ki işe yarar, icabında hayat kurtarır...
dostum yavaş yavaş düşe kalka eski düzende olduğu gibi öğreneceksin dert etme sıkıntını bana yaz ben elimden geldiğim kadar yardımcı olurum burada kurs eğitim diye nara atanlara bakma sen onlar son model motorcu
sadece kask için bi fikrim var oto bakım ürünleri oluyor buğu önleyici geçen hafta şok tan aldım 10 tl
buğu önleyici
yağmur kaydırıcı
antifirizli camsuyu konsantre
buz çözücü sprey var
kaskın vizörünü iyice cam suyu ve bez ile iyice temizleyip
içine buğu önleyici dışına yağmur kaydırıcı uygulayınca on numara oluyor
şehir içinde yavaşlayınca buğu olayına sinir oluyordum artık hiç olmuyor
kaskın içi bir otomobil kadar rahat sessiz serin sıcak olacak ki KAFA rahat olsun
tekeriniz düz bassın
Kurslar hiçbirşey öğretmiyor.Hatta öyle ki kurs bana anahtarı veriyordu çıkar motoru sür sinancım diyorlardı Ehliyeti çok rahat geçtim ancak 2 günlük hatta duruma göre yetmezse daha fazla sürüş eğitimi almak istiyorum.
Acele etmeyin, bir depo benzini bitirince öğrenmiş olacaksınız.
%90 sürerek öğrendik. Tabi imkanlar elverdiğince eğitim almak çok çok önemlidir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)