Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Nedir bu şişme olayı...

REKLAM ALANI
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor sıkışık trafikte hararet yapsa bile düze çıkıp hız arttığında stabil sıcaklığa dönecektir. Ama benim asıl merak ettiğim; "Yağmur ne gibi etkiler"
    yağmur hava soğutmalı motorda, mikronluk çatlaklar oluşturmada çok işe yarar mecbur değilse, sadece gezmek tozmak için yağmurlu havada hava soğutmalı kullanmamak lazım.
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı imtarky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2-3 ay önce bir tanıdığım 2013 model cbr125r ile 2 kişi durmadan istanbul-bursa yaptı.
    bende cbr ıle abanta gıdıp geldım günübirlik 600km küsür yol.. sıkıntı çıkarmadı.. uzun yolda hızlı gıderken ztn hava - su farketmez motor rahat gıder bunu demek ıstedım..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

Alıntı AydınOğlu09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkes takmış kücük cc motosikletler yok uzun yolda şişer vs. doğrumudur bu olay 4 zamanlı motosikletler şişme yaparmı uzun yolda ?

2 zamanlı mobilet tarzı motosikletler için geçerli değil bu şişme(hararet) olayı ?
    Şişme olayı eskide kalmış bir olay artık.Çinli bile olsa 4 zamanlı motorların soğutma sistemi daha iyi durumda.Bence bir motorun hararetten şişmesi için yaz sıcağında tapa gaz en az 100 km gitmek lazım ki o durumlarda bile pek olmaz gibi.

atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    verdiğiniz bilgilerden ötürü tşkler. sayenizde bilgilenmiş oldum

AydınOğlu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS jupiter 110
    Teşekkürler herkese, o kadar kulaktan dolma yaşayan insanımız var ki anlatamam...

bu olay kavga sebebi olduğu için sordum (Kendi aramızda ufak bi tartışma) yazdıklarınızı gösterdikten sonraki suratını görmek için sabırsızlanıyorum..

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Şehir dışında devamlı son gaz giderim özellikle yokuş aşağılarda affetmem şehir dışında şişdigini görmedi sogutma oldukdan sonra sorun olmaz asıl şehir icinde dur kalklarda yavaş devirsiz kullanımlarda isteksizlik olabilir hava sogutmalı motoru düşük devirde dur kalkların cok oldugu yerde devirsiz gidilince bir isteksizlik olusuyor

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)