Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sıfır CB125 Ace mi 2. El Cbf150 mi ?

REKLAM ALANI

Arkadaşlar Cb125Ace 3300 Tl civarlarında bu fiyata Cbf150 de alınabilir tabiki 2.el
    Paket için kullancam tavsiyeniz nedir

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    xcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc 750s
    125 le 150 arasında fark var tabi biraz ama 2. el 150 yerine 0 km 125 i tercih ederdim nede olsa 0 km...2.el alsan bile Zincir dişli lastik Vs.. Gibi masrafın olur yada ömürleri biraz gitmiş olur.. Kullanılan bir motor alınca bişi görüp bilmediğimiz için "acaba" demek yerine Bence 0 km 125.. Kafa rahat.. Hayırlı olsun..

sıfır cb125ace işinizi görür, şehir içi sonuçta

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    125 ace Kampana on fren.. Fren mesafesi çok uzun bence dikkate alınacak bir konu..

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    ace çok kötü bir motor. kullanan iki kişiden canlı dinledim bunu. motoru ucuz tutmak için o kadar çok şeyden kısmışlar ki ortada motor filan kalmamış.

grottobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600RR/CB125E
    2012 senesinde cb125e aldım kendime en yakın iki arkadaşımda cb125 ace aldılar kısaca özetlemek gerekirse eger alabiliyorsan daha yüksek cc bir motorsikler almanı tavsiye ederim nedeni motorsiklet güç olarak nerede kullanırsan kullan ana yola cıkmak zorunda kalırsan eğer seni zora sokabilecek düzeyde bir tam gaza sahip.Yani toplamda 100km hız gidebilen bir motorsiklet insanın hayatını riske sokabiliyor.
    Cb125E ile CB125ace arasında çok büyük farklar mevcut kullanırsan bunu anlayacaksın.Aynı şekilde cbf150 arasında da büyük farklar var bu ikisine göre.Kısaca özetlemek gerekirse Cb125ace ön frenin kampana olması, selesinin rahatsız olması,Gösterge panelinde benzin göstergesi olmaması,4 vites olması yönünden sıkıntılı.CB125E ise bunlara göre sadece göstergede devir saati olmaması yönünden sıkıntılı aslında görsel olarak yetersiz kalıyor.Yoksa çokta ihtiyaç duymuyorsun.Cbf150 dediginde işler biraz değişiyor.Bir kere motorda kafa grenajı var.Rüzgardan az da olsa sıyrılmana yarıyor.Motor daha kuvvetli rahat olarak 110 gitmeni sağlıyor.Devir göstergesi vs. olması sana görüntü olarak cazip geliyor.Şimdik bana soruyorsan ne alıyım diye kendini zorla ya yeni gelecek olan 2015 cb125F enjeksiyonlu modelini al ki tahminin 4-5 bin lira arası olacak yada kendini gene zorla cbf150 al.Olabiliyorsa sıfır ama olazsada çok temiz ikinci el.Nacizhane görüşüm bu...
    jakabo_ist, tayfungun45 ve sweetblood bunu beğendiler.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Ben kurs süresince cb125ace kullanmış biri olarak; sınavda hızlı gitmemek için sık sık kullandığım frenleri 5 dk sonra yerinde bulamadığımı, 61 kg bir insan olarak beni yaklaşık %3 eğimli bir yokusta bir 2. bir 3. vites yapmak zorunda bırakmış olduğunu, saymakla bitiremeyeceğim eksik malzeme kalitesini (honda titan kullanmıştım kursta bir süre ve onunla bile arasında dağlar vardı) hatırladıkça cbf150 derim. Ama alacağınız ikinci el motorun sağlam olması lazım. Eğer sıfır cb125ace fiyatına bir cbf150 alacaksanız cb125ace alın başınız ağrımaz en azından. Bence gidip ikisini de bir bayide test edin.

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Ben ehliyetimi ace ile aldım 120 kiloyum boyum 1.81 yokuşlarda falan zorlanıyordu.Ben 1.vites ile kullanıyordum.İlk başlarda vergisiz 100 cc lere bakıyordum.Sonra beni çekmeyeceğini düşündüğüm için şu an belki yanlış ama 250 lik motorlara bakıyorum.Marttaki fuarı bekliyorum.Yamaha ve hondanın modellerine bakıcam.Fren olayına gelince iyi tutuyordu ben arka frene yokuş aşağı yükleniyordum anca yavaşlıyordu.Ön freni pek kullanmadım.Vites geçişleri falan gayet iyiydi.Dediğim gibi ben şişman olduğum için bende komik durdu.Nerdeyse motor altımda gözükmüyordu.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ikisinide kullandim. Cb125 gucsuz kaldi. Cokcok az yakiyordu ama istanbulda tehlikeli bu kadar gucsuz motor ve titresim cok. Satip cbf 150 aldim. Mutluyum

lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    yahu cb 125 ace hakkında yazılanları okuyorum da son 1 yıl acaba başka motoru mu kullandım diye düşünüyorum. yok freni yokmuş, yok yüzde 3 eğimli bayırda 2. vitese düşüyormuş, güçsüz kalıyormuş. otobana çıkmadığın sürece haydi haydi yeter cb 125 ace fakat cbf 150 öneririm çünkü aralarında çok fark var. ufak tefek masraf yapıp sorunsuz hale getirirsin cbf'i ve ace'den çok daha fazla memnun kalırsın. ace de güzel motor ben 1 yıl bursa-gemlik arası okula gittim geldim, istanbula gittim geldim. güçsüz ama çok kolay kullanımlı bir motor. çinde üretim ama hiçbir çin markası ile kıyaslanmayacak kalitede bir motor.

bu arada motorumla defalarca uludağa da çıktım inerken fren mren kaybolmadı gayet yerindeydi. gemlikten bursaya dönerken lambalarda durup yüzde 10 eğimli rampada kalkış yapıp 80 km'ye kadar çıktım. kullanmasını bilene paket servis için yeter ace fakat cbf 150'yi kullanmak gerçekten mercedes kullanmak gibi.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Aynı ikileme ben de düştüm. Temiz bir 2. el CBF150 aldım.2013 model,2014 mart trafiğe çıkışlı, 4500km de.Fiyat noter, sigorta herşey dahil 4800 e mal oldu. 3500 TL civarı 2010-11model sürüyle motor var. Yalnız halkımız motorların orasıyla burasıyla oynamayı çok seviyor, 2. el alırken mutlaka bir bilenle gitmek lazım. En az 10 motor baktım ,hepsi de az yada çok sorunluydu.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben Ace'i hiçbir şekilde önermem. Başka bir başlıkta yazmıştım. Buraya yine yazıyorum. Ace Honda'nın yüz karasıdır.

-Ön fren bile kampana, en ucuz çin malı motorlarda bile tek tük görülüyor artık. Şimdi yok Honda'nın kampanası Çinlinin diskinden iyidir diyen olur. Yok arkadaşım, yok öyle bir dünya. Bir kaliteli balataya bakar.
    -Malzeme kalitesi vasat, hele o gidon kumandaları var ya. 2bin lira üzeri Çinlilerin %90'ı çok daha kaliteli kumandalara sahip.

Yukarda yazdıklarım, benim sırf Honda diye bu motora 3.300 lira vermemem için yeterli. Herkes için de öyle olduğunu düşünüyorum.

Gelelim benim için kişisel yetersizliklerine,

-4 vites olması. 80/90 km hızda motorun yüksek devirde gitmesine sebep olabilir. Şanzuman oranları önemli tabi. Yeterli ayarlandıysa sorun yok.
    -Titreşim varsa bu benim motoru baştan silmem için yeterli.
    -Devir ve benzin göstergesi, çok önemli değil ama olsun isterdim.
    -Tasarım.

Ne için alınır ?

Tasarımı hiç önemli değilse,gösterge mösterge umrumda değil, sırf Honda olsun, servisi iyi olsun, az yaksın, sorunsuz olsun. 60-70'i geçmem şehiriçinden çıkmam diyorsan alınır.

Ama bu fiyata çok daha KALİTELİ çinliler var. Honda'nın hiçbir vasfını taşımıyor.

Cbf 150 sizi çok daha mutlu edecektir.

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    o paraya 2. el cbf150 al derim.... Sıfır istersen Salcano wolf e bakabilirsin...seni üzmez...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)