Arai, Shoei ve diğer büyük markaların Sharp testindeki kötü sonuçları.
Reklamlar
-
Merhabalar...
Motosiklet sürmeye başladığımdan beri hep Arai veya Shoei kask sahibi olmak istiyordum.
1-2 ay sonunda elime 1.500-2.000 tl gibi bir rakam geçme ihtimali var elime sadece kaska ayıracağım.
Normalde marka fanatiği değilim fakat ilginç şekilde Shoei veya Arai ye takığım.
Ama gelgelelim Sharp testi sonuçlarına.
200 tl lik bir Ls2
İle
2500+ tl Arai rx7 gp Aynı yıldızı almış. 2 side 4 almışlar.
Dahada kötüsü 1.500 tl fiyatı olupta 3 alan kaskları dahi var bu firmaların. Bir anlam veremiyorum.
Kask deyince ilk akla gelen 2 marka nasıl 3 alır Sharp tan.
Çok ikilemdeyim , 1.500 tl verip 3-4 yıldızlı bir kask almak saçma geliyor eğerki Sharp testi doğru ve tarafsızsa.
Ki zaten şuanki kaskımda 4 yıldızlı.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim...
Reklamlar
-
Doğru söylüyorsunuz. Bende öyle düşünüyordum. Ta ki Rx-7 yi kafama takana kadar. Ben (sanki kask mühendisiymişim gibi söylüyorum ama) sharp testine güvenmiyorum. Korumasında kevlar dahi kullanılan , yarışçılar tarafından defalarca ölümcül kazalarla test edilen , bütün dünyada satışı yapılan , en korumalı kask olarak anılan , özellikle de snell sertifikası olan bir kask kötü değildir bence. Daha önce ls2 , nolan , shoei , agv kullanmış birisi olarak söylüyorum. Millet o kadar shoei arai diyorsa vardır bir bildiği. İçin rahat olsun kask yaşatır , en kalitelisini almak lazım. Git , gönül rahatlığıyla kaskını al. Pişman olmazsın.
-
225 TL verip aldığım LS2 375 Shogun kaskıma sharp 4 yıldız veriyor alın - baş üstü ve baş arkası korumaya yeşil yani ( very good ) veriyor, kaskın sağ ve sol yan korumasına ise turuncu veriyor yani iş yapar.
Ancak
Sharp'ta fiyatı 469.99 dolar olarak geçen SHOEI GT AIR sharp'tan 3 yıldız alabilmiş, alın - baş üstü ve baş arkası korumaya yeşil yani ( very good ) veriyor, kasın sol tarafını turuncu olarak gösterirken sağ tarafını ise KIRMIZI ( riskli ) olarak veriyor.
Ahanda iki kaskın linkleri:
http://sharp.direct.gov.uk/testsrati...2-ff375-shogun
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/shoei-gt-air
ne yani şimdi 105.00 dolarlık LS2 469.99 Dolarlık Shoei'den daha'mı iyi ?
Güvenlik olarak LS2 Daha iyi ama aradaki neredeyse 350 dolar farkı sadece konfora - donanıma'mı veriyoruz ?
Benimde aklımı karıştırıyor açıkçası bu işler, tamam aerodinamik felan anlarımda bu güvenlik mevzunu ne yapacağız ?
Şahsen benim elimde 1500 - 2000 lira para olsa ne LS2 kullanırım nede 2000 milyarlık kask kullanırım gider 500 - 600 liraya sharp'tan 5 yıldız almış kullanıcıları tarafından memnun olunan bir kask alırım.
Zaten 2000 liralık kaskların abartısız 1000 lirası hava ve artizlik parası
-
boş ver bu kadar takma kafana en zorlayıcı test 48km/s ile yapılıyor yani 70km/s ile yapacağın bir kazada kafanı direk çarptığın an öleceksin o yüzden çok düşünme beğendiğin kaskı al gitsin
-
Ama dikkat edelim 70 km/h ile giderken düşerseniz değil kafanızı 70 kilometre hızla ! yere çarparsanız ölürsünüz
-
beko12345 adlı üyeden alıntı
Merhabalar...
Motosiklet sürmeye başladığımdan beri hep Arai veya Shoei kask sahibi olmak istiyordum.
1-2 ay sonunda elime 1.500-2.000 tl gibi bir rakam geçme ihtimali var elime sadece kaska ayıracağım.
Normalde marka fanatiği değilim fakat ilginç şekilde Shoei veya Arai ye takığım.
Ama gelgelelim Sharp testi sonuçlarına.
200 tl lik bir Ls2
İle
2500+ tl Arai rx7 gp Aynı yıldızı almış. 2 side 4 almışlar.
Dahada kötüsü 1.500 tl fiyatı olupta 3 alan kaskları dahi var bu firmaların. Bir anlam veremiyorum.
Kask deyince ilk akla gelen 2 marka nasıl 3 alır Sharp tan.
Çok ikilemdeyim , 1.500 tl verip 3-4 yıldızlı bir kask almak saçma geliyor eğerki Sharp testi doğru ve tarafsızsa.
Ki zaten şuanki kaskımda 4 yıldızlı.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim...
sharp testi güvenlik testidir. konfor pek umrunda olmaz test eden adamlar için.. o kadar parayı konfora veriyorsun
konfordan kasıt da;
hafiflik
aerodinamik
kullanılan malzeme (iç, rahat süngerler dış kabul kayışlar vs)
rüzgarı ve sesi alma
havalandırmalar, konumları, rahatsız etmeden sirkülasyon sağlaması
envai çeşit özellikleri var.
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
telike adlı üyeden alıntı
sharp testi güvenlik testidir. konfor pek umrunda olmaz test eden adamlar için.. o kadar parayı konfora veriyorsun
konfordan kasıt da;
hafiflik
aerodinamik
kullanılan malzeme (iç, rahat süngerler dış kabul kayışlar vs)
rüzgarı ve sesi alma
havalandırmalar, konumları, rahatsız etmeden sirkülasyon sağlaması
envai çeşit özellikleri var.
Yani 200 tllik ls2 , 1.500 tllik arai den daha mı güvenlidir ?
Fikrinizi almak isterim.
Ben şuanki kaskımdada gayet komforluyum , amacım güvenliği arttırmak.
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
-
Adam böyle bir highside'dan sonra ayağa kalkıyor. 1-2 kez de değil, defalarda gördüm, Shoei , Arai kaskların hayat kurtardığını. Arkadaşlarımdan da biliyorum. 4-5 yıldız alan kaskları da gördüm. Arkadaşımın çenesi koptu, kaskı çıkarttıklarında üst dudaktan aşağısı yoktu. Hız 120 civarı. Alın size kaskın incelemesi; http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/agv-k-3
İsterseniz güvenin sharp'a millet hava atmak için arai alıyor deyin. Sizin tercihiniz. Ama gidin adam akıllı kask alın kendinize. Allah kimseye kaza bela göstermesin.
-
Vintage adlı üyeden alıntı
http://youtu.be/pIlxIZFqkp0
Adam böyle bir highside'dan sonra ayağa kalkıyor. 1-2 kez de değil, defalarda gördüm, Shoei , Arai kaskların hayat kurtardığını. Arkadaşlarımdan da biliyorum. 4-5 yıldız alan kaskları da gördüm. Arkadaşımın çenesi koptu, kaskı çıkarttıklarında üst dudaktan aşağısı yoktu. Hız 120 civarı. Alın size kaskın incelemesi;
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/agv-k-3
İsterseniz güvenin sharp'a millet hava atmak için arai alıyor deyin. Sizin tercihiniz. Ama gidin adam akıllı kask alın kendinize. Allah kimseye kaza bela göstermesin.
Açıkçası benim kafam bu yüzden karışıyor.
Aklım arainin 3 yıldız alan bir kaskının bile ls2 ile kıyaslanamayacağını söylüyor fakat dediğim gibi testler allak bullak etti iyice aklımı.
Yorumunuz için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:02 ----------
Ama asıl merak ettiğim,
Yarışçılar o firmaların en üst düzey kasklarını kullanıyorlar.
Arainin veyahut Shoenin en kötü kaskının bile performansı , ls2 nin en üst kaskından aşağı mıdır yukarı mıdır bunu merak ediyorum. Ki sharp ls2 nin üstü daha iyidir demekte malesef.
Kafa kıymetli tabi , karar vermekte zorlanıyor insan.
-
Tamam arai kaskla çarpmış AMA o bizim gidip mağazadan aldığımız kaskla değil. Onların kasklarinin yapimi bildiğim kadarıyla 2 3 gun sürüyor ve değeri 18bin lira falan sanırım. Sharp testine bak bence bi zararı olmaz ama ls2de alma derim
-
İkisinin ortası AGV K3 K4 al geç abi
Ben şahsen öyle yaptım çokta memnnum
AGV K3 SV modelini aldım
Fazla parayı sadece marka,aerodinamik ve konfor için veriyorsun
çünkü heemen hemen hepsi ECE 2205 sertifikalı
-
Bende orta düzey taraftariyim.Caberg v2rr kullaniyorum.ama hayalimde shark race r pro karbon var tamamen hastalık kalitesini bilmiyorum ama eminim kalitelidir
-
Nolan bence orta kalite ve gayet iyi.Sonuçta Polislerde (sanırım çeneden açılr kullanıyorlar)kullanıyor.Birde çeneden açılır kask almayın.Merak ettiğim bir konu var bu arai kelimesinin anlamı nedir?Bilen var mı?
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
Altın elbiselinin bir videosunda arai Kasklari anlatıyordu. Orada kelime anlamını söylüyordu ancak aklımda değil. Dilerseniz bakabilirsiniz
-
Yıllardır shoei ve arai kullanıyorum.Hiçbir sıkıntısını görmedim.Testlerin sonuçlarının gerçekten doğru ve tarafsız olduğunu araştırmak lazım.Malum artık her yerde bir sürü işler dönüyor.Mantıken 200 euro 'ya satılan ve 2000 euro'ya satılan kaskın biraz daha farklı özelliklere sahip olmasını bekliyor insan.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
3 yıldız alanların genelde çeneden alçılır kasklar benim de dikkatimi çekmişti. Bu arada hatam yoksa test kurumunun alman ve 5 yıldız alan kaskların da alman oluşu da dikkat çekmiyor değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------
C.Kaan adlı üyeden alıntı
Ama dikkat edelim 70 km/h ile giderken düşerseniz değil kafanızı 70 kilometre hızla ! yere çarparsanız ölürsünüz
Motordan düşüp yere çarpma hızı, yer çekimi ivmesi ile aynıdır. Yani masanın üzerinden yere düşmekle aynı sayılabilir (fizik kuralı) sayılabilir diyorum çünkü tehlikeli olan diğer unsurlar var; duran nesnelere çarpma, yuvalanma ve sürtünme kuvvetleri gibi. Kendinizi yatay bir şekilde yere bırakıp bir yere çarpmadan iyi bir ekipmanla sürüklenirseniz durunca kalkıp yürürüyebilirsiniz.
-
Schuberth S2 ve C3pro'da 3 yıldızdır mesela. 1600-1700 küsür lira liste fiyatı var.
Tamam, pahalı olması çok iyi, ucuz olması ise çok kötü anlamına gelmiyor belki ama, dandik olsa herhalde BMW'ye kask üretmezdi.
S2 için 2 sene arge yapıldığı ve 6.5 milyon$ para harcandığı söylenir.
Bunun sonucunda güvenliği orta düzeyde bir kask ortaya çıkmasını benim kafam pek almıyor.
Dünyaya şahit olmanın yolu, maceranın kendisinden başka bir şey değildir. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu dünyanın şahidi olmaktır.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kaska birşey olmasa bile ölümlerde boyun kırılmasının da etkisi küçümsenmeyecek kadar yüksek.
-
dünyada gerek ece, dot, snell gibi kurumların gerekse bazı ülkelerin devlet destekli kask test merkezleri ve bu kurumların kendilerine ait standartları var. o yüzden bir kask birisinden orta puan alırken, diğerinden yüksek not alabiliyor. ortada sabit bir standart olmamasının sonuçları bunlar.
dolayısı ile bilindik markalardan şaşmayın. kask seçerken en azından üzerindeki standart numarasını alıp ilgili standartı veren kurumun web sitesine bir uğrayıp gerçekten bu testi geçmiş mi bir bakın. zira bu işlerde üç kağıtlar dönüyor. adamın kaskı hiç bir standartı geçememiş olmasına rağmen kaskına uydurma bir standart numarası koyup satabiliyor. nasılsa kontrol filan eden yok bu ülkede. yasla gitsin.
-
Test konusunda alman derginin yaptigi test ile kiyaslamasi vardi forumda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)