Coba 175 - 1996
En büyük zorluğu sol paçama attığı yağ lekelerini çıkarmaktı )
Coba 175 - 1996
En büyük zorluğu sol paçama attığı yağ lekelerini çıkarmaktı )
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
bionik 52
MT-07
Honda'dan 3 kur egitim aldiktan sonra cok rahat basladim.Hala da devam
suzuki freewind ile başladım. bi zorluk yaşamadım zaten kullanmayı biliyordum teorim gayet iyiydi yavaş yavaş pratiğe de dökünde allah nazardan saklasın hiç bi skıntı yaşamadım
Mondial 151 rs efsane mavi kasa
babamin bionik 52 ile basladim 8 yasinda
yamaha ybr 125. bir sıkıntı yaşamadım henüz, başlangıç motoru olarak çok mantıklı..
2006 da 91 model 350 jawa ile başladım...
zorluklara gelince...
cok zayıf oldugum için motor da 150 kg civarı... ittirip kaktırmak cok zor oluyordu...
hele 3-5 sefer olduğu yerde devirdim... kaldırana kadar canım çıkıyordu
Asya 125 ilk Scooter ım daha
önce sürmemiş olmak ehliyetsiz olmak ve ilk gün 80km yol yapıp boğaziçi köprüsünden geçmek bi hayli sıkıntılı da olsa güzeldi
93 yılında enduro mobiletle başladım sonra vitesli olarak minks java mz gılera125r yamaha 135 gagiva125r honda nx 250 ybr cg 5 yıl ara verdim 2 araba parçaladım sonra gene dönüş yaptım kanuni ctah 125 zongsen 200 skyteam 200 ramzey 200 cross takıldım 7 yıl sonra 2013 yılında cbr125 . 2014 yılında wolf 250devam
Aklima motoru alip trafikte dolasmaya ciktigim ilk gun geldi. Honda GS1 ve surucu kursundaki egitim sonrasi ehliyeti ve cbr250 motoru aldim. Ilk defa motorla trafige ciktim 1-2 tur attim. Sonra eve donmek icin virajli bir yokus var oraya dogru surdum. Bir an bu yokusu nasil cikarim diye ortasinda panikledim ve az kala dusmek uzereyken durdurdum. Bir daha binip yokusu cikarmak imkansizdi o psikoloji icinde. Yokus yukari iterek cikaririm gibi sacma bir fikir geldi aklima. Baktim nah cikaririm 160 kilo alet zaten devirmeden bile zor tutuyorum. Ondan sonra cikaramaz isem indiririm dedim. Yavastan yavastan on fren arka fren derken geriye indirdim. Gidip 2 km dolasip yokussuz yoldan eve donmustum. Simdi aklima geldikce gulerim o acemi o panik halime. Hava sicak, ustumde mont vb full koruma. Sucuk gibi terlemistim ve motor bana gore degil ne isim vardi da bulastim bu yasta diye epey soylenmistim ☺
cbr 125 r 01.10.2014 den bu yana hala acemiyim frenlemelerde sorun var
sym joyride 200 ile baslamıstım =) bende ilk motoru aldıgımda daha once hayatımda o seleye oturmamıstım ve kadikoyden bostancıya getirmem gerekiyordu makineyi hangi cesaretle getirmiştim o aksamı hatırlamıyorum =)
2 yıldır da allah korusun kaza belam yok.. =)
2013 Honda CBR 250R
lastikler naylon olduğu için virajlarda hafif tırsıyorum
16 yaşımda ehliyetsiz olarak mondial znu 125 le başladım. en acı tecrübelerim o motorda oldu.
1)erimiş alsaftta panik freni yapılmaz. yaparsan yeri öpersin.
2)göbeklerin ortasındaki bikaç otu sulucam diye bütün virajı sulayan belediye yüzünden viraja her zaman çok tepkinli gir.
3)kaldırıma yanlamasına çıkma.lastiğin yanıyla çıkılmaz yine yeri öpersin.
Ehliyeti alır almaz eğitim aldım. çok faydasını gördüm. şuan altımdaki motoru pisiklet gibi kullanabiliyosam eğitmenime borçluyum.Allah uzun ömürler versin. Büyük adam kendisi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)