Yazın kapalı kaskların bunaltıcı havasından kurtarabilir mi acaba? En azından gözü rüzgardan koruyan bi aparat daha gerekir diye düşünüyorum ama düşünce çok güzel.
Yazın kapalı kaskların bunaltıcı havasından kurtarabilir mi acaba? En azından gözü rüzgardan koruyan bi aparat daha gerekir diye düşünüyorum ama düşünce çok güzel.
Tabi gürültü , rüzgarın verdiği rahatsızlık, sinek, böcek , kafamıza çarpan dallar , soğuk vs için de siser mi o hava yastığı onu da dusunurlerse
Bana göre arı faktörü bile kask takmaya sebeptir.
Yüksek hızda kaska çarpan sinek ve arı gibi hayvanlar varken kasksız motor kullanılmaz. Bu test zaten bisiklet ile yapılmış. Amacı belli fazla yoruma gerek yok.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
Yazdığım mesajda zaten full face kaskın bunaltıcılığı diye not düşmüştüm. O kaskın içinde ter milletin ensesinden damlıyor arı çok problemse şu bile takılabilir.
Görüntüdeki mesajı okursanız zaten orada da millet imksansız dedi bak nasıl yaptık demeye getiriyor adam bi arı böcek sıkıntı değil yani bu teknolojiyi yapan adam onu da yapar.
aniden bi çukura kasise girince de açılabilir gibi
Sisteme çok güvenemem , mesela 100 le giderken düşersem ve tutukluk yaparsa , işte ozaman iş yaş.
Birde 100 le biryere bu açıkken bile vursak bence ya patlar yada etki etmez. Yani pek işe yarayacağını düşünmüyorum.
Ha bisiklet sürücüleri için süper orası ayrı,
Ama motosiklet için olmamış diye düşünüyorum.
Çenem koptuktan sonra, yüzüm tanınmayacak hale geldikten sonra başımın arkasının korunmasına ihtiyacım kalmaz, öyle yaşamaktansa ölmek çok daha iyidir. Canını şu kadar değer veren insan kullanabileceği kadar kaliteli full face kask kullanır. Hiç bir şekilde çeneden açılır kasklarıda tasvip etmiyorum.
oldu da çalışmadı? şahsen ben güvenemem
açılmama ihtimali ne acaba içimizden kaçı bunu takıp trafiğe çıkar göz kısmını katmıyorum da kaza anında açılmasa 30 40 kmde bile sakatlık yada ölüm gelebilir
Adamlar bisiklet için bir şey yapmış daha neyini tartışıyorsun cidden anlamadım.
Evet full face kask bunaltır, bunalmak istemiyorsan bisiklete bineceksin. Veya kafamın yarısı bana yeter diyorsan çene (açık - açılır) kask alacaksın.
Senin tarifini yapacak isviçreli bir bilim adamı illa çıkar Son kullanıcı fiyatına gelinceye kadar en az bir asır geçer. Şu an piyasada airbag ceketler ve boyunluklar var ama 600 cc motosiklet parasına.
Bence alıp kullanmalısın
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
uzun yıllar bisiklete binmiş biri olarak (hep kask la bindim )bisiklet tede işe yarayacağını sanmıyorum
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
İlk kap pili aslında kalbin atış sesini dinlemek için üretildi, viagra göğüs ağrısına iy igelen bir ilaç aranırken icat edildi, ilk gramafon edison tarafından telgrafın sesini iletmek için bir alet icat edilmeye çalışılırken bulundu.
Dünya bunun gibi binlerce örnekle dolu bu teknolojide henüz bir bebek adımı bugün bununla başlayan adam yarın 300 km/s ile giderken bile senin tek bir kılına dahi zarar vermeyen birşey üretebilir. Bunu algılamak bunun olabileceğine inanmak bu kadar mı zor?
Yahu daha 10 sene öncesine kadar aklımıza birşey takıldımı kütüphane kütüphane dolaşan adamlardık bugün geldiğimiz bu noktaya ne kadar çabuk alıştınız böyle?
Sırf muhalefet olsun tadında içinden çıkılamaz bir yere gidiyoruz, hadi bakalım
Neyi tartıştığımızı halen bilmiyorum.
Hocam bak beni hiç tanımıyorsun kim olduğumu, bilime ilgimi, kültür seviyemi v.s. hiç bilmiyorsun. Doğru mu?
Ben Tübitak yayınlarından Bilim ve Teknik dergisine 4 yıl abone olmuş bir insanım, şuan hayatımıza yeni yeni giren teknolojileri ben daha 10 15 yıl önceden biliyordum. Bunu "bak ben bir haltım" demek için söylemiyorum, ama karşındaki insana boş konserve kutusu muamelesi yapmadan önce emin ol.
Nano teknoloji çok hızlı gelişiyor, aklın sınırlarını zorlayan şeyler oluyor, senin dediğin gibi bir kask illa yapılır, olmaz diye bir şey yok. Ama sen ulaşamazsın onu diyorum. ARGE ticari kuruluşlar için masraflı bir şeydir.
Misal ABS nin ilk bulunduğu yıllar da otomobil üreticileri sadece üst sınıf araçlarına bunu eklediler o zamanlar çok pahalı bir şeydi, ve doğal olarak parası olan adamın ABS li otomobili vardı. ABS nin standart donanım olması daha 4 5 yıllık bir mevzu. Kaldi ki bizim ülkemiz gibi ülkeler de halen opsiyonel sunanlar var.
İlaç şirketleri kârlı olmadığı için, onlarca hastalığın tedavisi için ilaç geliştirmiyor. ARGE yapılacak ilaca toplumun ne kadar ihtiyacı var pazar payı nedir ona bakılıyor. Ne kadar duygusal değil mi?
Ve sen halen süper bir kask yapılacak ve herkes faydalanacak zannediyorsun. Seni seviyorum kendine iyi bak.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
Yazın kapalı kaskların bunaltıcı havasından kurtarabilir mi acaba? En azından gözü rüzgardan koruyan bi aparat daha gerekir diye düşünüyorum ama düşünce çok güzel.
Bu benim birinci posttaki mesajım ben yapılmış mı yazmışım? Düşünce güzel acaba bizi kapalı kasktan kurtarabilir mi demişim sonuna da soru işareti koymuşum, ya neyse hacım sen 4 seene bilim teknik dergisine üye olmuşsun biz kimiz ki seninle akıl dalaşına giriyoruz sen olmaz diyorsan olmaz senden iyi bilecek değiliz
Al bu sözler benden sana hediye gelsin olurda bu forumun db' si internette varlığını uzun yıllar sürdürürse evlatlarımız yada torunlarımız da senin postunu görüp vay be zamanında nasıl imkansız gözükmüş adamların gözüne derler
1903 : “Atlar hep var olacak ama otomobil denen şey bir tuhaflık, geçici bir heves” - Michigan Savings Bankasının başkanının, Ford’a yatırım yapmasını talep eden şirket avukatına yanıtı.
1926 : “Teorik ve teknik olarak yapılabilir olsa da, televizyonun ticari bir başarı elde etmesi imkansız, hayal görmeyelim” – Lee DeForest
1936 : “Bir roket asla dünyanın atmosferini aşıp uzaya erişemeyecektir.” - New York Times Gazetesi.
1959 : “Kopyalama makinası pazarı tüm dünyada 5000 adeti geçmez, seri üretim masrafları karşılamaz.” – IBM’in; kopyalama makinası imalatı fikrini öne süren kişilere verdiği yanıt. Bu kişiler daha sonra Xerox’u kurmuştur.
1989 : “Asla 32-bit bir işletim sistemi yapmayacağız.” – Bill Gates, Microsoft. Bu sözü neden söylediği bilinmiyor. Bu demeci verdiğinde 8-bit sistemlerden 16-bit sistemlere geçilmişti ve bu eğilimin süreceği tahmin ediliyordu. Bu sözü söyledikten 4 yıl sonra, 1993’te Microsoft, 32-Bit bir işletim sistemi olan Windows NT’yi piyasaya sürdü.
Bir şeye olmaz diyeceğinize ya aslında şöyle bişey yaparsak belki daha iyi olur demeyi öğrenemedikçe bir ömür yerinizde oturursunuz o oturduğunuz yerden de vay be elin adamı yapıyor dersiniz anca...
Bu arada canınız sıkılırsa açın okuyun zamanında millet günümüzde vazgeçilmez olan nice nesneye olmaz demiş ama çok güzel olmuş.
http://www.teknomani.com/2013/10/tek...ylenen-ve.html
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
burada iki bilgi küpünün tatlı atışmasına şahit olduk.
Ben ikinizide tebrik etmek istiyorum. Çünkü ben burada oturup sizin yazdıklarınızla uğraşırken bile siz ikiniz olabilir mi olamazmı diye kafa yoruyorsunuz ve ben sizin gibi adamların bu ülke için bir nimet oldugunu düşünüyorum.
Konuya gelince ise genel görüş şu an için yararlı birşey değil gibi görünüyor.
Benin görüşümse: amaç olarak çok faydalı geliştirilmesi gereken ve gerçekleşirse büyük rahatlık sağlayacak bir sistem ya da sistemler başlangıcı diyebilirim.
Şayet dediğiniz gibi yüz kısmı içinde birşeyler geliştirilebilirse eminimki çogumuz alamasak bile almak için hedef koyarız. Biz türk halkı lüksü severiz. Elimizden gelse tuvalete bile arabayla gideriz. Şayet bunuda alıcak adamlar çıkacaktır.
Hepinizin fikrine saygım sonsuz. Bana göreceli bir konu gibi geldi bu. Paylaştıgın içinde teşekkür ederiz arkadaşım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)