Gerizekalı bir şahıs yüzünden yolda kaldım..
Reklamlar
-
Sabah 12de işe girdim, gece 1 gibi çıktım (yarım saat önce).. Arkamda da arkadaşım var. Biraz gittim, sonra garip şekilde teklemeye başladı motor. Gaz versem de gitmedi boşa döndü gaz kolu, sonra stop etti. Durdum, çalışmadı. Ne yaptıysam çalıştıramadım. Daha 2 gün önce bakıma girdi, sorunsuz çıktı.
Sonra benzin musluğu aklıma geldi, baktım, yedeğe dönük..... Andavalın biri musluğu yedeğe çevirmiş. Şükür yavaştım. Daha acemiyim, hızlı olsam nasıl kontrol sağlardım bilmiyorum, bir de artçı var..
Park ettiğim yer buyaka avmnin kapalı otoparkı, genelde hep zengin insanlar. Aklıma gelen tek şey var, yanyana parkettiğimiz fast food motorcuları, kebap paketçileri.. Yargısız infaz yapmayayım ama motorun benzin musluğunu nedir nerdedir onlar biliyor..
Bu tip insanlar yüzünden toplumumuzdan utanır olduk..
Reklamlar
-
Geçmiş olsun.
İnşallah bunu yapan , karşılığını bulur.
-
ortalıkta bi ton insan müsveddesi dolaşıyor
çok geçmiş olsun arkadaşım. Allah (c.c.) hayırlı kullarına çattırsın.
-
geçmiş olsun.
direk sağa sinyal verip el kol yapıyorum ben, bir ara ayaklık müşüründen durmadan stop ediyordu
-
çok geçmiş olsun. ucuz atlatmışsınız fakat benzin yedek depo musluğunu anlamadım. bu cbr 125r lar da da var mı
-
bunu yapan inşallah yanarak ölür.
-
benzin musluğunun yedeğe çevrilmiş olması insan için ne gibi hayatı bir tehlikeye sebeb olabilir?
-
benzin musluğunun yedeğe çekilmesi sizi yolda bırakmaz.
bıraksa da şöyle bırakır, normal deponuz bittiğinde yedeğe çekmek için elinizi atarsınız, bir de bakarsınız zaten yedekte.
böyle mi oldu olay?
başka sorum yok.
-
Usta beni yanlış anlama ama zengin insanlarda belki musluğun yerini biliyordur.Ben zengin değilim mesela ama dediğiniz musluğun yerini bilmiyorum.
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
09 Aralık 2014, 11:14
celikat adlı üyeden alıntı
bunu yapan inşallah yanarak ölür.
Bence bu tepki biraz abartılı olmuş.
Olayı gerçekleştiren bir hata yapmış, sizinde böyle bir tepki vermeniz pek hoş olmamış.
-
09 Aralık 2014, 11:16
Mexico adlı üyeden alıntı
Bence bu tepki biraz abartılı olmuş.
Olayı gerçekleştiren bir hata yapmış, sizinde böyle bir tepki vermeniz pek hoş olmamış.
adam otobaba çıktı, o arada benzin bitti, panikledi ve kaza yaptı, üzerinden kamyon geçti. bu çok mu hoş olurdu sence?
-
09 Aralık 2014, 11:25
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
benzin musluğunun yedeğe çekilmesi sizi yolda bırakmaz.
bıraksa da şöyle bırakır, normal deponuz bittiğinde yedeğe çekmek için elinizi atarsınız, bir de bakarsınız zaten yedekte.
böyle mi oldu olay?
başka sorum yok.
Arkadaşa katılıyorum...
Bence bu işte hayati bir durum yok, burada hata sizde, benzin durumunuzu kontrol etmeniz gerekir.
Zaten motosikletinizi park ettiğiniz zaman her seferinde benzin musluğunu kapalı durumu getirmek zorundasınız.
Anladığım kadarıyla hiç dikkat etmiyorsunuz.
Ve her motosiklete binişte yağ vs. durumunu kısaca bir şekilde kontrol etmeniz gerekir.
-
09 Aralık 2014, 11:32
Bendede aynısı olmuşdu dağ başında giderken birden boğulup gaz yememeye başladı marşa bir kaç sefer basmama rağmen tık yok ilk aklıma gelecek yer benzin hortumunu söker benzin geliyormu diye bakarım sonra ayaklık müşürünü kontrol ederim musluğa bakınca yedeğe aldığımı fark ettim sonra ana depoya al devam o an nasıl sevindim anlatamam dağ başında kalmak hoş olmazdı artık bazı şeyleri rölantiye almalısın fazlada kafaya takma bazı zırtoların motora binmemiz zorlarına gidiyor anlaşılan
-
09 Aralık 2014, 11:32
AydınOğlu09 adlı üyeden alıntı
Arkadaşa katılıyorum...
Bence bu işte hayati bir durum yok, burada hata sizde, benzin durumunuzu kontrol etmeniz gerekir.
Zaten motosikletinizi park ettiğiniz zaman her seferinde benzin musluğunu kapalı durumu getirmek zorundasınız.
Anladığım kadarıyla hiç dikkat etmiyorsunuz.
Ve her motosiklete binişte yağ vs. durumunu kısaca bir şekilde kontrol etmeniz gerekir.
Mantıklı ! Ama belki insan bazen unutabilir.
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
09 Aralık 2014, 11:34
Ne demek arkadaş hatalı ya dalga mı geciyorsunuz? :D Diyelim ki aynı sabotaj sizin motorunuza yapıldı ve sehir içinde bir tehlikeden kacacakken hop yakıt bitti, belki ömür boyu sakat kalacağınız bir kaza yaptınız. Yapmayın Allah aşkına, kaçınız binmeden önce yakıt musluğunu kontrol ediyor?
-
09 Aralık 2014, 11:36
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Ne demek arkadaş hatalı ya dalga mı geciyorsunuz? :D Diyelim ki aynı sabotaj sizin motorunuza yapıldı ve sehir içinde bir tehlikeden kacacakken hop yakıt bitti, belki ömür boyu sakat kalacağınız bir kaza yaptınız. Yapmayın Allah aşkına, kaçınız binmeden önce yakıt musluğunu kontrol ediyor?
bizim memleketin en büyük eksiği empati yapabilmeyi başaramamaktır.
-
09 Aralık 2014, 11:42
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Dostum yedek depo dediğimiz olay hortumun kısa uzunluğu ile alakalı motorun içinde ayrı bir depo yok.
Yani arkadaşımızın benzini kalmamış. bunu kontrol etmesi gerekirdi. Belki servise gittiğinde de yedek depoda çalıştırmak durumunda kaldı.
Ben burada servis tamircisi korumuyorum ama, arkadaşımında hatası var bu olayda.
-
09 Aralık 2014, 11:46
AydınOğlu09 adlı üyeden alıntı
Dostum yedek depo dediğimiz olay hortumun kısa uzunluğu ile alakalı motorun içinde [B]ayrı bir depo yok.[/B
http://i.hizliresim.com/k113WJ.jpg
Yani arkadaşımızın benzini kalmamış. bunu kontrol etmesi gerekirdi.
bizde diyoruz ki, kimse motoruna binmeden önce musluğu kontrol etmez.
-
09 Aralık 2014, 11:48
musluğun yedek'de durması motoru stop ettirmez diye biliyorum.kullandığın süre boyunca yedekde bırakırsan depodaki tüm benzini harcar ve depoda benzin kalmaz yolda bu yüzden kalırsın,çalışmaya etki etmez
-
09 Aralık 2014, 11:48
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)