merhaba,125 kt kullanıcısıyım motorum ısınınca 3. viteslere kadar orta gazda tekleme gibi yapıyor karbüratör , bobin ,ateşleme ,beyin değişti suboplar çok iyi ama neden olabilir ilgilenenler yorum alabilirmiyim ?
merhaba,125 kt kullanıcısıyım motorum ısınınca 3. viteslere kadar orta gazda tekleme gibi yapıyor karbüratör , bobin ,ateşleme ,beyin değişti suboplar çok iyi ama neden olabilir ilgilenenler yorum alabilirmiyim ?
Bobin buji değiştiğine göre ateşlemeden değildir tabi statör arızalı değilse. Hava ayarı bozuk olabilir. Bende aynı durumu yaşamıştım hava ayrını açtım biraz düzeli.
karbüratör değişti demişsiniz ama hava ayarı düzgün yapıldı mı acaba? hava ayar vidasıyla biraz oynayın... yarım tur ileri veya da yarım tur geri çevirerek...
ayrıca hava filtresine de mutlaka bakın... ekstra bir delik açılmış ve oradan fazla hava çekiyor olabilir...
Bence de gaz ayarındandır.Bildiğim kadarı ile benzin çok gelirse boğulmaya başlıyor hava fazla gelince teklemeye başlıyordu doğru mu biliyorum
statör de değişti hava ayarıyla da ilgili değil çok ayar yaptırdım bende yaptım ama tık yok :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------
yapıldı kardeşim . hava filtreside oldukça temiz ve hava kaçağı da yok incelemediğim nokta kalmadı ama malesef durum böle
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------
bilmiyorum valla karbüratör ateşleme sistemi komple değişti yine aynı
Buji motora uyum sağlamıyo olabilir. Başkada bişey gelmiyo ki akıla.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)